Despre viata si bucuria intrinseca a lucrurilor

Publicat: 18 februarie 2015
Comentarii: 2 Răspunsuri

Tot citesc si aud in jurul meu un indemn despre viata din ce in ce mai folosit: “Bucura-te de viata! Bucura-te de ceea ce faci, fa lucrurile cu bucurie!”

Da, este un indemn intelept, avand in vedere ca boala secolului nostru pare a fi lipsa de sens si de bucurie in tot ceea ce facem.

Insa cum putem sa scoatem bucuria din interiorul nostru si sa reusim sa o aratam dintre atatea straturi de plictiseala, durere si din obisnuinta de a functiona pe pilot automat, fara a regasi nicio urma de bucurie in ceea ce facem?

Pentru a-mi raspunde la aceasta intrebare foarte importanta despre viata, am meditat putin la ceea ce numim noi bucuria vietii sau bucuria de a face lucruri. Iata ce am descoperit:

Nu trebuie sa fac lucrurile cu bucurie ci sa gasesc bucuria din lucruri. Nu trebuie sa ma fortez sa pun de la mine bucurie atunci cand fac ceva, ci sa-mi permit sa gasesc bucuria intrinseca a lucrului respectiv.

Nu trebuie sa adaug nimic, ci sa ma conectez cu bucuria deja existenta acolo. Daca imi permit sa fiu prezenta si sa imi indrept atentia constienta inspre un anumit lucru sau inspre o fiinta, voi observa ca intotdeauna, dar intotdeauna, acolo este bucurie.

Bucuria copiilor: despre viata din alta perspectiva

Copiii mici sunt maestri la asta. Se conecteaza cu bucuria intrinseca a ceea ce fac in momentul respectiv. Perspectiva lor despre viata este mereu proaspata. Pentru ca ei nu aduc in urmatorul moment balastul momentului trecut, bucuria lor este mereu ca apa proaspata de izvor. Mereu noua, mereu hranitoare, mereu curgatoare. Totul este disponibil, in fata lor, in fiecare moment, spre bucuria cea mai profunda a sufletului.

Life's enjoyment

Sa descoperim bucuria in stare pura

Nu trebuie sa cream artificial bucuria atunci cand ea nu exista in interiorul nostru. Insa ne putem goli de orice alt sentiment,  de orice asteptare si de orice amintire despre actiunea pe care o facem si pe care poate am facut-o si in trecut si deja asociem cu ea anumite stari si sentimente- si  ca un vas gol, fara asteptari, sentimente, dorinte si proiectii, sa ne indreptam spre ceea ce avem de facut in ziua respectiva. Moment cu moment, minut cu minut.

Bucuria

Chiar daca in trecut ne placea sau nu lucrul respectiv. Chiar daca vrem sa-l facem sau suntem nevoiti sa-l facem. Sa ne indreptam atentia nedivizata si netulburata spre acel lucru. Sa ne scufundam constienta in lucrul pe care il facem.

Si atunci, neintarziat, apare ceea ce se poate identifica cu bucuria intrinseca a lucrului respectiv, sau mai bine zis a savarsirii actiunii respective.

Asa putem gasi bucuria din actiunea de a spala vasele si a da cu aspiratorul. Daca avem curajul sa ne conectam cu adevarat la esenta a ceea ce reprezinta lucrurile cu adevarat.

O noua perspectiva despre viata

Bucuria intrinseca a lucrurilor este un lucru care trebuie cultivat. Se obtine prin prezenta in fiecare moment in viata noastra, asa cum este ea. Nu sta in gandurile noastre despre viata, despre cum ar trebui sa fie viata noastra, nu sta in recircularea acelorasi scenarii despre viata noastra si a acelorasi tipare mentale conform carora traim.

Bucuria inseamna luciditate, prezenta, acceptare, rabdare, conectare. Acestea, cultivate zi de zi, ne pot duce in acel loc de bucurie din interiorul nostru, care nu depinde de circumstante exterioare.

Este un loc care exista si pe care il putem accesa si atunci cand trecem prin ceea ce mintea noastra catalogheaza drept experiente mai putin placute. E un loc nemiscat din interior, este esenta noastra, este creatia care se bucura la gandul ca a fost creata, este creatorul care se bucura de creatia sa in acelasi timp. Va fi intotdeauna acolo.

Din acest loc, nicio experienta nu este mai buna decat alta, niciun lucru nu este mai presus de altul. Toate sunt la fel si toate sunt bucurie. Bucuria de a exista.

Cand gasim acest loc, nu mai e nevoie sa ne fortam sa “ne bucuram de viata” si de ceea ce facem. O vom face oricum, pentru ca nu vom mai putea altfel.

Intreaga perspectiva despre viata se schimba. Bucuria va fi intrinseca vietii noastre si lucrurilor pe care le facem.

 

Cu drag,
Mihaela Marinas

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *