comoara-cea-mai-de-pret
Spiritualitate

Comoara cea mai de pret

comoara-cea-mai-de-pret
comoara-cea-mai-de-pret


Povestea noastra este despre un om tanar. Pentru ca era sarac, traia intr-o singura camera, cu cateva carti si un hamac mic drept pat. Intr-o noapte tanarul a avut un vis. In vis, se imagina mergand pe o strada din Cairo, un loc in care nu mai fusese niciodata. Putea sa vada foarte clar numele strazii si casele aliniate pe drum.

Tot mergand, a intrat intr-o curte si apoi in casa principala. O usa deschisa l-a dus catre o camera mica. In aceasta camera statea un om batran inconjurat de multe comori, dincolo de tot ceea ce si-ar fi imaginat vreodata. Diamante, smaralde si rubine erau peste tot. Bucati de aur si de argint erau puse pe pereti. Artefacte de peste tot din lume stateau la picioarele lui. Tanarul se uita la aceste comori si apoi la omul mai in varsta, dandu-si seama ca aceste comori ii apartin. Nu stia in ce fel, dar era sigur ca toate aceste lucruri sunt ale lui.

Tanarul se trezi apoi din vis. Era asa de increzator in veridicitatea visului, incat si-a stabilit o calatorie lunga de la Istanbul la Cairo pentru a-si revendica comoara. In zilele acelea, o astfel de calatorie se facea greu iar tanarul om, fiind sarac, trebuia sa munceasca mult pentru a plati pentru mancare si cazare. Dupa cateva luni, intr-un final a ajuns la Cairo. Dupa ce a intrebat pe cineva, a gasit chiar si strada pe care o visase in Cairo.

Cand a pasit pe strada, totul ii parea foarte familiar. Casele erau exact asa cum le vazuse in viziunea lui. Casa si comoara lui erau exact acolo unde tanarul se astepta. Stiind asta, a intrat in curte si apoi in camera plina de comori pe care venise sa si le revendice. L-a gasit pe batran, dar nu a gasit nici bijuterii, nici aur, nici argint, nici artefacte. Nedumerit de absenta acestor comori, tanarul spuse: “Din moment ce totul in viziunea mea este la fel, presupun ca bogatiile sunt ascunse pe undeva. Te rog sa mi le inmanezi.”

Batranul a stat in tacere pentru un timp, privind la tanar. Dupa o vreme, a vorbit. “E ciudat, spune el. Si eu am avut un vis. Am visat un tanar din Istanbul care arata exact ca tine.”

“Continua” spuse tanarul, sigur ca aceasta informatie ca duce catre comoara lui.

Batranul a inceput sa descrie strada pe care traia tanarul in Istanbul. I-a descris pe tatal si pe mama tanarului, pe surori, pe frati si cartile din camera.

“In viziunea mea” spuse batranul, “cea mai mare comoara, mai pretioasa decat toate pietrele stralucitoare si toate metalele din lume, era acolo, in acel hamac din acea camera.” Tanarul a realizat ce voia sa spuna batranul. A facut o plecaciune in fata batranului si s-a intors in Istanbul unde si-a trait linistit zilele.

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *