4 lucruri pe care sa nu le faci la un interviu de angajare

Publicat: 11 februarie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

 

Cu totii am trait macar o data emotia unui interviu de angajare.
interviu

Cu totii am trait macar o data emotia unui interviu de angajare.

Pentru cei care au nevoie de cateva sfaturi, am pregatit o lista de 4 lucruri pe care nu ar trebui sa le facem vreodata la un interviu daca dorim sa fim contactati:

1. Sa ajungi la interviu cu o jumatate de ora mai devreme.

Ce crezi ca faci: Ai impresia ca demonstrezi cat esti de nerabdator.

De ce nu functioneaza: Daca ajungi cu 5-10 minute mai devreme sau mai tarziu decat ora stabilita pentru interviu este posibil sa pui presiune pe persoana care doreste sa te angajeze.

Astfel, ea va trebui sa termine mai repede ceea ce avea de facut pentru a nu te lasa sa astepti.

Ce ai putea sa faci: Este in regula sa-ti iei o marja de eroare si sa ajungi mai devreme in zona.

Insa, in loc sa astepti in biroul viitorul angajator, mai bine incearca sa gasesti o cafenea in apropiere sau un parculet in care sa stai.

Foloseste-te de timpul in plus pentru a recapitula ceea ce-ti doresti sa mentionezi la interviu.

2. Sa oferi un raspuns dezirabil fara sa ai o baza care sa-l sustina.

Ce crezi ca faci: Incerci sa explici cat esti de talentat.

De ce nu functioneaza: Deoarece nu este de ajuns sa-i oferi angajatorului doar cuvintele pe care doreste sa le auda, ci este necesar sa ai exemple concrete cu care poti sustine ceea ce spui.

Ce ai putea sa faci: Analizeaza atent descrierea jobului si probabail vei gasi anumite aptitudini pe care at trebui sa le ai pentru jobul respectiv, de exemplu: “analitic, orientat pe rezultate, etc”.

Apoi intreaba-te daca exista anumite situatii din viata ta cu care poti conecta aceste aptitudini. Astfel, te vei duce pregatit la interviu si vei avea doza de incredere de care ai nevoie.

3. Dai uitare lucrurile care sunt in afara jobului si care iti fac cea mai mare placere.

Ce crezi ca faci: Ai impresia ca iti arati in totalitate devotamentul fata de slujba ta.

De ce nu functioneaza: Acest lucru arata ca nu esti o persoana cu care se poate socializa in timpul pauzelor de munca, ceea ce nu va lasa o impresie prea placuta despre tine.

Ce ai putea sa faci: Ar trebui sa-ti reaminesti ca orice interviu se refera in primul rand la cat de potrivit esti pentru jobul respectiv.

Insa nu ar trebui sa te temi sa vorbesti despre pasiunile tale in cazul in care ai si o discutie nonformala cu angajatorul in urma interviului.

4. Ceri confirmari.

Ce crezi ca faci: Ii arati angajatorului ca te intereseaza parerea lui.

De ce nu functioneaza: Acesta va presupune ca nu ai suficienta incredere in propriile puteri.

Ce ai putea sa faci: Ar fi indicat sa te relaxezi si sa-i arati angajatorului tau ca esti stapan pe cunostintele pe care le detii, cat si pe propria persoana.

In momentul in care te vei baza pe tine, si el va vedea ca poate avea incredere in tine.

Tu ce crezi ca nu ar trebui sa faci la un interviu?

Resurse: http://www.oprah.com

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *