Neinfricatul timp

Publicat: 17 iulie 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

neinfricatul-timp
neinfricatul-timp


Timpul. Prieten sau dusman? Nu-l vezi, nu-l poti atinge si, cu toate astea, fara el Universul ar sta. Partea neteda a fiecarui lucru. Exista si se stinge la un moment dat la fel ca fiecare viata. Daca timpul ar fi o persoana, care ar fi prima intrebare pe care i-am adresa-o? Eu l-as intreba daca se simte vreodata singur. Cu toate acestea, stiati ca avem timp?

Esti mereu cu noi si pentru noi, dar oare noi stim sa te pretuim cu adevarat? Reusim sa stralucim in intuneric la fel de tare precum bati tu la usa vietilor noastre?

Stau. Ma simt linistita si aproape de tot ce-mi este in jur. Am cu mine galbenul arzator al soarelelui, calmul albastrului din cer, verdele proaspat al ierbii si rosul aprins al dragostei, dar tu, prea-puternicule timp, ce ai?

Cred ca mi-ar raspunde asa: Eu am ce ai tu! Eu exist pentru ca tu ai nevoie de mine sa te indrum in fiecare zi catre acasa. Sunt prezent pentru ca altfel haosul ar fi stapan asupra ta. Si sarcina mea este sa-ti dau sansa zilei de maine.

De prea multe ori cred ca am pierdut timpul, inchizandu-ne in noi, fugind in fiecare clipa de sarcinile pe care le avem. Si ajungem la o anumita varsta, intrebandu-ne: cand s-a evaporat nisipul din clepsidra? Si da, dintre toate ceasul vietii nu sta in loc. Ticaie cu o viteza ametitoate, trece prin tot, nu iarta si nici nu face concesii. Insa respectat, iti va deveni un bun aliat in fata obstacolelor.

Marele nostru actor Amza Pellea spunea: Timpul sterge…da, dar el stie sa pastreze – ca nimeni altul-ceea ce nu trebuie pierdut…

Asa ca fiecare clipa trebuie pretuita, traita la maxim, cu intensitate si cu intelepciune. Nu cred ca ni se ingaduie de prea multe ori o a doua sansa. Si din experienta acumulata pana acum pot spune ca orice secunda pierduta duce catre drumul greu si plin de bolovani al remuscarilor. Si mai cred ca viata nu insemna timp pierdut, lasat in bataia vantului greu. Imi place sa simt firicelele de nisip din clepsidra, sa admir curcubeul din ele.

Si da, stiu ca toate trec si ca, pana la urma, cand sticla se va sparge secundele noastre se vor imprastia pe pamantul ud. Tocmai de asta avem datoria de a nu ne bate joc de vietile noastre. De a trai ziua de azi cu smerenie si cu multumire pentru tot ce primim. Avem de partea noastra cele mai strasnice unelte pentru a ne construi un trai adevarat, dincolo de vesnicul “nu pot”.
De azi putem sa spunem: eu sunt harnic, eu respect ce vad, ce simt, ce ating, eu cred, ma vad si ma accept indiferent de situatie. Si dupa toate astea, timpul iti va spune: Eu sunt TU.

Inchei cu aceste cuvinte rostite de Panait Istrati: Sa dai, sa dai, iata marea fericire a vietii. Sa dai mai ales la timp, fiecare lucru la vremea lui. Sa dai rasul, sa dai lacrimile… sa-ti traiesti aventurile, sa-ti traiesti durerea… sa inhati raza de bucurie care fuge, sa-ti arati dintii frumosi in rasul pe care niste ochi umezi ti-l cersesc, si apoi, apoi sa plangi nebuneste, din toata inima, satula de bucurie! Sa plangi un timp… si apoi sa razi!

Voi ce citate despre timp doriti sa impartasiti cu noi?

articol scris de Ana-Maria Vladu, utilizator Aimee.ro

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *