Energia vitala – Cele 7 chakre

Publicat: 13 ianuarie 2009
Comentarii: 1 Răspunsuri

energia vitala cele 7 chakre

energia vitala cele 7 chakre


Una din informatiile de baza care sunt din ce in ce mai vehiculate in randul oamenilor preocupati de evolutia spirituala se bazeaza pe existenta chakrelor in corpul uman.

Ele sunt puncte de energie care pot fi identificate, vazute, vindicate si prin care curge energia vitala.

Ideea de chakre vine din yoga, dar  a fost incorporata in diferite alte sisteme spirituale.  Sistemul chakrelor a fost dezvoltat in India in Evul Mediu. In limba sanscrita, “chakra” inseamna “roata.”

Cele 7 chakre majore se afla de-a lungul coloanei vertebrale – incepand din zona perineului si ajungand in crestetul capului. Fiecare chakra este reprezentata prin culorile curcubeului, incepand cu rosu pentru chakra de la baza si ajungand pana la violet in varful capului. Fiecare chakra are semnificatia ei, ascunde diferite emotii si sentimente.

Pentru o functionare ideala, toate chakrele ar trebui sa fie deschise si sa functioneze la parametrii optima. De multe ori insa, unele chakre sunt hiperactive, iar altele inchise. E de la sine inteles faptul ca atunci cand unul din acesti centri energetici nu mai functioneaza corespunzator, intregul organism are de suferit initial la nivel energetic, iar ulterior la nivel fizic prin aparitia dezechilibrelor si bolilor.

Chakra radacinii – culoare asociata: rosu

Chakra radacinii este cea localizata in dreptul perineului, la capatul coloanei vertebrale. Este reprezentata de prima culoare a curcubeului – rosu.

Daca aceasta chakra este sanatoasa, ea guverneaza instinctele de supravietuire. Controleaza capacitatea de a castiga bani, de a plati facturi, de a avea grija de o casa, da a avea atat cat este nevoie pentru a indeplini nevoile omenesti.

Daca chakra nu functioneaza bine, poate duce la lacomie, la sentimente de nerecunostinta fata de ceea ce avem in viata. Poate duce la o neglijare a mediului inconjurator.

Pentru a ne deschide chakra, este bine sa ne focalizam pe culoarea rosu sau sa vizualizam o floare rosie deschizandu-se.

Daca chakra este prea deschisa, pot aparea probleme de lacomie si de dominare in relatiile cu cei din jur. Atunci putem vizualiza floarea rosie inchizandu-se.

Chakra sacrala – culoare asociata: orange

A doua chakra este chakra sacrala, reprezentata de culoare orange. Chakra este localizata in jurul buricului.

Guverneaza energiile creative si legate de emotii. Daca este echilibrata, ai hobby-uri creative, scrii, pictezi, canti sau dansezi. Daca este dezechilibrata, viata ta poate arata ca un roller coaster emotional: obsesii, si sentimente de pesimism legate de situatii care nu sunt chiar atat de grave.

Imagineaza-ti o floare orange deschizandusi petalele daca ai probleme in a-ti exprima emotiile sau nu esti creativ. Daca emotiile iti scapa de sub control, imagineaza-ti floarea inchizandu-se incet.

Chakra plexului solar – culoarea asociata: galben

Este localizata in regiunea stomacului.

Plexul solar este un grup de nervi care radiaza aceasta zona, de aceea aceasta chakra este a plexului solar. Aceasta chakra controleaza energiile si activitatile tale. Controleaza lucrurile pe care alegi sa le faci si motivele pentru care le faci.

Daca chakra este echilibrata, vei lua decizii bune, vei lucra la proiecte care merita timpul tau si te vei simti multumit de rezultate.

Daca ai probleme cu aceasta chakra, faci judecati gresite si iei decizii care nu sunt bune pentru tine. Poti sa devii dependent de munca, sa te concentrezi mult prea mult doar intr-o singura directie a vietii tale.

Chakra inimii – culoarea asociata: verde

Este chakra iubirii, dragostei, relationarii si comunicarii.

Daca chakra inimii este echilbrata, vei putea empatiza cu altii si vei putea sa le accepti dragostea si prietenia in viata ta. Vei avea prieteni buni si vei fi capabil sa creezi relatii pline de iubire. Vei avea compasiune pentru ceilalti.

Daca chakra nu e sanatoasa, vei avea probleme in a mentine prietenii si in a gasi dragostea. E posibil sa te simti singur, sa fii dominator sau inchis si rece fata de ceilalti.

Lucreaza cu pietrele verzi precum jadul. Pentru a fi mai iubitor cu tine insuti incearca quart-ul roz. Imagineaza-ti o floare roz care ti se deschide in inima.

Daca esti gelos si posesiv, inseamna ca ai chakra supraactivata. Poti folosi tot culoarea verde. Scopul tau este sa inveti sa ai incredere.

Chakra cinci – culoarea ascoiata: albastru

Este chakra legata de comunicare si actiune. Reprezentata prin albastru, ne ajuta sa ne asiguram ca suntem auziti si ca putem sa vorbim de adevarul nostru.

Daca chakra e echilibrata, poti comunica usor cu familia si prietenii, cu cei cu care lucrezi si interactionezi. Poti chiar sa vorbesti in fata unei audiente.

Daca ai probleme la nivelul acestei chakre, poti fi timid, intimidat in anumite situatii si incapabil sa exprimi ceea ce vrei sa spui cu adevarat. Sau poti fi prea vorbaret in situatii in care ar trebui sa asculti prea mult.

Pentru dezvoltarea chakrei, se poate folosi agata albastra sau turoazul. Vizualizeaza o floare albastra ca cerul care se deschide.

Chakra sase : Al treilea ochi – culoare asociata: indigo

A sasea chakra este chakra sprancenei sau cel de-al treilea ochi. Este chakra intuitiei, a gandirii si a spiritualitatii.

Daca chakra este echilibrata, esti impacat cu tine si esti aplecat spre studierea unor aspect legate de spiritualitate. Poti sa-ti dezvolti intuitia psihica.

Daca chakra este inchisa, incepi sa sari de la o idée la alta, fara a te putea concentra. Sau esti predispus sa te fixezi pe o singura idée, fara a lua in considerare si alte pareri.

Printre pietrele capabile sa te ajute sa echilibrezi chakra, pot fi ametistul si lapis lazuli. Focalizeaza-te pe locul dintre ochii fizici si imagineaza-ti o floare care-si deschide petalele larg.

Chakra coroanei – culoarea asociata: violet

Chakra finala este chakra coroanei, reprezentata de culoarea violet.

Aceasta chakra controleaza intelepciunea si intelegerea adevarata. Cand este totul in echilibru la nivelul acestei chakre, iti poti planifica viata si face fata sarcinilor zilnice si provocarilor vietii. Simti legatura cu divinitatea si cu restul creatiei.

Cand chakra este nesanatoasa, iei decizii proaste, esti nefericit si indecis. Te simti singur si separat de restul creatiei.

Cristalele si cristaloterapia sunt de mare folos pentru echilibrarea chakrelor. Ametistul si quartz-ul sunt recomandate pt. deschiderea chakrei. Meditatia este insa cheia de baza pt. deschiderea chakrei.

Daca chakra e prea deschisa, iti va fi greu sa te adaptezi si sa faci fata sarcinilor zilnice, astfel incat trebuie sa te concentrezi pe inchiderea chakrei.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *