standard de viata
Spiritualitate

Standard de viata

standard de viata
standard de viata

Mi-a spus o cunostinta, acum ceva timp, ca notiunea de « a avea » este in stransa masura cu cea de « standard de viata ».

Am constatat ulterior ca « a avea suflet », pentru ea, nu intra in categoria lui « a avea »…

« Nu am bani » poate fi o problema pentru cei care nu au cu ce sa-si cumpere o paine, dar si pentru ce care au paine. In ambele cazuri, « nu am » poate aduce frustrari. La prima categorie de oameni am putea intelege….dar problema apare o data cu nefericirea celor care au, dar nu apreciaza.

Aceste lectii de viata provin din nevoia omului de a avea mai mult nu este de aceeasi parte a baricadei cu ignoranta. Multumirea ar trebui sa fie baza actiunilor noastre, nu vesnicul « nu am ! ». Pentru ca fiecare dintre noi are atat cat e suficient sa evolueze. Pentru ca fiecare zi e o sansa. Pentru ca numai daca reusesti sa cladesti din putin, tu insuti, vei invata sa pretuiesti.

Cu usurinta aruncam pe umerii notiunii « standard de viata » golurile sufletesti. Am supus timpul muncii iar prietenii, timpului. Ne-am pierdut si pe noi, nu stim unde sau cand, in cautarea unui standard de viata ridicat….Nefericiti, aproape singuri, nu ne-a ramas decat sa ne bucuram de lucrurile materiale pe care ni le-am pus alaturi, in fata unor unor oameni straini de noi…..

De pe baricadele unui standard de viata ridicat asteptam pacea interioara. Ce uita sa vina….

Pentru mine, un standard de viata ridicat are cel care, privind ziua de ieri, descopera ca a dat stralucire unui lucru, ca a pus zambet pe chipul unui om….

Alina Balasa,utilizator Aimee.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *