Ii lasi pe ceilalti sa creasca? Dar ei pe tine?

Publicat: 19 iulie 2017
Comentarii: 3 Răspunsuri

Este o intrebare pe care mi-o pun de mult timp cu fiecare client, fiecare cunoscut si fiecare prieten cu care intru in contact:Ma simt confortabil cu cresterea personala a celor din jur?

Ma bucur atunci cand intra in puterea lor? In lumina lor? Cand isi gasesc curajul sa se arate mai mult in lume? Cand isi dau voie sa fie si sa manifeste ce sunt? Iar cei din jurul meu imi permit mie sa arat din ce in ce mai mult cine sunt?

Da, sunt intrebari nu mereu confortabile. Intrebari care ne confrunta cu cele mai mari frici: frica de competitie, frica de a fi depasiti, frica ca altcineva va fi mai bun, frica ca nu vom mai avea suficient, frica ca nu va fi destul, ca ni se va lua ce este la nostru. Frica ca altcineva ne va lua ceea ce ne apartine si noua nu ne va mai ramane nimic.

Si da, avem nevoie sa ne uitam la aceste parti din noi: invidie, competitie, ura, toate frecventele pe care le hranim din partile din noi ranite si deconectate.

Avem nevoie sa privim la partea din noi atat de deconectata de adevar incat se crede stapana pe energiile care circula in Univers. E ca si cum avem pretentia absurda ca o anumita energie sa se manifeste doar prin noi, s-o tinem sigilata si sa ne apartina doar noua. Absurd. Energia apartine tuturor.

Pentru a-i putea lasa pe ceilalti sa creasca, e nevoie sa ne exploram aceste parti de umbra. E nevoie sa ne uitam la partea din noi care crapa de invidie cand cineva face ceva asemanator, cand cineva isi manifesta puterea si incepe sa aiba impact in lume. La partea din noi care are pretentia ca doar noi sa facem un anumit lucru si care se simte amenintata de cresterea personala a celorlalti.

Vindecarea umbrelor

Da, sunt locuri din noi intunecate. Este un iad creat din frica. Si e nevoie sa trecem prin el pana cand ajungem la adevar.

La adevarul care iti permite sa stai in tine si sa te arati lumii asa cum esti tu. Si sa stii ca in acelasi timp, esti unic. Nimeni nu poate face ce faci tu, de pe frecventa pe care o faci tu. Frecventa sufletului tau e unica. Oamenii din jur raspund la acea frecventa, care este unica in Univers.

Pentru ca apoi, in urmatoarea etapa, sa-ti dai seama ca este cel mai frumos lucru sa vezi cum oamenii din jurul tau intra in puterea lor. Este o energie care ne hraneste pe toti.

Este minunat sa incepi sa tii spatiu pentru tine si pentru altii pentru acest lucru. La modul autentic. Fara conditii. Fara “Te las sa cresti doar pana cand butoanele mele vor incepe sa fie apasate.” Sau “Te las sa cresti pana in punctul in care ma simt eu confortabil. Dupa aceea,  o sa-ti dau in cap si o sa te fac sa uiti de cresterea personala, in moduri mai subtile sau mai putin subtile, pentru ca imi va fi mult prea greu sa ma uit in durerea mea.”

Atunci cand stii ca este loc pentru toata lumea, incepi sa stii ca este suficient pentru toti si incepi sa te relaxezi in cine esti cu adevarat. Stiind ca abundenta Universului ne sustine pe toti, incepi sa creezi de pe o alta frecventa.

Cresterea personala autentica: generozitate si deschiderea inimii

Iesi la lumina si simte-te confortabil cand ceilalti pasesc in lumina lor. Acolo unde esti, ca terapeut, vindecator, contabil sau inginer. Oricare iti este meseria, ajuta-te pe tine sa cresti si ajuta-i si pe altii. Chiar daca o parte din tine intra in criza, de teama ca va pierde ceva.

Spune-i acelei parti ca am trait suficient de mult la nivel colectiv in iluzia ca nu e suficient pentru toata lumea. In iluzia ca trebuie sa luptam pentru ce e al nostru.

Iar pentru terapeuti si vindecatori este esential: nu poti servi cu adevarat cuiva pana nu te simti confortabil ca acea persoana sa intre in puterea ei. Daca tii intentionat oamenii din jur si pe cei cu care lucrezi la un nivel cu care sa te simti tu confortabil, trebuie sa te intrebi daca nu cumva aduci, in relatia cu ei, agenda ta ascunsa de a-ti hrani prin oameni propriile rani si parti din tine nevindecate.

Daca insa iti asumi propriile rani si iti contii si vindeci partea din tine simte invidie, frica, ura pentru ca se simte inferioara si lipsita de merit, vine o zi in care te vei bucura din inima pentru cei care intra in puterea lor.

A servi din inima

Mentine in inima ta spatiu pentru cresterea ta si hraneste cresterea celorlalti. Pentru ca atunci vei sti ca ai crescut cu adevarat: cand dai voie celor de langa tine sa intre in puterea lor.

Cand stii sa iti vindeci propriile rani si sa tii haturile umbrelor tale, pentru a-i lasa pe ceilalti sa-si revendice lumina. Nu poate fi serviciu mai mare pe care sa il aduci umanitatii.

Aminteste-ti ca nu poti sa dai gres in a fi tu insuti. Si atunci poti sa incepi sa le dai voie si altora sa fie ei insisi.

Si daca inca stai langa oameni care nu te lasa sa cresti, constient sau inconstient, evalueaza situatia si incepe sa iti acorzi tie primul loc. Du-te spre cine esti tu cu adevarat, chiar daca asta inseamna sa lasi in urma oameni la care tii. Unii dintre ei nu vor putea merge cu tine. Si e in regula sa fie asa.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *