Cele 10 porunci pentru o viata impacata

Publicat: 5 martie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

 

cele-10-porunci-pentru-o-viata-impacata
cele-10-porunci-pentru-o-viata-impacata

In articolul de astazi, ne intrebam cum ar fi daca din cand in cand ne-am crea propriul Decalog.

Cum ar fi daca cele zece porunci pe care ar trebui sa le respectam ar reiesi din cele mai profunde experiente pe care noi le traim.

Cum ar fi daca fiecare dintre noi ar gasi posibilitatea de a trai o viata impacata prin respectarea propriilor principii.

Desigur, intrebarea de care ne-am lovi instant ar fi unde separam granitele dintre lumile noastre, unde incepe “teritoriul” meu si unde se sfarseste al tau, cat si ce am putea face concret pentru a nu incalca aceste “spatii.”

Indiferent de continutul poruncilor noastre, eu tot cred ca le vom incalca.

Poate din nepasare, poate din neputinta sau poate pur si simplu pentru ca numai astfel putem integra o anumita experienta.

Cu toate riscurile de a actiona astfel, noi va prezentam totusi un “Decalog” care ne-ar putea ajuta sa avem o viata mai linistita si mai frumoasa:

1. Sa nu crezi ca modalitatea in care vezi tu acum viata este singura perspectiva existenta.

Sa nu idolatrizezi sau sa fii supusul vreunei doctrine, teorii sau ideologii. Toate sistemele de gandire sunt instrumente calauzitoare; ele nu reprezinta adevarul absolut.

2. Sa nu crezi ca acea cunoastere pe care o detii in prezent nu este supusa schimbarii.

Evita sa fii ingust la minte si scalv al viziunilor prezente.

Invata si practica non-atasamentul fata de aceste viziuni pentru a fi deschis sa primesti punctele de vedere ale celorlalti.

Adevarul se gaseste in viata de zi cu zi, nu numai in cunoasterea conceptuala. Fii pregatit sa inveti de-a lungul intregii tale vieti si sa observi realitatea in tine insuti si in lume, in orice moment.

3. Nu-i forta pe ceilalti, inclusiv pe copii, sa-ti adopte viziunile, indiferent prin ce mijloace, autoritate, amenintare, bani sau chiar educatie.

Prin intermediul dialogului plin de compasiune, ajuta-i pe ceilalti sa renunte la fanatism si la o conceptie limitata.

4. Nu evita contactul cu suferinta si nu inchide ochii in fata suferintei.

Nu pierde starea de a fi constient de existenta suferintei in viata lumii. Gaseste caile de a fi impreuna cu cei ce sufera, inclusiv contacte personale si vizite, imagini, sunete.

Prin aceste mijloace, trezeste-te pe tine insuti si pe ceilalti la realitatea suferintei in lume.

5. Nu acumula averi in timp ce milioane de oameni sufera de foame.

Nu-ti propune ca tel al vietii atingerea faimei, a castigului, bogatiei materiale sau a placerii senzuale. Traieste intr-un mod simplu si imparte-ti timpul, energia si resursele materiale cu cei aflati in nevoie.

6. Nu tine suparare sau ura.

Invata sa patrunzi in mijlocul lor si sa le transformi cand ele sunt inca doar seminte in constiinta ta.

Imediat ce se manifesta, concentreaza-ti atentia asupra respiratiei pentru a vedea si a intelege natura supararii sau a urii si natura persoanelor care ti-au cauzat supararea si mania.

7. Nu te lasa distras de lucrurile inconjuratoare.

Practica respiratia concentrata pentru a reveni la ceea ce se intampla in momentul prezent.

Fii in contact cu ceea ce este minunat, proaspat si vindecator atat in interiorul cat si in jurul tau.

Seamana semintele bucuriei, ale pacii si ale intelegerii pentru a inlesni lucrarea de transformare in adancurile constiintei tale.

8. Sa nu rostesti cuvinte care pot cauza discordie sau dezbinare.

Fa orice efort iti sta in putinta pentru reconcilierea si rezolvarea tuturor conflictelor, chiar si a celor marunte.

9. Sa nu spui lucruri neadevarate pentru a-ti apara interesul personal sau pentru a impresiona oamenii.

Sa nu rostesti cuvinte care produc dezbinare si ura. Sa nu raspandesti vesti despre care nu stii ca sunt sigure. Sa nu critici sau sa condamni lucruri de care nu esti sigur.

Intotdeauna vorbeste in mod cinstit si constructiv. Sa ai curajul sa vobesti cu voce tare despre situatii de nedreptate.

10. Nu-ti molesta corpul.

Invata sa te porti cu el cu respect. Nu-ti privi trupul ca pe un simplu instrument. Iubeste-l si ofera-i grija ta atunci cand acesta are cea mai mare nevoie.

Oare ce “porunci” s-ar regasi in Decalogul tau?

Resurse: “Fructele intunericului” – Joan Halifax

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *