descoperiti-va puterea
Spiritualitate

Descoperiti-va puterea

descoperiti-va puterea
descoperiti-va puterea

V-ati intrebat vreodata cat de mare este puterea gandului? Avem puterea de a ne elibera de programarea creierului primitiv, care ne face sa credem ca ploua pentru a va uda, ca motivul pentru care suntem atat de suparati este ca cineva ne-a ocupat locul de parcare, sau ca sursa problemelor noastre se regaseste in copilarie. Dar mai intai trebuie sa ne schimbam conceptia despre Dumnezeu ca fiind salvatorul suprem, care poate fi imbunat, multumimt si fortat sa va salveze de suferinta.

Samanul recunoaste ca, la fel ca toti ceilalti, el are o scanteie de Divinitate, dar nu este focul insusi. Insa isi da seama ca frumusetea nesfarsita a universului poate fi inteleasa prin experienta directa-ceea ce ii da un sentiment de smerenie si il face capabil sa corecteze realitatea aspra pe care o percepe creierul limbic. El participa de buna voie la realizarea unei realitati de incredere si nu de teama, de bucurie si nu de manie  si durere.

Cei mai multi dintre noi au fost educati sa creada intr-o forta supranaturala si au fost invatati ca a crede fara a cerceta este un lucru nobil. Aflam ca cei care cred fara sa vada sunt binecuvantati. Religiile occidentale propovaduiesc ca rolul preotilor si al autoritatilor bisericesti este sa interpreteze vointa lui Dumnezeu si sa ne transmita dorinta lui. Increzatori ca inteleg revelatia divina, ei ne invata cum sa ramanemin gratiile lui Dumnezeu si sa evitam nenorocirile si calamitatile care se abat asupra altora.

Poruncile pe care le propovaduiesc ne pot ajuta sa evitam suferintele provocate de traiul intr-o lume de competitie acerba, dar ele nu ne fac sa intelegem neaparat si rolul nostru in creatie. Mult prea adesea, religia accentueaza supunerea neocortexului in fata creierului limbic primitiv si a comportamentulor lui bazate pe emotii. In fond, majoritatea razboaielor se duc in prezent pe planeta sunt de natura religioasa.

Prima si cea mai dificila sarcina a samanului estede a rupe vraja sintagmei “crede si nu cerceta”. El deschide ochii si vede ca palatul este o inchisoare-sau inchisoare unui palat. Aceasta reprezinta etapa trezirii. Apoi, trebuie sa caute propria initiere. Iisus, dupa ce a trecut prin propria lui initiere, a spus: “Adevarat, adevarat va spun voua, ca cine crede in Mine, va face si el lucrarile pe care le fac eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea.”(Ioan 14)

Samanul inlatura notiunile despre un zeu supranatural si isi preia locul in lumea creatorilor, recunoscand in acest timp, ubicuitatea Spiritului.

Ca saman, aveti potentialul de a materializa propriile miracole si de a accesa rezervorul de putere personala, care va va ajuta in timpul provocarilor neasteptate din viata. Pierderea slujbei, falimentul sau orice alta criza este sansa de a reface legatura cu pasiunea si cu scopul vostru, de a fi surprinsi si chiar incantati de ceea ce vei descoperi. Trebuie doar sa aveti incredere in puterea prezentului. Daca te abandonezi in fata posibilitatilor ce se afla de partea cealalta a drumului, poate vei folosi acest prilej ca sa-ti dai seama ca aceasta viata complicata reprezinta o singura realitate-si una nu prea buna.

Stiind ca putem trai in lumea inovatorilor, traim cu mai multa cutezanta. Boala nu mai este un inamic, ci un prilej favorabil. Putem renunta la instinctul primitiv, care ne face sa ne imaginam ca fiecare situatie care ne surprinde sau ne tulbura reprezinta un semn de pericol. Daca vom putea face asta, vom descoperi ca am mers pe calea initierii si ne-am abandonat marelui abis intunecat al necunoscutului. Rezervorul nostru de putere ne permite sa ne deschidem in fata oricarei experiente ce va urma, sa tragem aer in piept si sa ne spunem: “Ei bine, nu sunt sigur unde merg, dar cu siguranta va fi o calatorie interesanta.”

Padurile prin care trecem, in calatoria noastra de initiere, pot parea intunecate si periculoase si s-ar putea ca in urechi sa ne rasune povestile despre feline salbatice si serpi cu clopotei. Dar cand ne amintim ca noi suntem cei care depanam aceste povestiri infricosatoare, in jurul focului de tabara, putem sa ne oprim din fuga noastra plina de temeri si sa ne amintim ca suntem curajosi, puternici si inventivi.

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *