Este dificil sa trasam granita intre persuasiune si manipulare atunci cand ne referim la copiii nostri.

Persuasiunea si copiii – cand incalcam granitele celor mici?

  Este dificil sa trasam granita intre persuasiune si manipulare atunci cand ne referim la copiii nostri. Acest lucru este valabil deoarece in momentul in care incercam sa-i convingem sa actioneze conform credintelor noastre, ii “indemnam” sa preia de la noi diferite convingeri si perspective despre viata. Stim cu totii ca procesul de dezvoltare personala …

Cu totii am trait macar o data emotia unui interviu de angajare.

4 lucruri pe care sa nu le faci la un interviu de angajare

  Cu totii am trait macar o data emotia unui interviu de angajare. Pentru cei care au nevoie de cateva sfaturi, am pregatit o lista de 4 lucruri pe care nu ar trebui sa le facem vreodata la un interviu daca dorim sa fim contactati: 1. Sa ajungi la interviu cu o jumatate de ora …

stiluri de leadership

Stiluri de leadership (partea a doua)

 6. Stilul de leadership laissez-faire

Aceasta expresie preluata din limba franceza inseamna ,,lasa lucrurile asa cum sunt” si descrie tipul de lideri care isi lasa angajatii sa lucreze pe cont propriu. Acest stil de conducere poate aparea in mod natural atunci cand managerii nu au suficient control asupra muncii lor si asupra angajatilor lor.

Liderii laissez-faire pot oferi personalului lor libertatea completa de a-si face treaba si de a-si stabili singuri deadlineurile. Ei imbina sprijinul echipei cu resursele si sfaturile daca este nevoie, altfel, nu se implica.

Acest stil de leadership este eficient daca liderul isi monitorizeaza performanta si ofera feedback regulat membrilor echipei lui. Cel mai probabil, eficienta acestuia se va dovedi atunci cand fiecare membru al echipei este suficient de experimentat, talentat si avand capacitatea de a lua singur initiativa.

stiluri de conducere

Stiluri de leadership (partea intai)

Fie ca ne gandim la Mahatma Gandhi, Winston Churchill sau Martin Luther King, putem afirma ca exista atatea stiluri de conducere pe cat exista atatia lideri. Fie ca avem in vedere ideea de negociere sau pur si simplu de persuasiune in procesul nostru de dezvoltare personala, definirea propriului stil de conducere este o cale sigura de a ne intelege pe noi insine, cat si de a interactiona cu cei din jurul nostru.

Stilurile de conducere inspira oamenii cu o viziune extinsa asupra lumii, ajuta la clarificarea unor scopuri concrete, motiveaza oamenii si ii ajuta sa comunice bine cu cei din echipa lor.

negocierea de la egal la egal

Negocierea – de la egal la egal

Atunci cand ne referim la negociere, stim ca finalul acestui proces include raportul pierdere-castig. Chiar inainte de a achizitiona armele pentru aceasta lupta (de la persuasiune si incredere in fortele proprii pana la un limbaj nonverbal demn de invidiat) suntem pregatiti sa acceptam unul din urmatoarele roluri: invins si invingator. Intr-adevar, cu totii candidam la cel de-al doilea rol, dar cum ar fi daca ar castiga ambele tabere? Cum ar fi daca am reusi sa impacam idei diferite cu scopul de a ne ajuta reciproc pentru ca in final rezultatul general sa fie unul satisfacator?

Cel mai mare avantaj al negocierii de tipul win-win este acela ca ajuta partile oponente implicate sa gaseasca o solutie, creand un sentiment de multumire pentru ambele parti.

Persuasiunea – 5. Cum sa construiesti un mesaj convingator

Pentru ca acum stii cum sa relationezi cu persoana cu care comunici, este timpul sa analizam cu mai mare atentie mesajul pe care vrei sa il transmiti. Primul pas esential este sa cladesti o relatie de comunicare cu cealalta persoana. Acest lucru este un proces in continua desfasurare, dar odata ce vei fi pus bazele …