cum sa ai o zi frumoasa
Sanatate / Relaxare

Cum sa ai o zi frumoasa

Astazi o sa vorbim despre lucruri simple. Lucrurile despre care uitam in agitatia cotidiana, in care zilele trec una dupa alta si rareori ne putem aminti cu claritate ceva din insiruirea de zile care par toate la fel.

Urmand un ciclu repetitiv, punctat din cand in cand de cate un eveniment – fericit sau nu –  ne e greu sa spunem ce determina ca o zi oarecare sa fie o zi frumoasa si, cu atat mai dificil, sa spunem ce ne face viata implinita.

Ne spunem adesea ca drumul e important si nu neaparat destinatia. Dar ce putem face oare sa transformam o zi obisnuita, cu drumul la serviciu, treburile casnice, timp petrecut cu prietenii, cu familia, cu o carte, la TV, cu somnul sau cu insomniile sale intr-o zi frumoasa?

O viata implinita creste incet din zile pe care sa ni le amintim cu placere si satisfactie, zile in care am fost poate cu un dram mai buni si mai intelepti decat ieri.

E la indemana oricui sa incerce sa aiba o zi frumoasa.

Daca ziua ta a inceput prost si te simti confuz sau, pur si simplu, fara energie incearca aceste “pastile”:

Fa pe cineva sa zambeasca. Fie ca e cineva drag, un coleg, vecinul de scaun din metrou, casiera de la banca sau vanzatorul de fructe de la piata, sa faci o gluma, o remarca amuzanta sau orice altceva care sa le starneasca zambetul, te va face si pe tine sa te simti mai bine. Si nu numai asta ar trebui sa-ti motiveze gestul, ci si faptul ca nu stii prin ce trece omul respectiv in viata lui si pentru ca nu ai idee de impactul gestului tau. Si asa cum i-ai facut pe ei sa zambeasca, nu te sfii sa razi si tu, din toata inima. Pe langa faptul ca e un obicei sanatos, daca toti am face asta, lumea ar fi fericita pentru o zi.

Respira in natura. Opreste-te cateva minute pe o banca sau, daca ai timp, fa o plimbare in parc, pe langa un lac, in cantecul pasarilor. Departe de zidurile de beton, otel si sticla, de vuietul masinilor si de stresul urban. Nu e doar un moment de relaxare dar si o placuta regasire a sinelui, care iti va aduce cu siguranta o zi frumoasa.

Gaseste motive de recunostinta. Rareori ne gandim cu recunostinta la lucrurile materiale sau spirituale pe care le avem. Firea noastra ne impinge mereu  sa ne dorim mai mult, mai repede, sa fim nemultumiti si mereu flamanzi dupa altceva. Faptul ca suntem sanatosi, ca cei dragi sunt in siguranta, ca avem o cariera, ca diseara mergem la un concert, ca suntem iubiti, ca nu ne-am realizat inca un vis dar avem la ce sa visam si o mie de alte astfel de lucruri – toate sunt motive perfecte pentru a te simti recunoscator si pentru a avea o zi frumoasa.

Si daca niciunul din sfaturile de mai sus nu a functionat, atunci cu siguranta Beautiful Day cantat de U2 te va ajuta:

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. 5 stele pentru melodie, mi-a placut intotdeauna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *