Yoga pentru femei

Publicat: 25 octombrie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri

yoga pentru femei

yoga pentru femei


Astazi, mai mult ca niciodata, este esential sa includem in viata noastra de zi cu zi practici pentru sanatatea si dezvoltarea noastra spirituala.

Starea mediului inconjurator, stresul creat de cererile in continua crestere ale omenirii pentru resursele naturale, agitatia politica sunt semne ale starii critice in care se afla omenirea.Daca vrem o lume in care sa meritam sa traim si pe care sa o lasam generatiilor urmatoare, trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru a crea starea de bine in viata noastra si sa ii sustinem pe ceilalti sa aleaga vieti sanatoase.

Cu alte cuvinte, pentru a transforma lumea, trebuie mai intai sa ne transformam pe noi insine. Desi yoga nu poate vindeca toate simptomele, practica yoga regulata ne readuce catre noi insine, catre puterea si compasiunea noastra, si astfel la o sanatate mentala si emotionala mai buna.

Numeroase studii in domeniile sanatatii si starii de bine arata ca efectele de reducere a stresului ale practicilor yoga, tehnicilor de respiratie si meditatiei sunt semnificative si puternice. Dar, desi au fost scrise multe carti despre beneficiile fizice, mentale si spirituale ale yogai, foarte putine s-au focalizat asupra nevoilor speciale ale femeilor.

Ca femei moderne, infruntam stresul crescut al serviciului si responsabilitatilor familiale. Mergem mai repede si muncim mai mult, hranindu-i pe cei din jurul nostru si verificand lucrurile de pe lista care trebuie facute. Dar in sufletul nostru ramane un dor profund. Dorim mangaiere si confort. Dorim libertate, dar nu libertate fata de viata noastra, ci libertatea care vine din interiorul vietii noastre.

Yoga ne poate ajuta sa gasim aceasta libertate, nu numai fata de dureri si suferinte, ci si fata de frici, agitatie si sentimentul de a fi separate. Yoga ne aduce un sentiment de conectare, cu noi insine si cu o comunitate mai mare de femei. Cand pasim pe covorasul de practica yoga, stim ca multe alte femei fac acelasi lucru. Practica yoga devine un exercitiu personal si universal in acelasi timp.

Amintindu-ne dorintele noastre cele mai profunde in timpul posturilor, ne reafirmam conexiunea cu femeile de pretutindeni care se straduiesc sa supravietuiasca, sa infloreasca, sa nasca si sa isi creasca fiicele pentru a trai cu inima deschisa si mintea limpede.

Yoga nu are doar efecte terapeutice. Evident, vrem sa dobandim efectele fizice ale practicii yoga, de la intinderea si tonifierea muschilor  pana la echilibrarea sistemului imunitar. Mai presus de aceasta, yoga poate deveni o prietena pe viata. Yoga ne invata sa ne iubi pe noi insine din interior, ne reaminteste ca suntem perfecte exact asa cum suntem acum.

Duceti lectiile pe care le invatati prin yoga in celelalte domenii ale vietii. Considerati practica yoga o oglinda a sufletului, un barometru prin care ne masuram sentimentele, o reteta pentru actiuni sanatoase. Yoga nu va rezolva toate problemele fizice, mentale si spirituale, dar, daca va angajati sa realizati o practica regulata, yoga va va schimba viata.

O practica yoga constienta si consecventa este mai mult interioara decat exterioara. Crearea unui corp echilibrat si sanatos permite mintii si inimii sa se deschida catre posibilitatile pline de bucurie ale vietii. Yoga este un vehicul pentru a trai nivele din ce in ce mai profunde ale constiintei de sine.

Articol scris de Veronica Cernat
www.kamala.ro

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *