ce inseamna un barbat constient
Spiritualitate

Ce inseamna un barbat constient?

Pentru ca acum ceva timp, cand am publicat articolul “Cum sa atragi un barbat constient: sfaturi pentru femei”, am primit intrebarea: “dar oare ce inseamna cu adevarat un barbat constient?”, iata mai jos un raspuns pe care l-am gasit in lecturile mele:

Un barbat constient este definit prin inima sa. In ochii sai, a fi constient nu este un construct cerebral sau un exercitiu intelectual lipsit de sentimente. Este o experienta simtita, o constientizare care se extinde si pleaca din inima inspre in afara.

Un barbat constient se afla intr-un proces continuu, trezindu-se inspre realitatea profunda a lumii sentimentelor si dorindu-si  un nivel de constientizare pornit din inima, care include totul.

Acest barbat care se trezeste, isi muta atentia de la o perspectiva egocentrica la un cadru mai larg de perceptie. Construindu-si radacini adanci in aspectele relationale, simtul sau de responsabilitate se extinde dincolo de sine.

Acolo unde e posibil, alegerile sale sunt alimentate de o viziune expansionista asupra posibilitatilor ce tin de intreaga umanitate. El nu mai crede in conceptul “fiecare pentru el insusi”, ci in “fiecare in interesul umanitatii.”

Un barbat constient are respect pentru feminitatea divina, in toate formele ei. El celebreaza minunea care este femeia. Este plin de respect si onoreaza femininul. Este intristat profund de ranile pe care barbatii inconstienti le-au cauzat femeilor. In sufletul lui, cere socoteala fratilor sai. Si se amendeaza pe sine insusi pentru faptele sale.

Co-creeaza o lume in care femeile se vor simti in siguranta sa se miste, sa-si gaseasca vocea, sa-si actualizeze maretia lor interioara. El creeaza in interiorul sau o lume in care femeile si barbatii sunt parteneri egali.

Un barbat constient nu se lasa condus de ceva din exteriorul lui. El are o sursa autentica, in interior.

Nu se compara cu ceilalti. Nu-si adapteaza personalitatea in functie de ceea ce dicteaza multimea. El se afla in propriul sau centru, ii respecta pe ceilalti dar nu este definit de ei.

El lucreaza pentru a-si elibera constiinta de legaturile ego-ului. El a devenit propriul sau punct de referinta, valorizand mai mult autenticitatea decat imaginea. El este sculptorul propriei sale realitati.

Un barbat constient isi urmeaza in mod curajos propriul proces emotional. Isi curata balastul emotional si isi cizeleaza armura. Isi priveste in fata problemele si tiparele disfunctionale.

Isi cunoaste toate modurile in care se evita pe sine si fuge de sine si onoreaza intelepciunea care se afla cuprinsa in durerea sa. Isi comunica sentimentele intr-un mod respectuos pentru altii. Invata si vorbeste limbajul inimii.

Un barbat constient duce o existenta plina de semnificatie. El a auzit chemarea spre o viata profunda. Nu mai este satisfacut doar cu supravietuirea, ambitiile sale sunt inradacinate pe un teren cu preocupari superioare – descoperirea si permanenta actualizare a scopului sau sacru.

Primeste energie din scopul sau si nu se mai lasa amagit de un ego nesanatos. Se lasa condus de autenticitatea unui scop care il ajuta sa inainteze spre ceea ce conteaza cu adevarat. Scopul sau este calea sa.

Un barbat constient este responsabil pentru actiunile sale si efectele lor. El nu-si declina responsabilitatea. Nu paseste in laturi si nu da vina. Este onest emotional. Isi admite greselile si le indreapta. Lucreaza la nivel profund, ajungand la un nivel din ce in ce mai autentic de constientizare, cu fiecare lectie primita.

Un barbat constient se lasa miscat prin viata din interior inspre exterior. Fiind mai interesat de expansiunea interioara decat de realizarile exterioare, el isi cultiva si isi onoreaza intuitia.

Isi exploreaza si isi dezvolta geografia interioara. Se aventureaza in profunzimi, integrand comorile pe care le descopera prin felul sau de a fi. Cauta congruenta intre viata interioara si manifestarile exterioare.

Un barbat constient cauta intregirea. El nu este satisfacut cu un mod fragmentat de a fi. Nu are atasamente fata de notiunea liniara de masculinitate. Cauta un echilibru sacru intre masculinitatea sanatoasa si feminitatea sanatoasa.

Cauta un mod total de a fi, unul care reflecta toate aspectele sale arhetipale. Este flexibil, miscandu-se prin viata in mod confortabil in diferite feluri.

Un barbat constient reprezinta cel mai inalt nivel de integritate, prin vorbele si faptele sale. El face un efort sustinut de a lucra cu tot ceea ce nu este integritate in interiorul sau. Ideea sa de integritate nu este legata de convenienta sau de propriul interes.

El isi onoreaza cuvantul, platind pretul pentru a face asta. El actioneaza dintr-un sistem de valori complet incoruptibil. El realizeaza ca succesul fara integritate este gol si fara semnificatie.

Un barbat constient are ca prioritate o relatie constienta. El valorizeaza co-crearea autentica. Onoreaza relatia ca o practica spirituala. Cauta intimitatea fizica profund vulnerabila, care conecteaza inimile. Este acordat, angajat si cu granite sanatoase. Cand apar provocari in relatie, lucreaza in mod curajos cu orice obstacol care se afla in calea intimitatii. Nu-i este frica sa treaca prin foc.

Un barbat constient este un razboinic al inimii. Si-a interiorizat sabia claritatii, indepartand tot ceea ce nu are legatura cu compasiunea. Dupa prea multe vieti cu arma in mana, un razboinic al inimii se naste acum in interiorul fiintei sale. El onoreaza capacitatile razboinicului de a fi asertiv, fara a fi agresiv. Actioneaza din dragoste si compasiune.

Un barbat constient isi duce viata in recunostinta. Este recunoscator pentru darul vietii, in fata acelor stramosi care au construit fundatia pentru expansiunea de constiinta pe care el o traieste acum. Si in fata celor care l-au incurajat inainte ca el sa se incurajeze singur. Pentru cei care stau langa el in aceasta viata. El stie ca nu este singur.

Un barbat constient este confortabil in vulnerabilitatea lui. El are curajul sa se autoreveleze. Nu ii este frica sa se abandoneze – realitatii, iubirii, adevarului, iar abandonul sau nu este o forma de abandon care denota slabiciune, ci una care e innobilata de curaj.

E nevoie de mai mult curaj sa te abandonezi decat sa te amortesti in interior. Isi exploreaza in mod deschis capacitatile pentru receptivitate si tandrete. Nu identifica aceste capacitati ca fiind neaparat feminine, ci ca fiind umane. E suficient de puternic in esenta pentru a trai o gama larga de emotii.

Un barbat constient merge prin lume responsabil, aruncand permanent un ochi vigilent asupra ego-ului nesanatos. Nu este oportunist. Nu intra in competitie de dragul competitiei. Nu acumuleaza de dragul acumularii. Urmarindu-si cursul, este foarte atent la impactul pe care-l are asupra umanitatii.

Este puternic, dar nu isi exploateaza puterea. Isi ia puterea din conexiunea cu Sursa, nu din puterea pe care o exercita asupra altora. Acolo unde e posibil, imparte abundenta, daruind inapoi umanitatii. Munceste din greu sa creeze un pod intre lumea asa cum este si o lume plina de posibilitati divine.

Un barbat constient are respect pentru Mama Pamant. Are respect pentru animale. Nu-si imagineaza ca ar fi superior sau separat de natura. Intelege interconectarea si natura interdependenta a realitatii. Stie ca atunci face rau mediului, isi face rau siesi. Merge cu grija prin lume, cu constientizare si apreciere.

Un barbat constient este tolerant, respectuos, inclusiv. Onoreaza toate caile catre Dumnezeu, atat timp cat au respect fata de ceilalti. Ii accepta si pe cei care cred in ceva si pe cei care nu. Condamna orice cale care foloseste diferentele religioase ca o justificare pentru distrugere.

Un barbat constient aduce  cu sine multe din calitatile masculinului sanatos din vechime. Este nobil. Este responsabil. Este productiv. Este bun la inima. Este onorabil. Cu picioarele pe pamant. Este robust. Este flexibil. Plin de speranta. Sensibil, nu fragil. Are un ego sanatos. Este practic si spiritual in acelasi timp. Atinge inaltimi mari, avand ambele picioare pe pamant. Este cu adevarat aici.

Sursa: http://www.elephantjournal.com/

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *