exercitiu pentru vindecarea furiei
Vindecare si autovindecare

Exercitiu pentru vindecarea furiei

exercitiu pentru vindecarea furiei

exercitiu pentru vindecarea furiei
Gandeste-te la ziua de ieri.

Imagineaza-ti ca memoria ta este o caseta pe care o poti derula de cate ori vrei. In acest moment, gandeste-te la momentul de exact acum 24 de ore. Ce lucruri faceai atunci? Te-a speriat ceva sau te-a suparat ceva? Focalizeaza-te cateva momente pe manie, devino constient de senzatiile din corpul tau si de emotiile din mintea ta.

Mai departe, deruleaza caseta exact cu un an in urma. Iti aduci aminte ca ai fost furios sau ingrijorat in legatura cu ceva? Incearca sa simti emotiile din acel moment. Sunt aceleasi sentimente pe care le-ai simtit si ieri?

Da caseta inapoi pana in momentul in care erai adolescent. Repeta procesul. Incearca sa-ti aduci aminte un incident din copilarie. Observa cum furia pe care ai simtit-o ieri s-a cladit pe sentimente care exista in tine de mult timp. Observa cum frica si furia s-au acumulat in ani.

Desi poate nu iti aduci aminte, a fost un timp in viata ta inainte de a simti vreodata ce inseamna furie si frica, un timp de pace totala si liniste. Incearca sa-ti imaginezi cum a fost acea stare de binecuvantare totala pe care ai trait-o atunci. Focalizeaza-te acum pe momentele descoperite mai devreme in procesul de evolutie spirituala, de frica si furie.

Deruleaza caseta imaginara a vietii tale pana in momentul in care simti cum granitele tale personale, limitele dintre tine si tot ceea ce te inconjoara, se evapora. Pentru cateva minute, simte absenta totala a oricarui sentiment de furie, frica si ego.

Cu acest sentiment de binecuvantare totala, incepe sa derulezi acea caseta inainte. Viziteaza punctele din viata ta in care te-ai oprit mai devreme.

Pe masura ce-ti imaginezi aceste scene din nou, introdu experienta acelei stari de binecuvantare in ecuatie. In loc sa-i mai permiti unui moment de furie sa se construiasca peste altul, incepe sa stergi aceste momente, unul cate unul, incepand din copilarie pana in ziua de ieri.

Petrece cateva minute simtind cum furia si frica incep sa fie sterse de aceasta binecuvantare. Si pe masura ce aceste sentimente sunt sterse, permite acestei constructii toxice de furie si frica sa fie sterse din sufletul tau.

Meditatia apartine lui Deepak Chopra

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *