la sfarsitul zilei un alt eu
Spiritualitate

La sfarsitul zilei, un alt eu

la sfarsitul zilei un alt eu
la sfarsitul zilei un alt eu


Cate ore pe zi am sansa de a afla lucruri noi ? 10 ? 12 ? Sa fim indulgenti si iubitori de somn- sa zicem 10.

« Simt ca nu mai rezist – imi spune prietena mea B. De doi ani si mai bine, de cand sunt in concediu de maternitate, mi se pare ca m-am prostit, nu mai am contact cu lumea inconjuratoare ». «Dar Tami, baietelul tau, ce crede ? » O ridicare din umeri nu e un raspuns.

Il pot interpreta, dar nu vreau. Nu pot sa accept ca o mama, ca un om poate sa creada ca sulfetul pentru care a deschis lumea asta poate deveni povara. Tami se joca, asa cum face el in fiecare zi. Ma uit la el si o intreb pe B : « ii place masinuta verde, ultima pe care i-ai cumparat-o ? »

« Lui ii plac toate masinutele….. »imi spune B.

Nu imi place raspunsul ei plictisit. Poate pentru ca, de o jumatate de ora si mai bine, Tami a ales din sacul cu jucarii masinuta verde si o invarte prin toata camera.

Si sunt trista ca eu, un strain, am aflat inaintea mamei lui Tami ce jucarie prefera baietelul ei…ca jocul copilului e lucrul meu nou, nu al lui B, care se plictiseste de moarte acasa.

M-am intrebat cate lucruri noi pot afla intr-o zi, doar prin simpla interactiune cu oamenii, si mi-am raspuns ca fiecare om in parte este o adevarata biblioteca, unica. De ce sa nu « citesc » zilnic putin, atat cat la sfarsitul zilei sa fiu un om mai plin de oameni ?

Cu cine sa incep ? cu mine, desigur…..si unica intrebare la care pot raspunde este « ce am facut astazi sa fiu mai plin decat ieri ? ».

Am zambit omului morocanos ce m-a impins in metrou, sa prinda locul liber.

Am spus sefului ca ideea lui nu e cea mai stralucita si i-am dat o alternativa pentru rezolvarea situatiei.

Am sunat-o pe prietena mea, a carei aniversare e azi, si a fost bucuroasa.

Si a trecut doar jumatate de ora de cand sunt la serviciu – acelasi loc de munca, aceiasi colegi, dar in fiecare zi o alta lume.

Tu cine esti azi ?

Alina Balasa, utilizator Aimee.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *