centrul shakti terapia craniosacrala
Vindecare si autovindecare

Centrul Shakti: TERAPIA CRANIOSACRALA

Terapie blanda care are ca scop intensificarea activitatii sistemului cranio-sacral si prin aceasta restabilirea functionarii optime a sistemului nervos si a celorlalte sisteme si organe ale corpului. Desi foloseste manipulari cu presiune foarte usoara, este o terapie cu efecte radicale in optimizarea sistemului de autovindecare si prin aceasta in refacerea starii fizice, mentale si spirituale. Este adecvata tuturor grupelor de varsta si se adreseaza atat oaspetilor cu probleme de sanatate cat si celor care doresc sa-si mentina un tonus de viata normal, sa faca fata mult mai usor stress-ului zilnic.

Terapia Cranio Sacrala a fost dezvoltata de dr. John E. Upledger, in urma studiilor stiintifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, intre anii 1975 si 1983.

Terapia CranioSacrala este o metoda foarte blanda de evaluare si imbunatatire a functionarii sistemului fiziologic al

corpului, numit sistem craniosacral – compus din membranele meningeale, structurile care controleaza presiunea intracraniana si lichidul cefalorahidian care inconjoara si protejeaza creierul si maduva spinarii, ceea ce duce la imbunatatirea functionarii sistemului nervos central.

Terapeutul, cu o atingere usoara, monitorizeaza ritmul craniosacral, si prin tehnici delicate de manipulare a tesutului

fascial, a suturilor craniene si a lichidului cefalorahidian, faciliteaza eliminarea restrictiilor si a dezechilibrelor.

Eliberarea Somato Emotionala permite atat eliberari ale restrictiilor de la nivel fizic, cat si eliberari semnificative ale componetelor emotionale. Odata ce Eliberarea Somato Emotionala incepe, activitatea sistemului craniosacral se opreste brusc iar trauma care a produs restrictii si dezechilibre in sistemulcraniosacral se vindeca. Terapia Cranio Sacrala are o aplicabilitate foarte mare, adresandu-se atat persoanelor sanatoase cat si persoanelor cu probleme majore.

Aceste tratatemte sunt foarte benefice pentru afectiuni simple cum ar fi o durere de cap, pana la probleme majore, acute, dureri cornice de spate, disfunctii ale sistemului nervos central, disfunctii ale sisteului endocrin, accidente traumatice ale creierului si ale maduvei spinarii, scolioza, oboseala cronica, depresie, autism. Dat fiind faptul ca actiunea terapiei este indreptata direct asupra sistemului nervos central, aplicabilitatea acesteia este fara margini. In cadrul centrlui Shakti, terapia Cranio Sacrala este efectuata de catre Raducu Florian, care si-a inceput formarea ca terapeut din anul 1998.

sedinte de terapie craniosacrala la centrul shakti
terapie craniosacrala la centrul shakti

Din anul 2000 a lucrat in calitate de terapeut practician al terapiilor complementare si a continuat sa se formeze in cadrul mai multor scoli de masaj, bioterapie si terapie Cranio Sacrala. A absolvit facultatea de psihologie in anul 2006 si si-a continuat dezvoltarea personala atat teoretic cat si practic printr-un master si prin propria terapie in cadrul Asosciatiei de Psihoterapie Analitica. (C.G.Jung)

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. boldesti scaeni st.calea unirii nr.71.bl.29 ap.10.et2 jud.prahova telefon; 0729698556.cartea;terapia sufletului vreau sa o cumpar

    1. buna ziua. noi nu vindem carti, facem doar recenzii:) va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *