Vindecarea credintelor limitative prin Theta healing

Publicat: 26 august 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

vindecarea credintelor limitative prin theta healing

vindecarea credintelor limitative prin theta healing


Multi dintre noi mergem la doctor atunci cand ne imbolnavim sau cand ne simtim rau.

Sau la psihiatru si la alti terapeuti atunci cand nu ne intelegem starile sau nu reusim sa obtinem ceea ce ne dorim. Te-ai aflat insa vreodata, tu sau cineva din cunoscutii tai, intr-o situatie in care sa te simti atat de rau si nici un doctor sau terapeut sa nu-si dea seama de ce boala suferi? Pentru astfel de situatii, exista si metode alternative de vindecare, cum ar fi cea pe care o vom trata astazi.

Theta healing este o forma de vindecare energetica, dezvoltata in anii ‘90 de Vianna Stibal, care isi propune sa promoveze vindecarea fizica, spirituala si emotionala. Prin aceasta tehnica putem  sa descoperim cauze emotionale ale bolilor si sa ne vindecam, sa activam cromozomii, sa facem modificari la nivelul ADN-ului,  sa ne eliberam de blocaje emotionale si programele limitative, sa atragem in viata oportunitati si lucruri pe care ni le dorim, sa manifestam abundenta.

Cum functioneaza Theta healing?

Exista cinci frecvente cerebrale: beta, alpha, theta, delta si gamma. Undele beta se situeaza intre 13 si 40 Hz si reprezinta modul normal de functionare a creierului, atunci cand suntem treji, intr-o zi obisnuita. Undele theta sunt mai lente, intr 4-7 hz si apar in timpul somnului, cand experimentam REM ( miscare rapida a ochilor) si avem vise. Tehnica Theta healing consta in accesarea constienta a frecventei theta pentru a putea lucra apoi cu subconstientul nostru si pentru a ne conecta cu energia creatoare.

Inaintea fiecarei sedinte, terapeutul va intreba ce problema anume trebuie tratata. Apoi va intra intr-o stare profunda de meditatie si va incepe sa lucreze cu sistemul tau energetic, examinandu-ti corpul si incepand procesul de vindecare.

Theta healing ia in calcul existenta a patru nivele la care trebuie sa se petreaca vindecarea – credinte de baza, credinte genetice, credinte istorice si nivelul sufletului:

•    credintele de baza sunt la nivel mental, sunt conceptele pe care le-ai invatat in copilarie
•    credintele genetice sunt cele continute in campul morfogenetic
•    credintele generate de experientle tale din alte vieti si istoria rasei din care faci parte
•    la al patrulea nivel se afla sufletul, care defineste cine esti cu adevarat si continua sa se schimbe pe parcursul vietii

Prin Theta healing, putem schimba credintele noastre, la nivel celular, instantaneu. Nu mai e nevoie sa trecem prin ani intregi de terapie pentru a ne pune in ordine viata, pentru ca acum exista aceasta metoda eficienta de vindecare moderna care ne invata urmatorul lucru: “Schimba-ti credintele si iti vei schimba viata!”

Credintele noastre sunt mai mult decat credintele constiente. O mare parte din ele sunt sedimentate la nivelul subconstientului. Asa ca, chiar daca stim ce e bine sau nu pentru noi, ce vrem si ce nu vrem in viata noastra, ce comportament este productiv si care nu – subconstientul nostru poate avea o parere total diferita de a noastra.

Te-ai intrebat vreodata:

De ce ne comportam intr-un anumit fel, desi stiam ca se poate altfel?
De ce ajungem intr-o situatie pe care nu ne-am dorit-o?
De ce repetam la nesfarsit aceleasi modele comportamentale, oricat de tare ne-am stradui?

Raspunsul este: sistemul negativ de credinte localizate in subconstient.

Exemple practice:

Iata cateva exemple care vor explica cum creeaza subsconstientul nostru realitatea si cum pot fi demascate aceste credinte negative in timpul unei sedinte de Theta healing. Cazurile sunt reale, se pot gasi pe site-ul terapeutului certificate in theta healing, Melanie Tonia Evans (www.melanietoniaevans.com.au)

1) O femeie bolnava de cancer

Teoretic, ea stia :
•    Ca nu vrea sa fie bolnava de cancer
•    Ca nu vrea sa moara
•    Ca nu vrea sa-si paraseasca familia

In timpul sedintei de Theta healing, credintele subconstiente care au iesit la suprafata au fost:

•    Merit dragoste doar daca fac lucruri pentru ceilalti
•    Nu merit sa primesc spirjin de la ceilalti
•    Am creat cancerul pentru a invata ca merit sa primesc sprijinul celorlalti

Cancerul era oportunitatea de a vindeca problemele emotionale nerezolvate. Orice boala este  o incercare a corpului de a vindeca credinte vechi si probleme emotionale. De aceea, eliminarea credintelor negative poate elimina nevoia unui corp de a crea boala.

2) Un barbat obosit si epuizat permanent

Teoretic, el stia ca:

•    Nu-i place sa se simta deprimat si obosit
•    Sunt multe lucruri pe care ar vrea sa le faca si nu poate, din cauza lipsei energiei
•    Ceilalti il mustra pentru lipsa lui de entuziasm si energie

Subconstientul lui a scos la suprafata urmatoarele credinte:

•    Nu invat nimic, daca nu trec printr-un proces dureros de invatare
•    Am nevoie de frustare si lupta ca sa fiu motivat
•    Daca viata mea e prea usoara, devin lenes
•    Merit sa fiu pedepsit

Credintele lui proveneau din copilarie, cand a fost bombardat cu astfel de mesaje: “viata e grea, totul se obtine prin lupta, nimic nu e usor, trebuie sa te zbati continuu”. Din cauza durerii provocate de aceste afirmatii, el si-a creat realitatea pe care apoi a manifestat-o permanent: “trebuie sa traiesc intr-un zbucium continuu si o oboseala perpetua, pentru ca, daca sunt lenes, voi fi pedepsit.”

Sistemele de credinte negative sunt programe de supravietuire

Mintea subconstienta interpreteaza traumele ca pe o nevoie de a crea credinte care sa ne protejeze pe viitor de o eventuala reaparitie a traumei.  Credinta conform careia “dragostea inseamna suferinta” creeaza frica de a fi iubit si de a iubi. Aspectul frustrant al unei astfel de credinte este faptul ca o persoana poate sa-si doreasca profund sa fie iubita, insa sa fie incapabila sa se deschida si sa aiba incredere in cineva, si astfel sa-si autosaboteze sansele de a avea o relatie sanatoasa.

In acest caz, vindecarea poate surveni astfel: sa incetam sa ne asteptam ca partenerul sa ne demonstreze ca dragostea este ceva sigur, si sa lucram sa schimbam sistemul de credinte negative despre dragoste in mesaje de genul “dragostea inseamna o relatie sanatoasa si profund implinitoare.”
Orice sistem negativ de credinte este un mecanism subconstient care incearca sa ne mentina in siguranta. Daca vrem sa evoluam si sa depasim stadiul de victima, atunci e recomandat sa inlocuim aceste credinte cu unele functionale.

Mecanismele noastre de aparare, reprezentate de credintele negative, creeaza intotdeauna exact ceea ce nu ne dorim sa experimentam, chiar daca noi credem ca ele ne protejeaza.


Schimbarea comportamentului necesita schimbarea credintelor

Nu exista nici o alta cale de a ne schimba comportamentul decat prin schimbarea credintelor. Fiecare om actioneaza in functie de ceea ce crede.
Opresorul crede: a-i abuza pe ceilalti imi ofera protective, iar persoana oprimata crede ca acceptarea abuzului este singura cale de a fi iubit.
Asa ca, opreste-te putin si intreaba-te: pe mine cat de mult m-a programat viata in sens negativ?

Sistemele de credinte nu pot fi schimbate insa doar prin analiza. De aceea, psihologia si consilierea uzuala au un efect limitat in privinta schimbarii credintelor limitative. Credintele adanc inradacinate pot sa fie greu de scos la lumina, in unele cazuri, iar cunoasterea conceptuala are legatura mai mult cu simptomele decat cu cauzele. Medicamentele trateaza superficial si nu fac decat sa acopere si mai mult credintele negative care creeaza bolile, facand ca intreaga situatie sa devina si mai greu de vindecat.

Credintele adanc inradacinate au o structura energetica, bazata pe incarcaturi emotionale. Daca nu sunt eliberate si inlocuite energetic, atunci raman si fac ravagii. Aici intervine metoda Theta healing. Creand schimbari la nivelul constiintei si dand comenzi creierului aflat in starea theta, energia incepe sa circule si sa fie reprogramata. Schimbarea se poate petrece instantaneu, in timpul sesiunii.

Sa fim constienti asadar ca avem cu totii posibilitatea sa ne eliberam de barierele si de programele negative din noi si sa ne cream o viata plina de implinire si bucurie!

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *