bucuria de a daruiq
Spiritualitate

Bucuria de a darui

bucuria de a daruiq
bucuria de a darui
Pentru a darui, nu trebuie sa devenim eroi. Nu trebuie sa ne sacrificam. Nu trebuie sa ne ducem in tinuturi indepartate si sa-i cautam pe cei mai putin norocosi.

Bucuria vietii poate fi resimtita oricand.

Trebuie doar sa traim mai constient. Sa fim convinsi ca fiecare intalnire este o sansa de a darui.

Familia, prietenii, rudele, colegii, seful, clientii, toti cei cu care ne intalnim zi de zi vor fi recunoscatori sa ne accepte darurile. Daruri care nu ne costa nimic, pentru ca sunt nepretuite: un zambet, o incurajare, o perspectiva optimista asupra unei situatii de criza?

Uneori, uitam cat de mult avem de daruit. Chiar si cand stam la coada putem oferi un zambet vanzatorului obosit si stresat. Acasa si la birou, putem sa-i sprijinim pe cei din jur cu atitudinea noastra plina de incredere.

Daca fiica ta adolescenta si-a vopsit parul roz si tu crezi ca nu mai e nimic de facut intr-o asftel de situatie, sa stii ca intotdeauna poti sa faci ceva: sa-i oferi darul acceptarii si al iubirii neconditionate. Intreaga viata ni s-a spus ca e bine sa ne conformam standardelor celorlalti, in loc sa ne facem acceptati pentru ceea ce suntem. Cei pasionati de spiritualitate observa ca lantul slabiciunilor incepe cu parintii, apoi continua cu profesorii si se incheie cu sefii. Chiar si sotul si sotia intra in acest joc! Se pare ca toata lumea ne spune cum sa gandim si ce sa facem! Nu e de mirare ca oamenii sunt flamanzi sa fie acceptati.

Sunt foarte multe daruri pe care le putem oferi. De exemplu, simpul fapt de a fi interesati de cineva. Cel mai rau lucru pe care il poti face cuiva nu este sa-l urasti, ci sa fii indiferent fata de el. Imagineaza-ti cum te-ai simti daca toata lumea ar fi indiferenta fata de tine!

Un alt dar este cel al recunosterii. Foarte multi oameni sunt frustrati pentru ca meritele nu le sunt recunoscute. Ii putem ajuta pe altii sa se simta impliniti, recunoscandu-le meritele. Lauda este gratuita, putem s-o oferim permanent. Cu conditia sa fie sincera.

Cel mai important dar pe care putem sa-i facem este acela de a oferi cuiva din timpul nostru, pentru ca timpul este cea mai pretioasa resursa. Walt Witman spunea: “Eu nu dau predici sau fac acte de caritate. Eu cand daruiesc, ma daruiesc pe mine.”

Timpul pentru a darui este acum.
Nu te comporta ca si cum ai mai avea sute de ani de trait!

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *