cum sa ne curatam casa de energii negative
Vindecare si autovindecare

Cum sa ne curatam casa de energii negative

cum sa ne curatam casa de energii negative

cum sa ne curatam casa de energii negative
Energia dintr-un lacas sfant este permanent curatata cu arome mirositoare, lumanari, muzica, rugaciune, clopote. Totul se petrece intr-un spatiu sacru, sigur, plin de pace, departe de tumultul vietii cotidiene. De ce sa nu facem fiecare in casele noastre un ritual de curatare energetica, pentru a transfera acest spatiu sacru in casele noastre? Este un mod grozav de a indeparta energia negativa care a ramas intr-o casa in urma unor boli, certuri sau suparari mai vechi.

Astfel putem curata vechiul si face loc pentru nou. Nu e nevoie sa ai experienta in a face asta, e importanta intentia, cateva ingrediente si instrumente si alocarea a 30 de minute din timpul tau.

Inainte de a incepe, recomandam sa alocati ceva timp pentru curatarea fizica a spatiului, aruncarea tuturor obiectelor care nu mai sunt utile, sunt rupte, sparte, expirate, sau pe care nu le-am mai folosit in ultimii 2 ani. Tot ce avem depozitat prin dulapuri, cutii, colturi ale casei.

Apoi, e bine sa-ti alegi cel putin unul din urmatoarele elemente:

1. Instrument care face zgomot: clopotei, zornaitoare, toba. Poti sa bati din palme sau sa-ti folosesti propria voce.
2. Elemente legate de pamant, cu efect de curatare: sare, ace de pin etc.
3. Apa sfintita, sau apa care a stat la soare cateva ora, a stat sub influenta unei muzici de relaxare, sau in care am adaugat cateva esente florale, sau un cristal.
4. Foc – lumanari
5. Elemente naturale: flori, cristale, pietre, orez.

Apoi, incepem sa facem pe rand cei noua pasi:

Incepe sa te plimbi prin casa, astfel incat sa treci prin fiecare colt de cel putin 6 ori, oprindu-te in locurile unde ti se pare ca energia e mai densa sau chiar blocata. Incepi si te opresti la altarul pe care l-ai construit mai inainte din elementele de mai sus sau la intrarea principala. Fii prezent in corpul tau, hidrateaza-te, respira si ai incredere in intuitia ta. Opreste-te si odihneste-te cand ai nevoie, mai ales daca mintea iti rataceste prin alte parti. Fii atent la ceea ce gandesti!

1.  Stabileste-ti intentia
Stabileste-ti intentia cu care vrei sa faci asta. Scrie, citeste si asigura-te ca suna bine. De exemplu: “Las acum sa plece energiile blocate din casa si din viata mea, pentru a atrage usor noi inceputuri si oportunitati.”

2.  Creeaza un altar
Pentru a face ca ritualul sa fie si mai special, e bine sa ne facem un altar, in care sa punem toate instrumentele de care avem nevoie: sare, apa sfanta, lumanarile, florile proaspete, etc.

3.  Incepe cu o rugaciune de multumire

Poti incepe cu o mica rugaciune, afirmatie sau mantra. Acest lucru transforma ritualul in ceva special si ne face constienti de faptul ca procesul de curatare a inceput. Nu e niciun fel de regula, la acest capitol, fa exact cum simti. Este momentul acum sa aprinzi si o lumanare.

4.  Imprastie sare pe podea

Incepe din locatia aleasa de tine, usa principala sau altar si tine in mana bolul de sare. Tine in mana acest bol, si imprastie sare pe praguri, in colturi si in locurile unde simti energia intepenita. Poate in apropierea patului unde a stat o persoana bolnava, in bucatarie unde s-au petrecut multe certuri sau langa fereastra dinspre vecinii care au probleme. Lasa sarea acolo cel putin 12 ore, daca se poate. Si ai incredere in ceea ce simti referitor la energiile din casa ta.

5. Indeparteaza energia stagnanta.
Acum incepe sa te plimbi pentru a doua oara prin casa. Incepe sa bati din palme. Este un mod foarte bun de a “citi” energiile din casa ta.
Cand bati din palme si se aude clar si e un lucru usor de facut, asta indica o energie luminoasa si curgatoare. Cand batutul din palme suna greu, plat, asta inseamna ca acolo este energie stagnanta. Stai in aceste locuri mai mult timp, continuand sa bati din palme pana cand sunetul devine mai clar.

6.  Foloseste instrumentul de facut zgomot.

Acum incepi sa te plimbi prin casa pentru a treia oara- de data asta cu instrumentul de facut zgomot. Ramai mai mult in zonele cu energie stagnanta.

7.  Foloseste semnul infinit

Plimbandu-te pentru a patra oara prin casa, incepi sa cureti energia negativa dand o vibratie inalta atmosferei din casa. Incepem sa desenam cu degetele semnul infinitului pe fiecare perete din casa noastra. Acest semn aduce echilibru si armonie.

8.  Foloseste apa sfintita

La a cincea tura, stropeste cu apa sfintita centrul fiecarei camere, pentru a induce  energia vindecatoare in acea camera. Apoi stropeste si in colturi.

9.  Foloseste o rugaciune sau o mantra

A sasea oara, intra in fiecare camera si fa o rugaciune, o afirmatie sau spune o mantra. Nu te grabi, fii calm si repeta aceeasi mantra in fiecare camera.

Incheie cu o rugaciune de multumire.

Sfaturi

1. Inainte, fa cat de curat poti in casa si arunca lucrurile vechi.
2. Fa acest ritual cand te simti puternic din punct de vedere energetic, cand ai gandurile clare si cand nu mai e nimeni in casa.
3. Acorda atentie mare colturilor – sunt locuri cu vibratie mai joasa decat restul casei.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *