Polaritatea emotiilor: masculin-feminin

Publicat: 2 decembrie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

polaritatea emotiilor masculin feminin
polaritatea emotiilor masculin feminin


“Iubire, compasiune, simpatie, amabilitate – toate aceste mari calitati au o mireasma feminina. Si exista calitati masculine, calitati ale razboinicului, curajul. Sunt calitati dure; trebuie sa fii tare ca otelul.  Deoarece calitatile barbatilor s-au dezvoltat in cadrul caminului, alaturi de sot si copii, ea a trait intr-o lume cu totul diferita. Lumea a trait separata in doua. Barbatul si-a faurit lumea lui, in vreme ce femeia a trait in umbra si si-a creat propria lume.

In acest articol va invitam sa deslusim tainele polaritatii emotiilor masculin-feminin.

Este un lucru foarte trist – pentru ca un barbat sau o femeie, pentru a fi complet(a), pentru a fi un intreg, trebuie sa aiba toate calitatile laolalta. Atat barbatii, cat si  femeile ar trebui sa fie la fel de delicati ca o petala de trandafir si la fel de duri ca o sabie, amandoua laolalta, asa incat, in orice ocazie si ori de cate ori situatia o cere, sa poata raspunde corespunzator.

Daca situatia va cere sa fiti ca o sabie, sunteti pregatiti; daca situatia va cere sa fiti numai ca o petala de trandafir, sunteti pregatiti. Aceasta flexibilitate de a va misca intre petala de trandafir si sabie va va imbogati viata-si nu numai intre aceste doua calitati, ci printre toate calitatile.

Barbatul si femeia sunt doua parti ale unui intreg; lumea lor ar trebui sa fie si ea un intreg si ei ar trebui sa imparta toae calitatile fara diferenta. Nicio calitate nu ar trebui sa fie etichetata ca feminina sau masculina. Cand faceti pe cineva “masculin”, acea persoana pierde lucruri minunate din viata sa. Devine fara vlaga, devine statuta, rigida, aproape moarta. Iar femeia care uita complet cum sa fie dura, cum sa fie rebela e sortita sa devina o sclava, pentru ca are numai calitati blande. Trandafirii nu se pot lupta cu sabiile, vor fi zdrobiti, ucisi, distrusi.

Nu s-a nascut inca fiinta omeneasca totala. Au existat barbati si au existat femei, dar nu au existat fiinte umane. Conceptia mea completa este sa aduc fiinta omeneasca intreaga pe pamant- cu calitatile frumoase ale femeilor si cu toate calitatile frumoase ale femeilor si cu toate calitatile curajoase, rebele, aventuroase ale barbatilor. Si ei ar trebui sa fie toti parte dintr-un intreg.

Insa chiar de la inceput incepem sa-i “dresam” pe copii. Daca un baietel vrea sa se joace cu papusile-asa cum fac fetele-imediat il oprim:”Sa-ti fie rusine; esti baiat, esti barbat, nu te purta ca o fata.” Iar daca o fata incearca sa se catere intr-un copac, o oprim imediat: “Cataratul in copaci nu este pentru fete, este pentru baieti, e urat. Da-te jos imediat!” Chiar de la inceput incepem sa impartim barbatii si femeile in tabere. Sufera si unii, si ceilalti, pentru ca urcatul in copaci are un farmec aparte, nicio femeie nu ar trebui sa il rateze. Sa te afli in varful unui copac atunci cand vantul bate tare, soarele arde si pasarelele ciripesc…daca nu ai fost in acest punct, ai pierdut ceva. Si numai pentru ca esti fata? Sa fii aventuros, sa escaladezi munti, sa inoti in oceane nu ar trebui sa-ti fie interzis numai pentru ca esti fata, pentru ca acel fior are ceva spiritual.

Un baiat nu ar trebui sa fie impiedicat atunci cand vrea sa planga. “Esti barbat, comporta-te ca un barbat!” i se spune adesea. Iar lacrimile sunt o experienta atat de minunata! In tristetea adanca sau in bucuria imensa, ori de cate ori ceva da pe dinafara, lacrimile exprima acest lucru. Si, daca lacrimile sunt reprimate, in acelasi timp orice urmau sa exprime ele, tristetea adanca sau bucuria imensa, este de asemenea reprimat. Si tineti minte cat se poate de limpede ca natura nu a creat vreo diferenta. I-a inzestrat pe barbati si pe femei cu aceleasi glande lacrimale, de aceeasi marime. Insa, daca esti barbat si plangi, atunci toata lumea te condamna: “Te comporti ca o femeie?”

Ar trebui sa spui :”Ce pot sa fac? Insasi natura m-a inzestrat cu glande lacrimale. Natura se comporta ca o femeie. Nu sunt eu de vina, pur si simplu ma bucur de natura mea. Lacrimile sunt dreptul meu.”

Toate calitatile ar trebui sa fie disponibile pentru toata lumea. Mi-as dori ca toate distinctiile sa dispara. Tuturor ar trebui sa le fie ingaduit orice este natural posibil pentru o persoana, fie ca este femeie, fie ca este barbat. Si am avea o lume mai bogata, alcatuita din oameni mai bogati.”

Extras din cartea de spiritualitate “Emotiile si sanatatea”, OSHO, Pro Editura si Tipografie

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *