Eu si umbra mea

Publicat: 2 decembrie 2011
Comentarii: Fără răspunsuri

eu-si-umbra-mea
eu-si-umbra-mea


Ca orice altceva in viata, crearea umbrei reprezinta un proces. Nimeni nu isi propune in mod deliberat sa amplifice puterea umbrei, dar contribuim cu totii la acest lucru. Umbra creste ori de cate ori:

Pastrezi un secret fata de tine insuti sau fata de o alta persoana. Secretele ii ofera umbrei materia prima de care are nevoie. In aceasta categorie intra inclusiv negarea, amagirea deliberata, teama de expunerea adevarului legat de propria fiinta si conditionarea inoculata intr-o familie disfunctionala.

Cultivi un sentiment de rusine sau de vinovatie. Nimeni nu este perfect, dar daca te simti rusinat pentru greselile tale sau vinovat pentru imperfectiunile tale, tu ii dai apa la moara umbrei.

Te acuzi pe tine insuti sau acuzi pe altcineva, spunandu-i ca greseste. Daca nu gasesti o alta metoda de a scapa de rusine si de vinovatie, este foarte usor sa te acuzi pe tine insuti sau sa dai vina pe altcineva.Acuzatia si judecata nu este altceva decat vinovatie ascunsa sub o masca morala menita sa ii deghizeze durerea.

Simti nevoia sa dai vina pe altcineva. Daca ai ajuns la concluzia ca durerea ta interioara are o cauza morala, nu vei avea nicio problema in a acuza pe altcinva, considerandu-l inferior tie.

Iti ignori slabiciunile personale, criticandu-i in schimb pe cei din jur. Acesta este procesul proiectiei, pe care foarte multi oameni nu il inteleg asa cum trebuie. Ori de cate ori incerci sa explici o situatie atribuindu-i-o lui Dumnezeu sau diavolului, tu aplici procesul proiectiei. La fel si atunci cand ii identifici pe ceilalti, adica pe oamenii rai care ti-au cauzat toate problemele. In cazul in care consideri ca problema este legata de altcineva, inseamna ca iti proiectezi propria teama, in loc sa iti asumi responsabilitatea pentru ea.

Te separi de ceilalti.
Daca ai ajuns sa crezi ca lumea este impartita intre ei si noi, esti tentat automat sa consideri ca tabara ta este cea buna, iar tabara opusa este cea rea. Aceasta izolare amplifica teama si suspiciunea, care alimenteaza la randul lor umbra.

Te lupti ca sa tii raul sub control. La capatul acestui ciclu, oamenii sunt convinsi ca raul ii ameninta de pretutindeni. In realitate, creatorii iluziei ajung sa fie amagiti astfel de propria lor creatie. Pe acest nivel, umbra a capatat deja o putere imensa.

Am facut asadar primul pas pentru inlaturarea puterii umbrei, prin expunerea procesului care o alimenteaza. Avem de-a face cu o spirala descendenta care incepe cu convingerea ca trebuie sa pastrezi anumite secrete, ce se transforma apoi in surse de rusine si de vinovatie. Asa apare judecata de sine. Procesul este dureros si insuportabil, asa ca esti tentat sa dai vina pe altcineva. Spirala te conduce astfel la izolare si negare.Cand ajungi sa te lupti cu raul si cu pacatul, esti deja foarte departe de unicul lucru care te-ar putea elibera, si nu are nimic de-a face cu mantuirea de diavol. Acest lucru este intelegerea faptului ca tu ai creat singur acest proces, prin propriile tale decizii. De aceea, daca doresti sa te eliberezi de el, tot ce trebuie sa faci este sa iei deciziile opuse.

“Efectul umbrei. Revelarea puterii ascunse a Sinelui tau real.”, Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne Williamson, Editura Adevar Divin

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *