echinocțiul de toamnă și semnificația sa energetică
Spiritualitate

Echinocțiul de toamnă și semnificația sa energetică

Echinocțiul de toamnă din 22 septembrie este ziua în care orele de lumină sunt egale cu orele de întuneric.

Acest moment reprezintă schimbarea anotimpurilor și un moment în care energia soarelui și a lunii sunt în echilibru complet.

În emisfera nordică intrăm în toamnă și în emisfera sudică intrăm în primăvara.

Suntem cu toții conectați cu Mama Pământ. Atunci când se întâmplă schimbări semnificative în natură, le simțim rezonând cu sufletul nostru.

În emisfera nordică, copacii se pregătesc să se desfrunzească și să elibereze ceea ce este vechi, pentru a se pregăti de iarnă.

În emisfera sudică, florile încep să înflorească și verdeața își revine dupa ieșirea din iarnă.

Aceste schimbări se vor reflecta în energia noastră. Daca suntem atenți, putem să vedem că energiile noastre sunt sincronizate cu Mama Pământ.

Echinocțiul de toamnă în 2017

2017 a fost un an al sfârșiturilor și începuturilor iar această temă va continua pe parcursul lunii septembrie. Energia echinocțiului ne va ajuta să lăsăm în urmă lucrurile de care nu mai avem nevoie și să îmbrățișăm noul.

În emisfera nordică, despărțirea de ceea ce nu ne mai folosește va fi o temă importantă în această perioadă. Vom fi ghidați să eliberăm toate fricile și grijile care ne-au ținut în tipare distructive. Suntem ghidați să eliberăm atașamentele și modul în care am vrea să fie viața, pentru a îmbrățișa desfășurarea firească a vieții.

În emisfera sudică, creativitatea și energia nașterii va fi refrenul în această perioadă. Vor apărea noi idei și va fi multă energie care ne va ajuta să mișcăm idei creative, vise și dorințe.

Energia naturii este vindecătoare și ne poate oferi indicii legate de noua noastră direcție.

Universul vorbește întotdeauna prin intermediul naturii.  Este important să observăm cum ne simțim și cum suntem ghidați de energia Universului. Fiecare suflet este diferit și are o călătorie diferită. Așa că observă ce simți că ți se potrivește.

În trecut, Echinocțiul era considerat un moment sacru și dedicat schimbării.

Echinocțiul vine ca o reamintire a faptului că transformarea este naturală și constituie o parte normală de viață.

Dacă copacii ar opune rezistență procesului de desfrunzire, nu ar fi pregătiți pentru noul anotimp din viața lor. Dacă floarea ar opune rezistență înfloririi, nu ar cunoaște niciodată deplinătatea propriei frumuseți.

E nevoie să avem încredere că orice am elibera și orice am chema spre înflorire în viața noastră, o facem pentru a ne pregăti pentru ceea ce va urma.

Echinocțiul vine în același timp în care Soarele se mută în Balanță. Balanța reprezintă un semn sub care  se întâlnesc frumusețea, bucuria și estetica. Balanța este despre parteneriat și despre a echilibra energiile.

Acordă atenție energiei tale și învață să-ți echilibrezi fluxul din interior în timpul Echinocțiului.

Pentru că“viața este un echilibru între a menține și a elibera” (Rumi) . Exact despre asta este vorba în timpul Echinocțiului.

Sursa: http://www.thelimitlessminds.com/

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Ar trebui sa invatam mai multe lucruri despre energii si despre cum ne ajuta ele. Multumesc pentru informatiile pe care ni le oferi.

    1. Da, e bine sa fim mai constienti in toate aspectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *