Meditatia – calea catre o viata echilibrata

Publicat: 2 decembrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

meditatia-calea-catre-o-viata-echilibrata
meditatia-calea-catre-o-viata-echilibrata

Multe dintre persoanele preocupate de propria dezvoltare personala sau spiritualitate au interactionat la un moment dat cu ideea de meditatie.

Indiferent de forma pe care aceasta o ia si indiferent de religia cu care este identificata, meditatia ramane una dintre principalele forme de echilibrare a omului contemporan.

Meditatia poate fi impartita in mai multe categorii, in functie de diferite criterii.

Exista o serie de invatatori budisti pentru care meditatia este capacitatea de a ramane tacuti, fara ca mintea noastra sa fie populata de ganduri.

Pe de alta parte, calmarea mintii si anularea acestui “bombardament” de ganduri poate deveni scopul meditatiei pentru o alta categorie de oameni.

Aceasta mai poate fi ghidata si are la baza un concept-cheie: vizualizarea.

Acest din urma fenomen consta in capacitatea noastra de a ne imagina o serie de aspecte care ne sunt transmise de un maestru sau invatator spiritual.

In prezent, practica meditatiei a capatat diverse forme de exprimare, fiecare dintre noi avand posibilitatea de a interactiona cu o avalansa de informatii in acest sens.

Cele mai cunoscute forme de meditatie vizeaza echilibrarea corpurilor noastre: fizic, mental si spiritual, cat si incercarea de a ne bucura de relatiile noastre sau de a atrage banii in viata noastra.

Desigur ca ea nu se limiteaza la 30 de minute in care sa ramanem in pozitia lotus sau la alte 30 de minute in care sa stam cu ochii inchisi.

Putem afirma ca acestia sunt doar cativa dintre pasii unei meditatii clasice, insa aceasta practica  inseamna inainte de toate contemplare.

Astfel, ea poate fi o metoda personalizata de a ne conecta la adevarata noastra fiinta.

Cu alte cuvinte, meditatia poate fi numele dat actului de a admira un apus de soare, discutiei revelatorii cu cea mai buna prietena, citirii unei carti inspirationale sau timpului petrecut in solitudine.

Poate ca ea nu ar trebui ingradita in termeni concreti si limitati, ci ar trebui sa ne permitem sa o primim in viata noastra sub forma in care aceasta isi doreste sa se prezinte.

Meditatia poate fi gustul care ne aminteste de copilarie, mirosul celui drag, atingerea bebelusui care ne surade, privitul unui spectacol al naturii sau pur si simplu rostirea profunda a unor cuvinte de iubire.

Desi ea isi are vechimea si originile sale in religiile lumii, nu consider ca incercarea de a descoperi fetele sale neconventionale este o insulta la adresa acestei practici sacre.

La urma urmei, ce ar fi sacrul fara profanul pe care il simtim zilnic in venele noastre?

In cazul in care doriti sa apofundati subiectul meditatiei, va recomandam cu caldura cursul nostru online despre meditatie.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *