antrenament pentru schimbarea-stilului-de-viata
Nutritie

Antrenament pentru schimbarea stilului de viata

antrenament pentru schimbarea-stilului-de-viata

antrenament pentru schimbarea-stilului-de-viata


Cand dorinta de a schimba ceva in viata ta nu este suficienta, uneori ai nevoie de cineva antrenat sa te insoteasca in acest proces.

Alaltaieri am discutat cu Ana ceva mai mult ca de obicei. Primise de la nutritionist o dieta care trebuia sa se transforme intr-un nou mod de viata.Gata, si-a zis, o sa tin dieta !

Din pacate, dupa cateva fraze schimbate cu ea, mi-am dat seama ca, de fapt, nu constientiza implicatiile unei astfel de hotarari. Poate ca dupa atatea regimuri nereusite, ar fi trebuit sa caute tocmai secretul care face o astfel de experienta sa functioneze.

Uneori este nevoie de un coach cu experienta, care sa te conduca prin hatisul obisnuintelor si al comoditatii si tentatiilor, sa te ajute sa identifici un model comportamental ce ti se potriveste, care se pliaza pe personalitatea ta, pe programul si conditiile obiective care-ti guverneaza ziua.

Ana era deja blazata, imi spunea ca vrea sa slabeasca, dar nu cred ca mai era convinsa de acest lucru. Ba, imediat a adaugat ca de fapt se simte ok, nu e grasuta, desi indicele glicemic spunea altceva. Ar da jos 4 kilograme, dar nu prea era lamurita de ce, si cum ar vrea sa arate. Ba mai mult, in nici un caz nu ar renunta la farfuria de spaghete, mai ales ca are posibilitatea sa aleaga ce vrea sa manance.

De fapt aici este necesar un intreg proces de constientizare a emotiilor si trairilor acumulate in adanc, care in timp au dus la o dezordine, la o discontinuitate ce a rupt armonia si au facut, cumva, posibila acumularea de kilograme, cu tot disconfortul la pachet.

Avea, desigur, nevoie de un antrenor cu care sa lucreze pentru a constientiza ce vrea sa obtina, cum va face asta, elaborand si implementand solutii, sa aleaga si sa urmeze un plan clar de comportament. Cand discuti cu cineva din afara,  profiti nu numai de experienta si cunostintele de specialitate, ci si de o abordare noua, obiectiva, care te face sa privesti noi aspecte, implicatii si revelatii.

Cand acest proces de transformare complexa (in gandire, in comportament, in atitudine) functioneaza bine, actioneaza anumite puncte ca o parghie, iar totul devine natural, usor, pentru ca tocmai s-au scos la iveala si s-au pus in valoare resursele proprii, de parca ar fi revenit la stIlul de viata pe care l-ar fi avut dintotdeauna.

Dar cine stie daca, nu cumva, asta este si esenta, in fiinta noastra ancestrala avem impregnate obiceiuri si comportamente corecte care doar trebuie scoase la iveala de cineva cu experienta.

Articol scris de Demetra Cucueanu, utilizator Aimee.ro, resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala

http://coachingmyself.wordpress.com/

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *