Din loialitate fata de parintii nostri…

Publicat: 25 septembrie 2013
Comentarii: 1 Răspunsuri

din-loialitate-fata-de-parintii-nostri
din-loialitate-fata-de-parintii-nostri

In spatele anumitor resentimente pe care le afisam la adresa familiei noastre, se ascunde adesea o loialitate pe care cu greu o acceptam sau o constientizam.

Chiar si in momentul in care un copil a fost abuzat de unul din parinti, el va da dovada de credinta fata de acesta. Pentru un copil de orice varsta, cel mai firesc lucru din lume este sa arate loialitate celor care i-au dat viata.

Daca un parinte ne va spune inca din copilarie ca o anumita slujba nu ni se potriveste, din loialitate fata de el, vom avea tendinta de a nu porni in acea directie chiar daca ideea ne surade. Sau, daca un parinte ne spune ca nu ne vom descurca intr-un anumit domeniu, este posibil sa nu devenim niciodata buni in acel lucru, tot dintr-o iubire gresit gestionata  fata de parinti.

Multe mesaje pe care le-am primit in copilarie au fost receptionate la nivel nonverbal. Dar, fiind copii, am absorbit fiecare credinta si fiecare emotie fara a le trece prin sita constientizarii.

Daca provenim dintr-o familie cu probleme de sanatate, este posibil sa dezvoltam si noi o serie de astfel de probleme pentru a simti ca apartinem familiei noastre. De asemenea, daca provenim dintr-o familie care se confrunta cu probleme financiare, ne vom autosabota tot pentru a simti ca apartinem familiei noastre.

Adesea, constelatiile familiale ne ajuta sa constientizam ca traim in paradigmele familiei noastre fara a le opune rezistenta sau fara a ne gandi ca putem avea si o alta perspectiva asupra realitatii.

Totusi, ceea ce ar trebui sa retinem este ca parintii nostri traiesc pur si simplu conform valorilor primite de la parintii lor.

Devenind constienti de supunerea distructiva pe care o simtim fata de familia noastra, ne vom permite sa ne eliberam de aceasta povara pentru a ne da voie sa traim conform adevaratului nostru potential. Intrebarea este cum vom reusi sa facem acest lucru fara a simti ca ne tradam familia.

Daca vom fi furiosi pe credintele primite in familia noastra, nu vom face decat sa ne invinovatim parintii, care, la urma urmei, nu sunt vinovati pentru ca au acceptat ceea ce au primit de la generatiile anterioare.

Pe de alta parte, a ne elibera  pe noi insine de scenariile realizate de familia noastra reprezinta un inceput al vindecarii in drumul nostru de dezvoltare personala.

O afirmatie pe care o putem rosti in acest sens este urmatoarea:

“Draga Mama si draga Tata, mi-ati oferit viata si va sunt recunoscator/recunoscatoare pentru acest fapt. Va accept in totalitate ca fiind parintii mei si voi realiza ceva bun cu viata pe care mi-ati oferit-o. Avand cel mai profund respect, va las voua ceea ce este al vostru.”

“Voi face ceea ce simti tu”

Un alt exemplu este urmatorul: un copil face ceea ce simte parintele. Acest aspect urmeaza exemplul conform caruia cel care este exclus va fi in cele din urma inclus.

Astfel, daca o mama se simte urata si nu exprima acest lucru, nu numai ca fiica se va simti urata, dar va exprima acest lucru intr-o modalitate exagerata. Daca aceasta s-ar simti frumoasa sau atragatoare, ar arata lipsa de loialitate fara de mama sa.

De asemenea, daca un tata se simte singur chiar daca este inconjurat de oameni, fiul sau poate trai acest aspect intr-un mod exagerat, ducand o viata pustnica.

Pe de alta parte, parintii cred ca isi protejeaza copiii daca nu le vor spune ceea ce simt.

Adesea considera in mod gresit ca isi pot tine problemele departe de copii, neexprimandu-le in fata lor.

Dar lucrurile nu stau chiar asa. Ceea ce nu este spus va fi simtit si inteles de copii. In momentul in care parintele nu isi vindeca rana, stafeta va fi data mai departe, intr-o forma exagerata. Aceste rani sunt traite de-a lungul generatiilor pana in momentul in care un membru al familiei ajunge sa le traiasca in totalitate.

Este acel punct in care parintele isi priveste confuz copilul, neintelegand ce se petrece in sufletul acestuia.

Asadar, daca parintii nu reusesc sa deschida acea cutie a Pandorei in care se regasesc cele mai ascunse emotii, copilul isi va asuma aceasta sarcina si va trai ceea ce parintii nu au reusit sa vindece.

Resurse: “The presence of the soul – Transforming your life through soul awarness” – John L. Payne

Daca doriti sa aflati mai multe despre metoda constelatiilor familiale, va asteptam la workshopurile noastre sau la sedintele individuale de constelatii familiale.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *