“In loc sa ne ingrijoram, intrebandu-ne de ce nu suntem magicieni, sa privim la cateva pagini dintr-un capitol al Ghidului non-vrajitorului intitulat: “Cum sa transformi un magician intr-o broasca.”
Si daca ceva din toate acestea incepe sa va sune familiar, veti avea un indiciu despre cine a mai rasfoit si a mai folosit acest ghid de spiritualitate.
1. Convingeti oamenii ca nu sunt magicieni.
2. Transmiteti-le gloria de a deveni o Victima.
3. Confundati si incurcati Sistemele de Credinta.
4. Transformati Noua Cunoastere in ceva inspaimantator si innacesibil.
5. Numiti-i ticalosi pe magicieni si descrieti arta magiei ca fiind periculoasa.
6. Faceti-i sa minta.
7. Si nu priviti niciodata inauntru.
1. Convingeti oamenii ca nu sunt magicieni.
De vreme ce toti oamenii sunt dotati cu arta magiei, daca ii convingi de contrariu, atunci la asta se vor limita. In acest caz, puteti abandona aceasta lectura si chiar toate acele “jocuri” de magicieni.
Antidot: Aminteste-ti de maretia ta. Deja esti un magician.
Cat de magic te mai simti daca ti se spune ca nu reprezinti nimic altceva decat o coincidenta a materiei, si ca sentimentul de perceptie asupra propriei atale persoane consta doar intr-un epifenomen al unor particule moarte? Daca momentele tale magice sunt explicate doar ca niste coincidente, unde se mai gaseste magia in viata ta?
Daca viziunea ta asupra vietii inseamna moarte, boala si suferinta (vezi stirile de seara), elemente in privinta carora nu poti lua nicio masura si te simti neputincios, cat de magician mai esti atunci? Si daca ti se spune ca esti un pacatos demn de dispret, nascut in pacat si abject in ochii Domnului?
Cu aproximativ 40 de ani in urma, un grup de ganditori pionieri, condusi de profesorul Universitatii Brandeis, Abraham Maslow, a devenit extrem de constient de faptul ca psihologia parea preocupata aproape in intregime de probleme si boli; nevroze, psihoze, disfunctii.
De ce sa nu studieze si indivizi sanatosi sau chiar foarte sanatosi? De ce sa nu privim si posibilitatile inalte si foarte inalte existente pentru fiintele umane, creand modalitati pentru a ajuta pe toata lumea sa isi desfasoare puterile?
2. Transmiteti-le gloria de a deveni o Victima.
Odata ce magicienii accepta ideea ca sunt victime, pot renunta la pretentia de a crea realitatea. Victimelor li se intampla realitatea: este nedreapta si niciodata nu este vina lor. Astfel, nu trebuie sa priveasca in interior, unde ii vor vedea propria creatie.
Antidot: Accepta responsabilitatea pentru propria-ti viata.
Triumfurile starii de victima sunt numeroase. Niciodata “nu este vina ta”, astfel ca nu trebuie sa te simti niciodata vinovat. Oamenilor le pare rau pentru tine, te baga in seama si te ajuta. Iar numele jocului e tocmai “a da vina.”
Dam vina pe parinti, pe societate, pe job, pe parteneri, pe sanatate – pentru toate circumstantele din vietile noastre de care nu suntem multumiti. Dar aceasta retea de scuze se prabuseste daca acceptam ideea conform careia constiinta creeaza realitatea. Asta inseamna ca tu ti-ai creat deja viata ta si lumea ta. Poti plange pentru ca ti se pare ca nu poti sa ai ceea ce-ti doresti, cand, de fapt, ai tocmai ce-ti doresti.
Traiesti viata pe care ai ales sa o traiesti, viata pe care ai crezut ca o poti trai.
3. Confundati si incurcati Sistemele de Credinta.
Credinta este motorul creatiei. Orice indoiala in credinta cu privire la un act magic il va intarzia sau anula.
Antidot: Nu renuntati la putere, cedand-o autoritatilor, si aveti incredere in propriile experiente.
“ Daca eu cred ca pot merge pe apa si strig lucrul asta in gura mare, de obicei nu scot in evidenta altceva decat o deghizare a indoielilor pe care le am. Asa ca, daca pornesti de la aceasta concentrare slaba si divizata, te vei scufunda.
Dar daca ai acceptat si inteles pe deplin, atunci da, se va intampla, deoarece realitatea se acomodeaza cu precizie la intentia noastra. De asemenea, daca te poti concentra si poti accepta faptul ca esti vindecat, acest lucru chiar se va petrece, dar ceea ce nu putem accepta este gradul de indoiala ce se ascunde in spatele acestor afirmatii.”
4. Transformati Noua Cunoastere in ceva inspaimantator si inaccesibil.
Noile cunostinte reprezinta cheia ce deschide vechile sisteme de credinte si descuie portile unor realitati din ce in ce mai mari. Mai mult decat atat, cunoasterea intareste credinta omului in adevaratele lucrari ale universului, dand un nou impuls Magicianului. Prin urmare, este folosita cea mai drastica dintre contramasuri: frica.
Antidot: “Cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide.”
Potrivit lui John Hagelin:
“Cunoasterea este cel mai important motivator. Atunci cand oamenii vor sti, pur si simplu, care este potentialul vietii, ce stari inalte de constiinta exista in afara celor de veghe, visare si somn, cum va fi lumea? Ei bine, cand oamenii vor experimenta direct unitatea constiintei, atunci vor fi motivati. Unicul motiv pentru care oamenii nu sunt motivati este acela ca nu sunt expusi la cunoastere.
Ce fel de informatii prezinta mass-media din ziua de azi? Nimic mai mult decat e necesar pentru a-i convinge sa cumpere un hamburger. Dar nu indeajuns, de fapt. Nu indeajuns pentru a inspira oamenii sa observe ce anume este posibil in viata.”
– Continuare in articolul de maine-
“Ce naiba stim noi, de fapt?”, William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vincente, Cartea Daath Publishing House