Vindecare prin Emotional Freedom Techniques (EFT)

Publicat: 23 februarie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri

vindecare prin emotional freedom techniques eft

vindecare prin emotional freedom techniques eft


Tapping-ul sau EFT-ul este o tehnica extraordinar de puternica, situata intre presopunctura, meditatie si autohipnoza, cu ajutorul careia putem elimina negativitatea din corpul nostru si din viata noastra.

Denumit si EFT (Emotional Freedom Techniques), tapping-ul este un fel de acupunctura pentru emotii, prin care stimulam anumite puncte ale meridianelor energetice.

Facuta in mod corespunzator, aceasta tehnica reduce durata procesului terapeutic de la luni sau ani la ore sau minute.

Pot fi eliminate probleme emotionale de o viata in cateva minute. Si, datorita faptului ca stresul emotional duce la crearea de dureri boli si dezechilibre in corpul fizic, foarte adesea EFT-ul inlesneste si producerea unor vindecari uluitoare la nivel fizic.

Fiecare gand negativ al nostru are atasat de el un sentiment sau o emotie. Aceasta emotie creeaza un dezechilibru in sistemul nervos. Daca lovim usor cateva puncte specifice de pe corpul nostru (tapping= bataie usoara), aceste emotii vor fi eliberate iar gandurile noastre vor incepe sa se schimbe, nivelul vibrational personal incepe sa creasca.

Fiecare dintre noi s-a confruntat cel putin o data cu situatia in care a incercat sa se concentreze pe ceva pozitiv, insa gandurile negative au inceput sa ne asalteze ( “daca nu sunt pregatit pentru asta?”,”nu voi putea termina la timp”,”nu sunt in stare sa fac asta”,etc). Aceasta interferenta se datoreaza mecanismelor de supravietuire ale corpului fizic. Corpul, bazandu-se pe experiente trecute, percepe orice actiune noua ca pe un potential pericol.

De fapt, corpul ne “reaminteste” ca altadata cand am incercat sa realizam ceva, totul s-a terminat cu…suferinta. Suferinta este o emotie negativa, care atrage dupa sine ganduri negative. Mecanismul de supravietuire isi face datoria…poate putin prea entuziast.

EFT este metoda prin care emotiile atasate unor ganduri sunt eliminate, asfel incat trecutul este eliberat de povara negativa si vom putea fi pregatiti de actiune.

Metoda este extrem de simpla, poate fi invatata in cativa pasi, insa, ca orice lucru bun, necesita perseverenta si repetare.

In ce consta metoda?

In batai usoare asupra unor puncte pe care le puteti vedea in desenul si in flimul de mai jos: varful capului, spranceana, coltul exterior al ochiului, sub ochi, sub nas, barbie, clavicula, sub san, sub brat.

eft

In acelasi timp cu bataile pe puncte, ne focalizam pe emotiile negative de care vrem sa scapam, spunand cu voce tare: “Chiar daca am aceasta (boala, suferinta, amintire dureroasa, dependenta etc), ma iubesc si ma accept complet si profund asa cum sunt.”


Asa cum vedem din formula de mai sus, putem folosi aceasta tehnica pentru orice fel de problema: fobii, frici, anxietate, dependente, dureri fizice, vinovatie, insomnie, boli din cele mai variate, alergii, amintiri traumatice, imbunatatirea imaginii de sine.

Iata si un film in limba engleza in care vorbeste fondatorul acestei metode, Gary Craig, care ofera multe detalii despre ce inseamna si cum se practica cu succes aceasta metoda:

Articol scris de Simona Petrescu, utilizator Aimee.ro, resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *