despre iubire
Vindecare si autovindecare

Despre iubire

despre iubire

despre iubire


A iubi inseamna sa incetezi doar sa existi si sa incepi sa traiesti.

Iubirea veritabila atrage intotdeauna transformarea spirituala. Reducerea universului la o singura fiinta si dilatarea unei singure fapturi pana la Dumnezeu, aceasta este Iubirea.

In iubire, diferentele dintre noi nu mai inseamna si separare. Iubirea deschide larg poarta perfectiunii. Iubirea inseamna sa daruiesti totul si sa te daruiesti pe tine insuti.

Adevarata masura a iubirii este sa iubesti fara masura. Asa cum iubim, asa suntem. Inima plina de iubire este cheia Cerurilor. Sa-i iubim pe ceilalti fara sa-i cunoastem poate fi dificil, dar sa-i cunoastem cu adevarat fara sa-i iubim este cu neputinta. Totul este frumos in ceea ce iubim, tot ce iubim capata Constiita.

Opusul desfranarii nu este nici austeritatea, nici reprimare si nici abstinenta.
Este iubirea.

Raul se dezvolta mereu acolo unde nu ajunge iubirea. Infernul este starea de a nu iubi. Nu exista alta moarte decat absenta iubirii. Iubirea este cel mai mare Maestru. Ea ne face sa intelegem totul dintr-o data. Poti medita mii de ani fara sa obtii atata cunoastere de sine cat iti poate revela intr-o singura clipa flacara iubirii din inima ta. Taina iubirii este mai presus decat taina mortii.

Atunci cand iubim in realitate suntem indragostiti de iubire. A iubi numai cu o iubire umana inseamna sa poti trece uneori de la iubire la ura, pe cand iubirea divina este imuabila.

Iubirea nu este, in realitate, diferita de Adevar.

In iubirea profunda, mintea isi opreşte spontan agitatia ei obisnuita pentru ca iubirea profunda este o invitatie si o poartă deschisa catre eternul prezent. Orice iubim cu adevarat este pentru noi centrul unui paradis. In dragoste trebuie ca iubirea sa distruga egoismele, altfel egoismele vor distruge iubirea.

„Cand l-ai vazut pe Dumnezeu?”, a fost intrebat un mare intelept.
„Atunci cand am incetat sa ma mai vad pe mine”, a raspuns el.

Articol scris de Dana Stoica, utilizator Aimee.ro, resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *