renuntarea la povestile tale
Spiritualitate

Renuntarea la povestile tale

renuntarea la povestile tale
renuntarea la povestile tale

Renuntarea la povestile noastre pare la fel de dificila precum renuntarea la fumat.

Motivul principal pentru care putini dintre noi invata sa traiasca in Acum este ca, pentru a face asta, trebuie sa evoluam dincolo de Ego. Dar ego-ul, chiar prin natura sa, este produsul identificarii cu credinte, presupuneri si judecati, pe scurt, al identificarii cu gandirea. Iar gandirea se opreste numai cand esti in Acum. Pana nu pasim dincolo de ego in prezenta, insesi identitatile noastre depind de fixarea in trecut sau in viitor sau de identificarea cu povestile despre mine si tine.

Tot astfel, din prima copilarie, in momentul prezent intalnim cele mai dificile sentimente: cele care sunt amenintatoare, fie pentru ca sunt prea minunate, fie prea intunecate. Iar egourile noastre au fugit de ambele aspecte toata viata noastra. Dar indata ce se opteaza pentru o viata constienta, trairea in Acum devine locul in care avem o sansa sa invatam sa mentinem orice sentiment in constiinta concentrata cuprinzatoare.

Intreaba-te: “Ce nu au putut iubi, accepta sau imbratisa parintii mei? Ce a facut-o pe mama nefericita? Ce nu a putut obtine in viata ei datorita fortelor culturale sau propriilor sale temeri? Ce l-a determinat pe tatal meu sa isi ascunda sentimentele sau sa lucreze ori sa bea prea mult? “ Inevitabil, a fost un sentiment pe care ei nu au stiut cum sa il mentina fara sa isi inchida inimile. Probabil ca in propria ta viata vei intalni provocarea de a-ti deschide inima la ceea ce ei nu au putut.

Examinandu-ti indeaproape povestile, poti alege o noua relatie cu tine insuti. Si, cand faci asta, vindeci ceea ce parintii tai nu au putut vindeca in ei insisi-indiferent daca ei mai traiesc sau nu. In acest sens, esti propriul tau parinte.

Poti fi pe cat de imaginativ si creativ doresti in alegerea unei relatii cu orice sentiment sau poveste. Poti fi recunoscator vechilor tale povesti familiare, multumindu-le pentru personalitatea pe care ti-au creat-o. Cand esti pregatit, poti inceta in sfarsit sa te faci pe tine special cu aceste povesti si te poti deschide in fata minunatei vulnerabilitati care apare atunci cand nu le mai folosesti ca mecanism de aparare impotriva unei vitalitati mai profunde.

{googleAds}<script type=”text/javascript”><!–
google_ad_client = “pub-6948912743393648”;
/* patrat mare in centru */
google_ad_slot = “8467714883”;
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;
//–>
</script>
<script type=”text/javascript”
src=”http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js”>
</script>{/googleAds}
In cele din urma, vulnerabilitatea lasa loc smereniei si bucuriei. Doar la un pas de dinamica contractata a ego-ului este adevaratul taram sfant.La inceput, poate parea neintelept sa iti permiti sa devii mai vulnerabil. In fond, asta ne invata cultura noastra: neaga sentimentele dificile, mentine o dispozitie pozitiva si pretinde ca esti in regula. Dar binecuvantarea acestei vulnerabilitati vine din modul in care iti deschide inima. Deodata poti simti, te poti bucura si poti aprecia totul mai mult, inclusiv gusturile si mirosurile, calitatea luminii, sunetele vocilor oamenilor si asa mai departe. Stii ca lucrurile sunt asa cum sunt.Devine in regula si chiar datator de viata sa nu trebuiasca sa intelegi totul. Te poti privi pe tine si viata si spune: “Nu stiu” fara ca aceasta sa insemne infrangere sau slabiciune. De fapt, este eliberator. Nu exista nimic de care sa fugi si ai totul spre care sa te deschizi.Aceasta acceptare a propriei persoane si a situatiei tale iti sporeste abilitatea de a asculta din inima, de a empatiza si a relationa cu o fina sensibilitate cu toata lumea din jurul tau. Cand atingi momentul prezent cu o receptivitate atat de tandra, descoperi ca viata ta este, acum, binevoitoare fata de tine.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *