exercitiu de iertare
Spiritualitate

Exercitiu de iertare

exercitiu de iertare
exercitiu de iertare


Relaxati-va cu cateva respiratii lente si profunde, inchideti ochii si asezati-va intr-o pozitie confortabila pentru a fi pregatiti sa incepeti exercitiul de iertare de mai jos.

Apoi incepeti urmatoarea meditatie ce contine cele mai profunde mesaje de iertare:

“Imaginati-va ca stati in picioare intr-un camp de la tara. Un drum se indreapta spre locul unde stati. Pe el vine tot ce aveti nevoie in plan material, emotional si spiritual. Drumul trece printr-un tarc inainte de a ajunge la voi.

Tarcul are doua porti: una spre drum si cealalta spre voi. Daca amandoua portile sunt deschise, tot ce aveti nevoie poate veni catre voi si darurile voastre catre lume vor putea porni de la voi.

Ori de cate ori nu iertam pe cineva, intemnitam acea persoana in mintile noastre si o biciuim mental cu verdictele noastre de vina si de condamnare.
Imaginea acelei persoane care ne infurie este prinsa in tarc in constiinta noastra, iar portile tarcului se inchid precum portile inchisorii.

In mod necesar intrati in tarc impreuna cu persoana pe care o judecati, pentru a o controla in timpul intemnitarii. Deci ambele porti sunt inchise si se blocheaza atat ceea ce daruiti, cat si ceea ce aveti nevoie sa primiti.

Priviti in interiorul tarcului acum si vedeti cine e acolo. Constientizati pretul mare pe care il platiti pentru tinerea in tarc a acestor oameni. Daca sunteti pregatiti sa iertati, imaginati-va ca portile tarcului se deschid automat.

Vizualizati ca oricine este in tarc iese liber, fericit si iertat. Transmiteti-le ganduri bune. Daca vi se pare greu, incercati sa iertati persoana si nu actele sale.

Pe masura ce iertati, simtiti eliberarea, usurarea si energia reinnoita, in timp ce resentimentele dispar. Asigurati-va ca nu ramaneti singur in tarc, lasand acolo doar judecata ego-ului fata de voi insiva.”

Aceasta meditatie are efecte la fel de puternice la nivel energetic precum o rugaciune de iertare. 

Asteptam sa ne scrieti care au fost efectele acestei meditatii si va invitam sa ne scrieti si alte exercitii de iertare pe care le-ati practicat si care v-au fost de folos in calea catre spiritualitate pe care o parcurgeti.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. rodica spune:

    Multumim de acest sfat atit de important si de usor de facut pt sufletul nostru !!

  2. rodica spune:

    Dupa ce am citit acest indemn la iertare ,parca Dumnezeu me-a deschis mintea de am putut constentiza in adincul sufletului ce inseamna Iertarea din toata inima
    Pana acum acest act l-am facut mecanic ,la suprafata dar acum am plins foarte tare si me.am dat seama ce este iertarea cu adevarat si am inceput sa dau timpul inapoi sa imi recunosc toate greselile inca din copilarie si sa analizez parcursul vietii de pina acum .Va multumim din suflet pt sfaturi si lui Dumnezeu ca me-a indrumat mintea sa descopar tainele sufletului si sa le inteleg Dumnezeu sa va binecuvinteze cu sanatate pace si iubire !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *