Cel mai elocvent discurs

Publicat: 23 aprilie 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

cel-mai-elocvent-discurs
cel-mai-elocvent-discurs


Exista o poveste veche, dar frumoasa despre cel mai interesant si iubitor dintre toti sfintii medievali ai Italiei. Sf Francisc de Assisi a cucerit inimile a generatii de adepti devotati prin aprecierea lui delicata a vietii in feluritele ei forme. Oamenii il indragesc pentru dragostea lui fata de animale si grija lui pentru cei in suferinta si mai putin alinati de soarta. Povestea incepe in izolarea adapostita a manastirii lui de pe o coasta de deal. Acolo, Sfantul Francisc a invitat un novice tanar ca sa predice cu el intr-un sat apropiat.

Novicele a fost incantat ca un om mai in varsta, atat de stimat, sa-i ceara acest lucru. Sigur va avea de invatat urmarindu-l si observandu-l cu atentie pe maestrul sau cum predica. Au pornit impreuna pe deal in jos, printre ulite de tara marginite de ferme. Sfantul Francisc zambea si saluta localnicii de-a lungul drumului. Zabovea putin ca sa mangaie cate un animal, se oprea sub un pom ca sa asculte ciripitul matinal al pasarilor si parea sa savureze frumusetea tihnita a vietii in afara coridoarelor intunecate ale manastirii. Insa novicele era nerabdator sa ajunga in sat si sa-l asculte pe Parinte predicand.

Cand au ajuns in cele din urma in oras, au luat-o de-a lungul strazii principale pavate. Cladirile obturau lumina. Strazile erau murdare si pline de gunoaie. Animalele scormoneau prin gunoi dupa resturi de mancare. Oamenii faceau negot cu diferite marfuri. Sfantul Francisc colinda incoace si incolo pe strazile dosnice, continuand sa zambeasca si sa salute oamenii cu amabilitate. Novicele a inceput sa se intrebe cand isi va tine Sfantul Francisc predica.

Dupa un timp, monarhul a facut cale-ntoarsa, a luat-o iar pe urmele pasilor lor prin oras, apoi pe drumul de tara si a inceput sa urce dealul. Tanarul novice incerca sa se abtina, dar in timp ce urcau pe carare spre manastire, nu si-a mai putut tine gura

– Parinte, a intrebat, am crezut ca mergem in sat ca sa predicam.
– Am fost, a venit predica binevoitoare a Sfantului Francisc. In timp ce ne plimbam, predicam. Uneori nu este nevoie de cuvinte. Simpla noastra prezenta le aminteste oamenilor ceea ce reprezentam. Prin faptele noastre, ne-am tinut predica de dimineata.

Intocandu-se ca sa prinda privirea novicelui sau, a conchis:
– Nu are rost sa mergem nicaieri sa predicam, daca nu predicam in timp ce mergem.

extras din “101 povesti vindecatoare pentru adulti”, George W.Burns, Editura Trei

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *