Lectia de comunicare: Priveste, Zambeste, Atinge

Publicat: 17 octombrie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri

lectia de comunicare priveste zambeste atinge
lectia de comunicare priveste zambeste atinge

Neale Donald Walsch ofera in aceasta secventa video lectia de comunicare care m-a impresionat prin simplitate si autenticitate. Neale Donald Walsch este autorul unor carti pe care le-am citit cu placere si vi le recomand cu drag: Conversatii cu Dumnezeu si Prietenie cu Dumnezeu.

Mai multe carti ale lui puteti gasi pe site-ul Editurii ForYou:
http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=2

In viitor o sa apara la aceeasi editura cartea Cand toate se schimba, schimbati totul. In ea se explica atat despre faptul ca schimbarile din viata oamenilor se petrec din lipsa de armonie si ca toate schimbarile sunt spre bine, cat si natura schimbarii. Iata un fragment dintr-un mesaj in care Neale Donald Walsch vorbeste despre natura schimbarii:Get Adobe Flash player

Schimbarea are loc pentru ca voi vreti sa se intample. Orice se schimba, se schimba la indicatia voastra.


Hei, asta cu siguranta nu pare adevarat! Pentru ce v-ati putea oare dori sa se intample ceea ce tocmai s-a intamplat? Nicio persoana in toate mintile nu ar fi ales asta! Spuneti cumva asa ceva (sau o strigati) in minte chiar acum?

Ei bine, daca o faceti aveti dreptate. Nicio persoana in toate mintile nu ar alege asa ceva. Mintea nu este cea care face aceste alegeri. Sufletul le face.

Si toate acestea ne conduc la planurile sufletului. Planurile sufletului vostru se desfasoara lin, cu energia imensa a vietii insasi. Energia vietii inainteaza intotdeauna catre sinergie, armonie, expresie si expansiune glorioasa. Ea cauta o experienta in sine insasi, in implinire.

Atunci cand adaug limbajul meu uman acestei intelegeri ma trezesc spunand ca energia vietii se misca intotdeauna in directia a ceea ce eu numesc „iubire”. Iubire de sine, iubirea fata de ceilalti si dragostea de viata.

Energia voastra individuala se misca in aceeasi directie. Sufletul vostru si „sufletul universului” doresc, cauta si produc intotdeauna acelasi lucru. Asta pentru ca „sufletul universului” cauta sa se experimenteze pe Sine.

Altfel spus, IUBIREA este DUMNEZEU, cautand sa Se cunoasca in propria experienta.

Asa ca sufletul vostru cauta intotdeauna sa se miste in directia iubirii. Numai atunci cand mintea voastra se aseaza in cale vi se pare ca viata nu conduce la asta, ca ceva ingrozitor s-a intamplat si ca va indreptati intr-o directie gresita.

Spre ilustrare voi folosi acum un exemplu din doctrina crestina. Noul Testament ne spune ca Iisus a mers impreuna cu discipolii sai intr-o gradina numita Ghetsimani. Acolo, el i-a rugat pe adeptii sai sa se aseze, sa il astepte si sa se roage. Si el la randul sau se va duce sa se roage, dar singur.

Si apoi, fiind singur, el a simtit o mare apasare ce a venit asupra lui, aproape ca si cum ar fi fost pe punctul de a muri. Si a stiut ce urma sa se intample. Si l-a strigat pe Dumnezeu, „Tata! Poti face orice! Daca exista vreo cale prin care acest lucru sa se poata intampla, indeparteaza te rog aceasta cupa de la buzele mele…”

In acest punct, mintea lui Iisus s-a implicat si el a vrut sa schimbe directia in care urmau sa se indrepte lucrurile. Dar imediat vibratia sa s-a ridicat, prin simpla putere a vointei sale. „Cu toate acestea faca-se voia Ta si nu a mea,” a spus el. Si cu aceste cuvinte sufletul sau s-a intors la alinierea cu sufletul universului – sau daca preferati – cu Dumnezeu.

Nu exista decat Un Suflet, si cu toate acestea sunt multe exprimari ale acestuia. Aceste aspecte individualizate ale acestui Un Suflet cauta sinergia, armonia, exprimarea si expansiunea glorioasa. Acesta este un alt fel de a spune ca viata in toate formele ei cauta acelasi lucru pe care Viata Insasi il cauta.Cum ar putea fi altfel?

Si cu toate acestea, sufletul si mintea reprezinta doua lucruri diferite. „Forma de viata” pe care voi ati luat-o are atat suflet cat si minte (ca si corp), si acest intreg intreit este cel care se auto-conduce pentru a face ceea ce ati venit aici (in viata fizica) sa faceti.

Treaba mintii este aceea de a se sigura ca trupul – instrumentul vostru fizic sau unealta este mentinut in siguranta, astfel incat sa il puteti folosi pentru a face ceea ce ati venit sa faceti aici. Treaba sufletului este aceea de a se asigura ca mintea stie intotdeauna ceea ce ati venit sa faceti, si ca nu se incurca in propria sa lume fantastica.

Este ca si cum ati fi prinsi intr-o realitate virtuala de pe Interenet. Sunt sigur ca trebuie sa stiti ca exista acum „lumi” intregi pe Internet, in care puteti intra, va puteti asuma o anumita identitate, si puteti trai o intreaga „viata” – crescand, gasind iubirea, creind o cariera, cumparand o casa, avand o familie, traind succesul si devenind bogati (sau nu)… puteti chiar crea o intreaga experienta de viata in aceste realitati virtuale, interactionand cu altii, intrand in aranjamente legale – totul este cu adevarat detaliat, sofisticat si complex. Si nimic nu este real.

Evident, nimic din toate acestea nu ti se intampla cu adevarat TIE. I se intampla numai acelui „ tu” pe care Tu l-ai creat intr-o lume fantastica.

Pentru sufletul vostru, viata fizica pe pamant reprezinta destul de mult acelasi lucru. Smecheria este sa nu te „pierzi” in lumea fantrastica a mintii tale, dar sa iti folosesti corpul si mintea pentru a afce ceea ce sufletul a venit aici sa faca.

Cu totii facem asta chiar acum, dar unii oameni o fac constient si altii inconstient. Adica, fara sa stie ce fac.

Ceea ce s-a intamplat cu iisus in Gradina Ghetsimani este ceea ce se intampla cu noi toti. Imi place faptul ca aceasta poveste sa afla in Biblie tocmai pentru asta. Ne da tuturor speranta sa stim ca Iisus insusi a trebuit sa aiba de a face cu echilibrarea mintii si a sufletului ca parte din procesul prin care a trait din plin experienta lui insusi.

Asa ca nu disperati atunci cand lucrurile par sa mearga „rau”. Ele s-ar putea sa mearga in realitate „bine”, de prima data. Tineti intotdeauna minte: orice schimbare este spre bine.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *