Spiritualitate

Echinocțiul de toamnă, 23 septembrie 2019: Energia Unității

Pe septembrie 23 soarele vom avea echinocțiul de toamnă care marchează jumătatea anului astrologic și este semnul că anul calendaristic ajunge la final. Pentru unii, asta poate să însemne mai multă muncă la scopurile noastre. Pentru alții, mai multă relaxare și concentrare pe starea de bine.

Echinocțiul aduce și o schimbare de sezon care schimbă direcția și cursul energiei cu care avem de lucrat.

În Emisfera Nordică, ne mutăm din vară în toamnă iar energia începe să se miște din masculin în feminin. Vara este momentul expresiei masculine. Este momentul în care ieșim, facem lucruri, acționăm și celebrăm călătoria.

Când frunzele încep să cadă iar vremea se răcește, natura se pregătește pentru moarte si noi suntem invitați să lăsăm să moară ce are nevoie să moară înauntrul și în afara noastră. Acum putem elibera atașamentul față de acțiune și putem să lăsăm lucrurile să curgă de la sine.

Iarna este momentul expresiei energiei feminine. Este timpul să ne retragem în interior, să reflectăm și să simțim cum ne putem sprijini și hrăni cel mai bine pe noi înșine. Este un moment creativ în care putem visa și manifesta tot ceea ce Sinele mai înalt dorește să aducă în manifestrae.

Cu primăvara plutind în aer, putem să ne exprimăm toate visele și speranțele și să le transformăm în realitate.

Chiar dacă energiile diferă în funcție de locul în care ne aflăm pe planetă, la nivel general acum avem ocazia experimenta echilibrul dintre întuneric și lumină în interiorul nostru.

Dincolo de polaritate

Vom putea experimenta aceste două energii – lumina și întunericul – dincolo de polaritate, până în punctul în care vom simți energia Unității.

În lumea fizică, dualitatea este prezentă și adesea etichetăm lucrurile ca greșit și corect, alb și negru, masculin și feminin.

Totul este în echilibru în această perioadă. Nu mai există tu și eu, aici sau acolo. Totul este unu. O planetă, o lume, un suflet.

Imaginează-ți pentru un moment că suntem un suflet uriaș care s-a scindat în multe corpuri pentru a experimenta viața în toate felurile posibile.

Imaginează-ți că suntem cu toții unul și același, că ești totul și totul este în tine. Orice animal pe care îl vezi, orice plantă pe care o atingi sau persoană pe care o întâlnești este un fragment din sufletul mai mare.

Cu toții împărțim același suflet. Venim din stele și ne întoarcem la stele. Suntem Unul, suntem energia sursei.

Când planeta noastră se aliniază în această armonie perfectă de echinocțiu, putem simți această energie a faptului că suntem copacul pe care îl privim, suntem dușmanii noștri și admiratorii noștri, suntem totul. Pentru că suntem de fapt expresie independentă a aceluiași suflet.

Pe lângă faptul că vom simți expresia unității, acest echinocțiu ne servește ca reamintire a echilibrului în viețile noastre, pentru a lua în stăpânire direcția spre care ne îndreptăm.

La momentul echinocțiului vom fi 9 corpuri cerești în semne cardinale, care aduc energie de leadership, avansare și descoperire de noi teritorii. Este momentul să decidem cum tranșăm lucruri din viața noastră care nu mai funcționează.

Este momentul să celebrăm energia unității. E momentul să ne focalizăm pe a aduce echilibru în viețile noastre și să începem să ne gândim cum dorim să închidem anul calendaristic.

Sursa: foreverconscious.com

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *