Exercitii pentru a-ti recapata starea de echilibru emotional

Publicat: 3 iunie 2014
Comentarii: 1 Răspunsuri

 

exercitii-pentru-a-ti-recapata-starea-de-echilibru-emotional
exercitii pentru a-ti recapata starea de echilibru emotional

In zilele noastre, simtim ca este din ce in ce mai greu sa dobandim o stare de echilibru emotional atunci cand suntem acaparati de experientele noastre de dezvoltare personala.

Fie ca ne lasam acaparati de rutina fiecarei zile, fie ca uitam sa ne intoarcem catre noi insine, simtim adesea ca “ne lipseste ceva”.

Tocmai de aceea, in articolul de astazi ne-am propus sa va oferim cateva exercitii simple pentru redobandirea unei stari de echilibru emotional:

1. Exercitii de echilibru: Verificarea emotionala.

Intr-un moment de liniste, aseaza-te intr-un loc confortabil si intreaba-te cum te-ai simtit in ultimele saptamani.

Ai fost deprimata, anxioasa, vesela sau furioasa?

Ai fost neobisnuit de letargica sau de melancolica?

Oricare ar fi raspunsul, primul pas este sa-ti evaluezi starea de echilibru interior.

Apoi, observa care sunt asteptarile tale.

Psihologii sustin ca“majoritatea oamenilor confunda echilibrul emotional cu fericirea”.

Ceea ce ar trebui sa retinem este ca toti experimentam atat stari neplacute, cat si stari de fericire. Asadar, nu te ingrijora inainte sa fie cazul.

2. Exercitii de echilibru: Ai nevoie de ajutor?

Depresia si anxietatea sunt principalii factori care contribuie la o stare indelungata de dezechilibru.

Daca simplul fapt ca te imbraci pentru o petrecere iti consuma energie inutila, atunci este cazul sa faci ceva pentru a-ti reveni.

Profita chiar si de cele mai mici jocuri de echlibru pentru a-ti recapata o stare de liniste interioara. Iata cateva exemple:

 • Meditatia. In spiritualitate, putem vorbi despre un adevarat “tratament” pentru anxietate, meditatia iti poate readuce starea de echilibru deoarece incetineste presiunea arteriala si diminueaza efectele hormonului stresului.
 • Exercitiile fizice. Respiratia si concetrarea pe anumite parti ale corpului tau te pot ajuta sa revii in prezent. De foarte multe ori, acest lucru te poate ajuta sa-ti dai seama ca problema ta nu era una importanta.
 • Reorganizarea. Un alt exercitiu de echilibru este de a-ti observa programul zilnic si de a analiza ce iti ofera placere si ce te streseaza. Apoi gandeste-te daca este posibil sa indepartezi din viata ta “lista lucrurilor care nu-ti fac placere”.

3. Exercitii de echilibru: Dezvoltarea inteligentei emotionale.

Oamenii care sunt impacati cu sine au capacitatea de a se adapta in diferite situatii din viata lor.

Astfel, atunci cand vei ramane flexibil la situatiile din viata ta, vei reusi sa decizi mult mai usor ce este bine pentru tine.

Flexibilitatea este cel mai adesea dobandita atunci cand lasi lucrurile sa vina de la sine.

Acest lucru te va ajuta sa stii cand sa impui limite si cand sa lasi de la tine.

Astfel, vei dobandi o stare de echilibru interior si vei reusi sa privesti viata cu deschidere.

Tu ce alte exercitii de echilibru cunosti?

 

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *