Tu practici proiectia?( partea a II-a)

Publicat: 6 decembrie 2011
Comentarii: Fără răspunsuri

tu-practici-proiectia-partea-a-doua
tu-practici-proiectia-partea-a-doua

Priveste ceea ce faci: iti este usor sa recunosti atunci cand aplici proiectia? Unul dintre indicii este faptul ca proiectia nu este niciodata neutra. Ea ascunde intotdeauna sentimente de furie sau anxietate, sentimente specifice umbrei. Ori de cate ori iti directionezi mania asupra unei alte persoane sau ori de cate ori vezi pretutindeni motive de teama, ai de-a face cu un exemplu clar de proiectie.

Sper ca iti dai seama de diferenta care exista intre sentimente si proiectia lor: mania poate fi uneori utila, dar directionarea ei asupra unei alte persoane, prin acuzarea acesteia, nu este niciodata. Societatea isi doreste sa ii acuzi pe ceilalti, caci la baza ei sta gandirea de tip: “Noi contra lor.” Asa se explica vocea pe care o auzi uneori in minte si care iti spune ca trebuie sa se termine odata cu ei, cu teroristii, cu comunistii, cu dealerii de droguri, cu criminalii si cu pedofilii. Practic, lista poate continua la nesfarsit.

De aceea, in loc sa crezi toate motivele care ti se spun pentru a-i acuza pe ei si pentru a-i condamna pentru greselile lor, mai bine apuc-o pe alta cale. Priveste-te pe tine insuti si intreaba-te pentru ce te invinovatesti.

Odata, faimosul maestru spiritual indian Krishnamurti tinea un discurs, cand cineva din sala s-a ridicat si i-a pus intrebarea:
-Eu doresc sa fie pace in lume, a spus acesta. Detest razboiul. Ce pot sa fac in aceasta directie?
-Inceteaza sa mai fii cauza razboiului, i-a raspuns Krishnamurti.
Omul a ramas socat.
-Bine, dar eu nu militez pentru razboi, a spus el, ci pentru pace.
Krishnamurti a clatinat din cap.
– In interiorul tau salasluieste cauza tuturor razboaielor. Violenta ta ascunsa si negata este cea care conduce la toate tipurile de razboiae, indiferent daca se petrec acasa la tine, intre diferite comunitati sau intre natiuni.

Raspunsul maestrului nu a fost unul confortabil, dar eu cred ca a fost corect. Inteleptii care au scris  Vedele au proclamat atunci ca: “Tu nu te afli in aceasta lume. Lumea se afla in interiorul tau.” Daca acest lucru este adevarat, inseamna ca intreaga violenta din lume se afla in interiorul nostru. Inainte de aparitia conceptului stiintific de umbra, aceasta afirmatie pare foarte mistica. Cine intelege insa ca participa la marele sine colectiv realizeaza ca orice impuls de manie, teama, agresiune sau de violenta face legatura dintre el si subconstientul colectiv.

Stiu ca nu este deloc simlu sa te surprinzi ori de cate ori simti o stare negativa de spirit. Negarea este un mecanism foarte puternic. Umbrei ii place sa se ascunda. Atunci cand idealizezi pe cineva, facandu-ti din el un erou pe care il consideri perfect, este greu sa ii mai vezi imperfectiunile. Acestea exista insa, caci aceasta fantezie a perfectiunii unei alte persoane ascunde intotdeauna un sentiment profund de inferioritate personala. Daca vei consulta insa frecvent schema proiectiilor, iti va fi mai usor sa te surprinzi atunci cand aplici acest mecanism de autoaparare.

Continuarea  in articolul de maine

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *