Theta Healing: Puterea vindecatoare a frecventei Theta

Publicat: 5 ianuarie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri

theta healing puterea vindecatoare a frecventei theta

theta healing puterea vindecatoare a frecventei theta

Ce sunt undele Theta? Ne trezim dimineata, si cateva secunde suntem inca sub vraja viselor din timpul noptii, incercand sa memoram detalii.

Pentru cateva clipe, suntem capabili sa ramanem in acea realitate fantastica, sa simtim consistenta visului. Nu ne miscam si nu clipim, sperand sa mentinem in mod constient acea experienta.
In acelasi timp, o parte din noi se trezeste. Auzim cainii latrand afara, vecinul pornindu-si masina si simtim razele soarelui patrunzand prin draperie. Dureaza cateva secunde si apoi, dintr-o data, totul s-a terminat. Devenim complet constienti.Realitatea visului paleste iar amintirile devin sterse, de parca am fi calatorit mii de kilometri pana in camera noastra. In aceste momente, intre trezire si starea de somn, creierul nostru functioneaza pe frecventa undelor theta.

Creierul produce frecvente electrice, masurate in hertzi (cicli/secunda), care se schimba in functie de starea in care suntem.
In timpul somnului profund, creierul functioneaza pe frecvente foarte joase (delta), iar in timpul dintre somn si trezire functioneaza pe o frecventa putin mai rapida, denumita theta (4-6 cicli/secunda). In timpul meditatiei si al relaxarii profunde, cand respiram profund si inchidem ochii, creierul produce unde alpha ( 7-14) iar atunci cand suntem in actiune, concentrandu-ne pe activitatile zilnice, undele beta intra in actiune (14-28). O stare de invatare si de activitate intensa a creierului este mai mare decat beta ca frecventa si este caracterizata de undele gamma (pana la 40 de cicli/secunda). Este ideala situatia in care putem sa trecem repede de la o frecventa la alta fara prea mult efort. Aceasta abilitate inseamna flexibilitate mentala si capacitate buna de functionare in toate aspectele vietii.Sa ne intoarcem insa la undele theta. Creierul nostru functioneaza pe aceasta frecventa in cateva circumstante, care ne permit sa accesam o creativitate mai mare si o realitate mai complexa si mai“elastica”. Ne garanteaza posibilitatea sa experimentam realitatea intr-un mod mai viu si multi-dimensional. In timpul momentelor dintre starea de somn si starea de trezire, putem experimenta o realitate independenta de legile fizice, si libera de orice conditionare pamanteasca. Pentru o clipa, chiar daca suntem deja treji, si limitati de perceptiile noastre senzoriale, putem simti inca o realitate diferita, in care suntem inzestrati cu puteri supraomenesti. Daca ai vazut vreodata o demonstratie de hipnoterapie, ai vazut sigur cum participantii selectati din public au putut face lucruri incredibile de care nu se credeau capabili, intr-o stare constienta. Acestea nu sunt trucuri, ci sunt fapte care ne demonstreaza uluitoarea putere care se afla in fiecare dintre noi, intr-un stadiu latent. Avem puteri mult mai mari decat ne putem imagina. Asa ca intrebarea care apare este: daca putem face lucruri uimitoare sub hipnoza, de ce nu le putem face si intr-o stare constienta?Undele theta isi mai faca aparitia, de exemplu,  si atunci cand ne aflam pe varful unui munte, inconjurati de frumusetea naturii si simtind comuniunea cu intreg universul! Momentele in care ne simtim conectati cu viata si stim cu certitudine ca exista o putere mai mare, care ne cuprinde pe toti prin iubirea ei, sunt fara indoiala, momente in care functionam pe frecventa theta. Copiii care se joaca jocuri electronice intra adesea intr-o stare de hipnoza asociata cu undele theta. Copiii pana in 13 ani isi petrec mult timp in aceasta stare, care pentru ei este normala. De aceea este atat de important sa fim creativi si sa avem imaginatia bogata daca vrem sa captam atentia unui copil si sa-l invatam ceva.

Atunci cand incepem sa visam cu ochii deschisi, in miezul zilei si 20 de minute mai tarziu “ne trezim” si nu avem nici cea mai mica idee despre ce s-a intamplat in jurul nostru in acest timp, foarte probabil ca am alunecat pe frecventa undelor theta. Adesea, ideile care ne vin in timpul unei aventuri theta nu se supun filtrelor noastre rationale. De-abia dupa ce reintram in starea beta, ne conectam la modul de gandire critic-selectiv si alegem ce merita atentie si ce este “iresponsabil”, “ilogic” si “nerealist.”

Un alt exemplu pentru starea theta este fenomenul de a merge pe carbuni incinsi fara sa te arzi. Sau povestirile despre oameni care au facut lucruri extraordinare intr-o situatie de criza: femeia care a ridicat un vehicul pentru a salva un copil demonstreaza ce puteri uimitoare avem, atunci cand functionam pe frecventa undelor theta. Aceste unde sunt privite ca frecvente pe care functioneaza subconstientul, fiind responsabile de programele si credintele care ne conduc viata. Acesta este unul din motivele pentru care este atat de dificil sa scapam de aceste credinte, chiar daca le-am identificat si suntem constienti de ele.  Pe de alta parte, daca credem cu adevarat ca este in puterea noastra sa facem ceva sau sa schimbam ceva, chiar daca asta sfideaza toate legile acceptate, atunci vom fi capabili sa o facem. Undele theta sunt legate de creativitate, inspiratie, intuitie, evolutie spirituala si ne permit sa actionam in ciuda limitarilor celor 5 simturi si ale perceptiei noastre constiente.

De ce nu petrecem mai mult timp in aceasta stare minunata? De ce sa nu accesam puterea undelor theta in mod frecvent? Este un lucru cert: daca am reusi sa reducem frecventa creierului la starea theta mai frecvent, am putea manifesta mai usor ce ne dorim, ne-am putea vindeca mai repede, am putea crea lucruri noi si am putea aduce la realitate visele si viziunile noastre. Ne-am putea exprima cu adevarat potentialul si poate chiar am putea schimba lumea.

E adevarat, petrecem mult timp in aceasta stare minunata, in fiecare noapte. Insa se pare ca avem foarte putin control asupra ei, sau chiar deloc! Cu cat este mai joasa frecventa creierului, cu atat ne este mai greu sa o accesam in mod constient. Mintea constienta anuleaza starile de frecventa joasa. Ea observa realitatea prin cele 5 simturi si devine incarcerata de perceptia limitata a acestora, observand doar ceea ce este posibil. Insa noi stim ca este posibil sa ne antrenam creierul sa-si incetineasca frecventa. Toate acestea se pot face prin tehnica Theta Healing. Exista cursuri specializate care ne invata, la modul concret, cum sa accesam aceasta stare si cum sa manifestam ceea ce ne dorim in viata noastra. Puteti consulta si articolul Curs Theta Healing, pentru a afla mai multe detalii.

Iti poti imagina cat de bine ne-ar face accesarea mai frecventa a starii theta? De exemplu, cercetarile facute pe cazurile de vindecare instantanee a cancerului au indicat, in aproape toate cazurile, ca pacientii au experimentat un nivel ridicat de constientizare, au stiut cu adevarat ca se vor vindeca si s-au simtit conectati la o sursa universala de energie.

Vianna Stibal, cea care a inventat tehnica Theta Healing, a inteles ca vindecarea este un atribut al undelor theta. Ea a avut revelatia ca, in momentul proiectarii constiintei ei dincolo de corp si in momentul invocarii Creatorului, frecventa creierului a coborat in starea Theta in mai putin de 30 de secunde si a putut apoi sa vada cum s-au intamplat multe miracole.  Creatorul a facut vindecarea ceruta, insa ea trebuia sa fie martora la miracol pentru a-l putea manifesta in dimensiunea fizica. Daca nu este observat, miracolul ramane in stare potentiala. In momentul in care vedem vindecarea cu ochii mintii si stim ca este facuta, ea se poate intampla si in plan fizic. In starea theta, mintea poate accesa posibilitati nelimitate, situate in afara perceptiei senzoriale.

Cu ajutorul acestei stari a creierului, ne putem creste capacitatea intuitiva, abilitatea de a auzi si de a vedea dincolo de granitele simturilor fizice si ne putem schimba perceptia limitata despre realitate. Oricine poate face acest lucru. Astfel, ne antrenam creierul pentru trezirea unor abilitati latente si ne directionam simturile spre perceperea unor posibilitati nelimitate. Ne conectam creierul la o realitate mai “reala”, mai bine aliniata cu Adevarul. Avem nevoie doar de credinta intr-o putere universala si de dorinta de a ne gasi si a ne exprima capacitatea de a fi fiinte extraordinare. Trebuie sa cautam mai mult, sa credem cu adevarat ca avem puteri mult mai mari decat au declarat stiinta si medicina ca avem. Tehnica Theta Healing dovedeste oamenilor faptul ca,  cu cat exersam mai mult viziunea multi-dimensionala a realitatii, cu atat ne putem exprima mai deplin potentialul extraordinar.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *