Centrul Shakti: TERAPIA CRANIOSACRALA

Publicat: 13 iunie 2013
Comentarii: 2 Răspunsuri

Terapie blanda care are ca scop intensificarea activitatii sistemului cranio-sacral si prin aceasta restabilirea functionarii optime a sistemului nervos si a celorlalte sisteme si organe ale corpului. Desi foloseste manipulari cu presiune foarte usoara, este o terapie cu efecte radicale in optimizarea sistemului de autovindecare si prin aceasta in refacerea starii fizice, mentale si spirituale. Este adecvata tuturor grupelor de varsta si se adreseaza atat oaspetilor cu probleme de sanatate cat si celor care doresc sa-si mentina un tonus de viata normal, sa faca fata mult mai usor stress-ului zilnic.

Terapia Cranio Sacrala a fost dezvoltata de dr. John E. Upledger, in urma studiilor stiintifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, intre anii 1975 si 1983.

Terapia CranioSacrala este o metoda foarte blanda de evaluare si imbunatatire a functionarii sistemului fiziologic al

corpului, numit sistem craniosacral – compus din membranele meningeale, structurile care controleaza presiunea intracraniana si lichidul cefalorahidian care inconjoara si protejeaza creierul si maduva spinarii, ceea ce duce la imbunatatirea functionarii sistemului nervos central.

Terapeutul, cu o atingere usoara, monitorizeaza ritmul craniosacral, si prin tehnici delicate de manipulare a tesutului

fascial, a suturilor craniene si a lichidului cefalorahidian, faciliteaza eliminarea restrictiilor si a dezechilibrelor.

Eliberarea Somato Emotionala permite atat eliberari ale restrictiilor de la nivel fizic, cat si eliberari semnificative ale componetelor emotionale. Odata ce Eliberarea Somato Emotionala incepe, activitatea sistemului craniosacral se opreste brusc iar trauma care a produs restrictii si dezechilibre in sistemulcraniosacral se vindeca. Terapia Cranio Sacrala are o aplicabilitate foarte mare, adresandu-se atat persoanelor sanatoase cat si persoanelor cu probleme majore.

Aceste tratatemte sunt foarte benefice pentru afectiuni simple cum ar fi o durere de cap, pana la probleme majore, acute, dureri cornice de spate, disfunctii ale sistemului nervos central, disfunctii ale sisteului endocrin, accidente traumatice ale creierului si ale maduvei spinarii, scolioza, oboseala cronica, depresie, autism. Dat fiind faptul ca actiunea terapiei este indreptata direct asupra sistemului nervos central, aplicabilitatea acesteia este fara margini. In cadrul centrlui Shakti, terapia Cranio Sacrala este efectuata de catre Raducu Florian, care si-a inceput formarea ca terapeut din anul 1998.

sedinte de terapie craniosacrala la centrul shakti
terapie craniosacrala la centrul shakti

Din anul 2000 a lucrat in calitate de terapeut practician al terapiilor complementare si a continuat sa se formeze in cadrul mai multor scoli de masaj, bioterapie si terapie Cranio Sacrala. A absolvit facultatea de psihologie in anul 2006 si si-a continuat dezvoltarea personala atat teoretic cat si practic printr-un master si prin propria terapie in cadrul Asosciatiei de Psihoterapie Analitica. (C.G.Jung)

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *