o-lume-minunata-sau-o-lume-nebuna
Spiritualitate

O lume minunata sau o lume nebuna?

o-lume-minunata-sau-o-lume-nebuna
o-lume-minunata-sau-o-lume-nebuna

Nu am avea de-a face cu o lume minunatadaca nu ar exista in noi insine minunea asa cum nu am crede ca traim intr-o lume nebuna daca nu ar exista nebunie in sufletul nostru.

Stiti la ce ma refer, nu?

Nu stiu nimic despre adevar cu exceptia faptului ca traiectoria lui incepe si se sfarseste in interior, oricare ar fi procesul de dezvoltare personala pe care il avem de trait sau infruntat.

Asadar, nu cred in existenta unui adevar general valabil care sa ne fie oferit si pe care sa il rostim mai departe.

Va intreb care ar fi cele mai frumoase versuri pentru o lume minunata?

O buna prietena care suferea de cancer reusea sa se mai bucure de aparitia unui rasarit de soare deoarece ea toata viata nu a facut decat sa se bucure, asa ca a ales aceasta cale pana in ultimul moment.

In schimb, o alta prietena priveste viata cu incrancenare si pare sa se pregateasca de lupta in fiecare zi, chiar daca evenimentele nu par atat de dureroase precum ale celei dintai.

Oare cate astfel de exemple nu se regasesc in fiecare dintre noi?

Oare de cate ori intreaga lume nu devine bolnavicioasa doar pentru ca exista boala in sufletul nostru?

Oare de cate ori nu am catalogat lumea drept cruda din simplul motiv ca si noi ne raportam la ceilalti cu o cruzime cu care nu am dori sa ne afisam?

Si de cate ori lumea intreaga nu era decat o expresie a iubirii din simplul motiv ca noi eram indragostiti? Sau a pacii deoarece abia facusem cunostinta cu impacarea cu sine?

Toate aceste experiente ma determina cateodata sa afirm ca intreaga lumea exista in noi mai mult decat existam noi in lume.

Iar tot ceea ce ne ramane de facut este sa ne intalnim lumile intre ele. Si chiar daca lumea mea nu se regaseste in lumea ta, putem face cateodata schimb de lumi.

Si stiti de ce actionam asa?

Pentru a reusi in anumite momente sa simtim compasiunea atunci cand nu am gasi resursele necesare.

De cate ori nu afirmam: “Lumea e prea rea…”, “Traim intr-o lume cruda ale carei reguli trebuie sa le urmam?” Si nici nu apucam sa rostim bine aceste cuvinte ca apare cineva, oricine, care sparge aceste mituri si ne arata ca poate reusi chiar daca traieste in aceeasi lume cu noi…

Si inca o data imi spun si va spun:

Depinde de noi daca alegem sa traim intr-o lume minunata, intr-o lume pe care dorim sa o respiram chiar si in momentele in care tot ce putem face este sa refuzam aerul si tot de noi depinde daca alegem sa refuzam mirosul realitatii pe care o traim.

Oricare ar fi alegerea, este important sa ne reamintim ca responsabilitatea ne apartine in totalitate.

Si chiar daca sunt sigura ca adesea labirintul lumilor noastre nu face decat sa ne zguduie si sa ne ameteasca, sunt sigura ca fiecare dintre noi detine cheia prin care poate descuia propria lume atunci cand are nevoie de regasire.

Din nou, depinde de fiecare ce descopera o data ce cheia a fost scoasa din usa, iar usa a fost deschisa.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. monica spune:

    Un om care toata viata nu a facut decat sa se bucure nu se imbolnaveste de cancer. Ba mai mult, daca nu s-a bucurat, s-a imbolnavit si in sufletul lui s-a intamplat o schmbare si a inceput sa traiasca in bucurie, cred ca se vindeca. Nu spun ca e usor…

  2. Alegerea ne apartine, intotdeauna!
    Noi alegem daca vedem jumatatea plina a paharului sau pe cea goala, istovindu-ne in lamentari si povesti despre “cum ar putea fi”!
    Noi alegem in fiecare clipa intre recunostinta sau nemultumire, intre iubire sau ura, intre Lumina si Intuneric, pana la urma!
    Si astfel, prin perceptia noastra, ne creem realitatea insasi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *