de ce nu suntem magicieni partea a doua a
Spiritualitate

De ce nu suntem magicieni? – partea a II-a

de ce nu suntem magicieni partea a doua a
de ce nu suntem magicieni partea a doua a

5. Numiti-i ticalosi pe magicieni si descrieti arta magiei ca fiind periculoasa.

Fiintele iluminate radiaza magnetic si cauta sa ilumineze pe toata lumea. Indepartarea lor elimina, intr-un fel sau altul, problema si ii face pe ceilalti sa oboseasca in efortul de a le urma pasii.

Antidot: Cauta-i pe cei de la care poti deprinde intelepciunea si invata.

6. Faceti-i sa minta

O minciuna reprezinta o deconectare de la realitate. Ii fragmenteaza pe mincinosi, creand astfel o categorie divizata, diferita. Fractureaza, de asemenea, integritatea sistemului lor de credinte, minimalizand astfel orice fel de magie. Cu alte cuvinte, minciuna devine acceptabila.

Antidot: Cand te afli pe punctul de a spune o minciuna, intreaba-te: Care este cel mai rau lucru care se poate intampla daca spun adevarul – si oare merita aceasta sa-mi sacrific mostenirea magica?

Astazi pare ca toata lumea minte. Sefii mint, reporterii mint, politicienii de asemenea, iubitii, liderii religiosi. Aceasta stare de fapt pare a fi acceptabila deoarece nimeni nu face prea mare caz de ea. Dar adevaratii magicieni cunosc consecintele. Unul dintre juramintele unui calugar buddhist este sa nu minta niciodata.

Se spune ca, deoarece Iisus nu a mintit niciodata, si nici nu ar fi facut-o vreodata, Universul trebuia sa se supuna atunci cand poruncea ceva. Asa ca, atunci cand a spus: “Ridica-te, ia-ti patul tau si umbla.” a enuntat o lege a universului. “Si se ridica si pleca la casa sa.”

“Daca nu am fi avut timp pentru minciuni sau inselatorie in vietile noastre, daca am fi avut perfectiunea absoluta a maestrului spiritual, atunci am fi putut face acele lucruri miraculoase fara a depune niciun pic de efort.

Dar, dupa cum stiti, nu obtinem acest lucru stand si ascultand muzica sau arzand betigase parfumate. Aceasta stare este obtinuta intr-o  maniera extrem de practica: prin confruntarea cu minciunile si cu neadevarurile, cu atitudinile de victimizare care alcatuiesc ceea ce suntem.

Daca le extragem pe acestea, celelalte lucruri le vor urma si ele in mod direct. Daca nu sunt scoase la lumina, si le acoperim cu o fatada de spiritualitate, atunci stiinta si religia se pot uni pana in panzele albe, ca tot nu va conta.”

7. Si nu priviti niciodata inauntru.

Desi aceasta este ultima regula, reprezinta piatra de temelie a tuturor celor precedente. Daca oamenii nu privesc niciodata in interior; nu vor putea descoperi niciodata adevarul despre cine si ce sunt de fapt.

Astfel, acestia trebuie convinsi ca adevarata fericire se afla undeva departe, in exterior.

Antidot: Nu ascultati! Priviti in interiorul vostru.

Bombardamentul zilnic al creatorilor de publicitate incearca sa sublinieze faptul ca implinirea este dobandita obtinand ceva din lumea exterioara. Dar adevarul simplu este urmatorul: cu cat detii mai multe masini, case, mai multi bani, mai multa faima, cu atat este mai probabil ca in final sa ramai singur.

Cu toate acestea, este important de retinut ca acesti creatori de publicitate, mincinosii si media nu sunt responsabili pentru statutul de broasca al nimanui. Aceasta inseamna a fi o victima. In final, fiecare individ decide pentru sine carui aspect sa acorde mai multa importanta si caruia nu. Pe ce anume sa se concentreze. Ce sa lase inauntru. Aceasta este, de fiecare data, alegerea noastra personala. A acuza orice din afara inseamna a diminua ce se afla in interior.

Imaginati-va aceste ” jocuri cu magicieni “: o plimbare prin Imparatia lui Dumnezeu, Rai, Iluminare, Nirvana in voi. Imaginati-va literalmente acest lucru:

Pastreaza aceasta imagine in minte- mergand la scoala, la serviciu, la bacanie. Luati cu voi peste tot eternul… Si daca aceasta nu este imaginea unui Magician, atunci nu mai stiu ce reprezinta.

“Ce naiba stim noi, de fapt?”, William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vincente, Cartea Daath Publishing House

Voi ce puteti recomanda cateva filme cu ” magicieni “?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *