de ce este indicat sa ne luam vacanta in timpul proiectelor nu la finalul lor
Sanatate / Relaxare

De ce este indicat sa ne luam vacanta in timpul proiectelor, nu la finalul lor?

de ce este indicat sa ne luam vacanta in timpul proiectelor nu la finalul lor

de ce este indicat sa ne luam vacanta in timpul proiectelor nu la finalul lor

Vara ne indeamna pe toti sa ne parasim birourile si sa visam cu ochii deschisi la vacanta mult dorita.

Insa cadrul ideal al dorintelor noastre este intrerupt de dosarele, clientii si partenerii de afaceri care asteapta o reactie din partea noastra.

Multi dintre noi considera ca cea mai buna perioada pentru o vacanta este momentul in care am incheiat un proiect pentru a ne relaxa si pentru a avea mintea limpede in continuare.

Stepcase Lifehack sustine ca aceasta nu este intotdeauna cea mai buna solutie: de fapt, este indicat sa plecam in vacanta in mijlocul unui mare proiect, atunci cand ne simtim cu adevarat descurajati.

In momentul in care am finalizat cu succes un proiect, avantul nostru este din ce in ce mai mare. Faptul ca putem adauga un nou castig pe lista noastra, ne face mai puternici, iar o vacanta poate distruge multe dintre beneficiile aduse de acest succes. De asemenea, cercetatorii sustin ca ar trebui sa luam aceste vacante atunci cand ne simtim obositi mental, iar relaxarea devine o necesitate:

“Antreprenorii nu au nevoie de vacante pentru a-si mentine motivatia, dar avem nevoie sa ne mentinem nivelul de energie, iar vacantele au un rol important din acest punct de vedere; este important sa luam pauze, sa respiram aerul curat si sa avem o noua perspectiva asupra vietii noastre. Cu alte cuvinte, chiar si atunci cand nu suntem rasplatiti cu o vacanta, avem nevoie de momente de reincarcare.”

Asadar, vacantele nu vin atunci cand un proiect este complet. Din contra, ele ar trebui sa apara atunci cand proiectul avanseaza, insa din cauza oboselii, este nevoie sa ne oprim pentru a o lua din nou de la capat.

Voi ce parere aveti? Care este perioada cea mai indicata de a ne lua o vacanta?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *