Ce vrea Dumnezeu?

Publicat: 30 septembrie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

ce vrea dumnezeu
ce vrea dumnezeu

Iata o intrebare careia multi dintre noi i-am facut loc in vietile noastre, fie intr-un moment de rascruce, fie zi de zi, in cazul in care preocuparile noastre spirituale sunt constante. La aceasta intrebare incearca sa raspunda o carte recent aparuta la Editura For You, scrisa de celebrul autor Neale Donald Walsch: “Ce vrea Dumnezeu. Un raspuns fundamental la cea mai mare intrebare a omenirii.”

Cartea, declarata inca de la bun inceput de autorul ei drept “periculoasa”, pune sub semnul intrebarii perceptiile raspandite pe scara larga pana in acest moment de evolutie a omenirii referitoare la Dumnezeu, viata, rai si iad, barbati si femei, casatorie, sex, iubire, bani. Cu totii am fost obligati sa credem sau macar ne-au trecut pe la ureche anumite idei de genul :

 • viata nu e usoara, este o lupta permanenta;
 • Dumnezeu este barbat, si ca urmare suprematia masculina este un concept perfect indreptatit;
 • casatoria este o uniune eterna intre un barbat si o femeie si de aceea terminarea unei casatorii, indiferent din ce motive, este profund descurajata;
 • uniunea sexuala trebuie sa fie traita numai cu partenerul de casatorie, cu scopul procrearii;
 • banii sunt rai si Dumnezeu este bun, asa ca nu pot sta de aceeasi parte a baricadei;
 • suferinta este de folos oamenilor pentru a deveni mai buni si a-si purifica sufletul;
 • moartea este sfarsitul vietii, iar in acel moment oportunitatea de a evolua s-a terminat si a venit vremea pedepsei sau a recompensei, in functie de modul in care am trait.

Din generatie in generatie, aceste idei au fost cristalizate sub ceea ce se numeste “voia lui Dumnezeu”, pe care noi, oamenii, suntem obligati sa o indeplinim.

Aceasta carte se inscrie insa intr-o alta paradigma si sustine ca raspunsul la cea mai importanta intrebare din istoria omenirii este foarte simplu: “Ce vrea Dumnezeu? Absolut nimic.”

De ce? Pentru ca Dumnezeu a intentionat sa fim independenti, liberi si pe deplin capabili de a produce, a crea, a experimenta orice. Desi a fost perpetuata ideea acestui Dumnezeu care vrea permanent ceva de la noi, este evident faptul ca, din moment ce Dumnezeu este infinit, nu ar putea sa aiba vreodata nevoie de ceva de la oameni, nu ar putea sa devina nefericit si manios daca nu obtine ceva si nu ar putea vreodata sa-i considere pe oameni responsabili pentru ceea ce ar vrea El sa obtina.

“Dumnezeu este suma tuturor lucrurilor, si in afara Lui nu mai exista nimic. Atunci tu nu existi in afara Acestuia si Acesta nu exista in afara ta. Asta inseamna ca ceea ce vrei tu, vrea si Dumnezeu. Inseamna ca voia ta pentru tine este Voia Domnului pentru tine.

Tot ce Dumnezeu ar putea sa-ti dea, deja ti-a dat. Exista in tine, ca fiind tu. Prin urmare, tu nu vrei nimic. Nu trebuie sa-I ceri lui Dumnezeu nimic. Singura rugaciune pe care trebuie s-o faci este rugaciunea de recunostinta: <Iti multumesc, Doamne, ca ma ajuti sa inteleg ca aceasta problema a fost deja rezolvata.> O rugaciune de implorare neaga pur si simplu adevarul. Cerand ceva, tocmai anunti ca nu ai acel ceva. De aceea, iti este foarte greu sa traiesti experienta acelui lucru, intrucat nu poti experimenta ceva ce ai negat.

Tot ce ai nevoie acum de la Dumnezeu, exista deja in tine.
Simti ca ai nevoie de mai multa iubire? Se afla deja in tine. Simti ca ai nevoie de mai multa compasiune, de mai multa iertare, blandete,rabdare, intelegere? Se afla deja in tine.”

In acelasi timp, daca Dumnezeu ar fi aici astazi, ceea ce ar vrea El de la noi s-ar putea traduce astfel:

“In primul rand, as dori sa Ma cunosc si sa Ma experimentez in toata gloria Mea. In al doilea rand, as dori ca tu sa stii sa traiesti experienta lui Cine Esti Tu cu Adevarat, prin puterea pe care ti-am dat-o ca sa te creezi si sa te experimentezi pe tine insuti, in orice fel alegi sa o faci.

In al treilea rand, as dori ca intregul proces al vietii sa fie o experienta de bucurie permanenta, de creatie continua, de expansiune fara sfarsit si de o totala implinire in fiecare moment de acum. Am creat un sistem perfect, in cadrul caruia aceste dorinte se pot implini. Ele se implinesc acum, chiar in acest moment. Singura diferenta intre Mine si tine este ca eu stiu acest lucru. In momentul propriei tale Cunoasteri Totale (moment ce ar putea sa apara in viata ta, in orice clipa), si tu vei simti asa cum Ma simt Eu in permanenta: plin de o totala bucurie, iubire, acceptare, evolutie spirituala, binecuvantare si recunostinta.

Acestea sunt cele 5 atitudini ale Dumnezeirii. Observa ca nu s-a spus nimic despre a-ti fi teama, despre manie, violenta, a judeca sau a condamna. Acestea nu sunt atitudini ale Dumnezeirii, desii altii ti-au spus ca sunt. Acum esti liber sa renunti la aceste idei. Ai fost in permanenta liber s-o faci. Eu nu vreau nimic de la tine si, in niciun caz, supunere fortata sau iubire impusa.”

Concluzia: daca Dumnezeu nu vrea nimic, ai intreaga libertate sa-ti creezi viata pe care doresti sa o traiesti.

“Esti liber sa-ti atragi orice realitate doresti. Cel mai rapid mod de a atrage orice este de a-l oferi altuia. Daca iti doresti sa traiesti starea de abundenta si tot ce ai pe lume acum este un singur dolar, experienta abundentei este a ta, in momentul in care gasesti pe cineva care are chiar mai putin decat tine si ii dai persoanei respective o parte din ceea ce ai tu. Aceasta invatatura poate fi exprimata in doua cuvinte: FII SURSA. Nu trebuie nici sa ceri, nici sa astepti sa primesti. Trebuie sa dai ceea ce tu doresti sa primesti. Creeaza-i altuia experienta a ceea ce doresti tu sa traiesti ca experienta.”

De ce este aceasta carte de spiritualitate periculoasa? Bineinteles ca e  periculos sa afirmi ca Dumnezeu este unit cu tot ce exista, neseparat de nimic si nu are nevoie de nimic, cand am crezut atat timp intr-un Dumnezeu al separarii, care are nevoi, trebuie impacat, satisfacut, linistit si ascultat. Daca s-ar schimba aceasta poveste si am incepe sa vorbim copiilor despre acest Dumnezeu care nu vrea nimic, s-ar putea schimba cultura omenirii in decursul unei singure generatii. Am putea trai intr-o cultura a coeziunii, inlocuind cultura separarii care exista acum.

A realiza aceasta revolutie in gandire depinde de fiecare din noi si putem afla din paginile acestei carti cum sa o facem. Cartea se gaseste pe site-ul Editurii For You.

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *