ascensiunea spirituala
Spiritualitate

Ascensiunea spirituala: de ce ne simtim oribil din cand in cand

Da, suna ciudat, insa multi dintre cei care trec de ani de zile prin acest proces continuu de vindecare stiu: a ne simti oribil din cand in cand este parte din ascensiunea spirituala prin care trecem in ultimii ani.

Avem nevoie sa trecem prin intuneric din mai multe motive. Toate ne duc spre un scop: sa ne crestem frecventa vibrationala si sa crestem astfel frecventa pe planeta.

Pentru a castiga o mai buna intelegere a ceea ce se intampla cu noi, e nevoie sa privim la diferite aspecte ale energiei Universale. Pentru ca am fost programati sa uitam si sa ne aducem aminte cum intunericul si lumina se joaca impreuna, spre binele nostru cel mai inalt.

Cum functioneaza Universul si ascensiunea spirituala

Exista cateva legi fizice universale, care ne ajuta sa obtinem perspectiva mai inalta a ceea ce se petrece cu adevarat cu noi si despre ce e vorba in procesul de ascensiune spirituala si in munca noastra cu noi insine.

1) Legea Atractiei si ascensiunea spirituala

Legea atractiei ne spune simplu: energiile asemanatoare atrag energii asemanatoare. Ceea ce trimiti in afara sub forma propriilor vibratii iti va fi livrat inapoi – atragi aceleasi vibratii, ca un magnet.

De aceea repeti anumite situatii pana cand intelegi: Eu sunt cel care trebuie sa se schimbe, nu mediul inconjurator. Eu imi creez realitatea.

Cu totii am vazut filmul “Secretul” si am inceput sa cream cartonase cu vise si sa repetam afirmatiile pozitive in fiecare zi. Acest lucru ne poate ajuta sa visam si sa ne schimbam vibratia pe moment. Insa  filmul “Secretul” lasa in afara o parte esentiala a manifestarii dorintelor noastre: trebuie sa ne facem munca interioara.

Emotiile si gandurile au pattern-uri vibrationale diferite, asa cum se intampla cu toate in Univers. Frecventele precum resentimente, furie, judecata, blamare, tristete, doliu vibreaza pe o frecventa joasa, in timp ce frecventele de dragoste, precum compasiunea, recunostinta, distractia, iertarea si fericirea vibreaza la un nivel mult mai inalt.

Frecventa ta energetica reprezinta ceea ce trimiti in afara ta, vibrational. Acest lucru inseamna: daca inca porti frecvente de frica si tipare comportamentale si credinte legate de frica, exprimand aceste frici la nivel energetic, asta este ceea ce ceri. Asta este ceea ce atragi. Este fizica.

Deci, cartonasele si afirmatiile sunt un mod dragut de a uita ca inca porti frica pentru moment. Insa afirmatiile nu dizolva frica. Asta se numeste bypass spiritual – incerci sa eviti durerea si sa o ocolesti. Din nefericire, acest lucru are efecte. Nu putem schimba legile fizice.

A ne ruga si a ne conecta cu taramurile spirituale este un instrument care poate accelera schimbarea, la fel ca si cartonasele si afirmatiile. Dar, doar daca suntem dornici sa ne facem munca. Nimeni nu poate face asta in locul nostru. Nici  macar ingerii.

Ne este dat un corp fizic si o experienta pentru un motiv. Si exista reflexe si functii pentru a procesa aceste energii. Si la fel cum avem reflexul sa vomam atunci cand am mancat ceva care ar putea sa ne intoxice sistemul, la fel avem si reflexul de a elibera energiile de frecventa joasa care nu trebuie sa fie blocate in sistem.

Emotiile si legea atractiei

Din pacate, am fost invatati ca emotiile sunt rele si ca nu se cuvine sa le scoatem in afara. Asa ca le suprimam si le tinem in sistem in loc sa le vomam energetic. Cand vorbim despre “vulnerabilitatea este punctul nostru forte” asta inseamna: sa recunoastem puterea vindecatoare a emotiilor, intampinandu-le cu recunostinta si lasandu-le sa iasa din sistemul nostru.

Asta este legea atractiei in actiune: daca intram in judecata de sine si blamare si ii judecam pe altii pentru ca ne simtim oribil, trimitem in jur o frecventa de frica. Asta inseamna ca jucam ping-pong la un nivel jos de frecventa.

Putem sa permitem emotiilor sa iasa la suprafata si  sa plangem, urlam, tremuram; eliberam emotia si energia de frecventa joasa si…o atragem din nou din cauza reactiei noastre de frecventa joasa. Daca reactionam cu recunostinta, iertare sau umor si redirectionam energiile in ceva creativ, avand compasiune pentru ceilalti, acest lucru va transforma energiile la un nivel mai inalt. Asta ne duce la legea universala urmatoare.

2) Legea transformarii si ascensiunea spirituala

Aceasta lege universala spune ca energia nu se poate dizolva, ci poate fi doar transformata. Si acest lucru nu este important doar pentru o intelegere mai buna a energiilor transformatoare.

Este crucial pentru intelegerea faptului ca energiile intunecate nu sunt periculoase. Multi oameni inca cred ca trebuie sa ne protejam de entitatile intunecate si de energii. Si asta este  ceea ce le da putere.

Cand recunoastem ca avem abilitatea de a transmuta toate felurile de energie, indiferent cat de intunecate sunt, putem sa imbratisam aceste energii, sa le intampinam si sa le schimbam frecventa. Putem sa facem asta prin chakra inimii.

Este ca o transformare pentru frecventa noastra energetica. Cand vorbim despre a ne inconjura cu lumina sau a fi un glob de lumina, asta ne ajuta sa cream mai multa lumina din interior si sa radiem cu iubire.

“Lumina nu lupta cu intunericul, ci il absoarbe si il transforma. Intunericul nu este periculos din moment ce stim cum sa-l transmutam.”

Asa ca aceste metode nu sunt despre protectie, ci despre absorbtie si transmutare. Desigur, nu este usor sa atingi acea stare de bine. Ia timp ca chakra inimii sa invete sa devina transformator de energii. Poate fi coplesitor la inceput. Dar cu cat praticam mai mult, cu atat devenim mai buni la asta. Cu cat ne e mai putin frica de intuneric, cu atat il transmutam mai rapid in lumina.

3) Legea atentiei si ascensiunea spirituala

Este o alta lege importanta de inteles. Energia este directionata acolo unde ne focalizam atentia. Partenerul fuge de tine si nu te vrea? Cei din jur te folosesc si nimeni nu te plac?

Cu cat iti focalizezi mai mult gandurile in jurul acestor credinte, cu atat dai acestei frici mai multa putere si faci ca asta sa devina realitatea ta.

Esti obsedat sa privesti stirile in fiecare zi, stiri pline de durere si ingrijorare? Te plangi si chiar lupti impotriva lui Trump, Isis si foamei mondiale? Asta da si mai multa putere acelui lucru.

O stii si tu. Cu cat obtin mai multa atentie, cu atat oamenii isi vor juca dramele. Daca nu exista atentie si reactie, oamenii se calmeaza imediat.

Asa ca, in loc sa incerci sa schimbi alti oameni, sa lupti si sa reactionezi de la acelasi nivel energetic – focalizeaza-te pe lucrurile care sunt bune.  Lucrurile de frecventa ridicata. Devino profesor, fara sa vrei sa convingi pe cineva. Sprijina oamenii sa se schimbe in interior.

4) Legea Unimii si ascensiunea spirituala

Adesea auzim oamenii spunand: De ce trebuie sa fac eu toata munca? Nu vad niciun scop in a trece prin toata durerea asta, pentru a-i ajuta pe ceilalti in procesul lor de ascensiune.

Asta este gandire la nivelul ego-ului. A crede in separare. Separarea este o iluzie. Suntem cu totii unul si suntem parte dintr-un organism mare. Ca si celulele din corpul nostru, suntem oameni mici care isi fac munca, intretinand sistemul. Suntem parte dintr-un eco-sistem care are nevoie de noi si de functionarea noastra ca sa ramana sanatos.

Asa cum corpul nostru fizic se imbolnaveste, programandu-ne cu datele gresite care cauzeaza celulele noastre sa intre in haos, la fel se intampla cu aceasta planeta.

Atat timp cat suntem blocati in credinte false ale ego-ului, precum zgarcenie, separare si rau – asta ne scoate din echilibru. Si asa a fost timp de secole. Suntem acum in punctul in care oamenii se trezesc si recunosc ca am fost amagiti. Ca suntem parte din acelasi intreg. Ne facem munca de vindecare pentru acel organism caruia ii apartinem cu totii.

Ce inseamna ascensiunea spirituala cu adevarat?

O conceptie pe care o intalnim din ce in ce mai des este ca ascensiunea ne va duce intr-un loc diferit, pe o planeta diferita. Nu este cazul.

Ascensiunea spirituala inseamna ca vom vibra pe o frecventa energetica inalta. Facand asta, realitatea se schimba. Pana in punctul in care traim intr-o lume paralela si nu mai suntem atasati de lucruri si de gandirea 3D.

Lasam in urma drama, dualitatea si timpul liniar. Doar oamenii din 3D care se trezesc si sunt pregatiti pentru o schimbare vor interactiona cu noi.

Ascensiunea spirituala inseamna expansiunea constiintei. Lasam in urma energia densa si ne miscam inspre structuri mai subtile energetic. Chiar si corpurile fizice se vor adapta si schimba, pentru a putea sa faca fata acestor frecvente inalte.

Cu cat mergem mai departe in procesul nostru, cu atat mai tare recunoastem ca dorintele noastre se schimba. Nu mai putem manca anumite lucruri, iar corpurile noastre se poarta diferit. Ca putem sa pierdem sau sa castigam greutate si sa avem simptome ciudate de nicaieri. Toate astea sunt legate de adaptarea corpului nostru de a deveni corp de lumina.

Crearea propriei realitati

Pentru a intelege aceste legi energetice si despre ce este vorba in procesul ascensiunii, trebuie sa schimbam maniera in care manuim emotii, ganduri si durere fizica.

Asta ne ajuta sa avansam mai repede si sa ne imbunatatim starea de bine. Vom aplica aceste legi in existenta noastra fizica, devenind adevarati stapani ai manifestarii si ai crearii vietii viselor noastre.

Cand frecventa noastra se schimba, la fel se intampla si in mediul inconjurator. Atragem diferite situatii in experienta noastra.

E ca si cum curatam o ceapa. Strat dupa strat, dam drumul bagajului dureros pe care il purtam dupa noi. O combinatie de munca la nivel de ego si copil interior care ne poate accelera procesul. Cu cat de miscam mai mult pe scala de frecventa, cu atat putem face o diferenta.  Nu doar pentru noi, dar si pentru planeta.

Inspiram energetic mediul sa creasca in vibratie. Oamenii care traiesc inca in 3D si care sunt gata sa se schimbe graviteaza catre noi natural. Devenim profesori si impartasim Secretul real legat de cum sa ascensionam si sa cream viata viselor noastre.

Cum am putea sa-i ajutam pe altii, daca nu am trecut prin intuneric si durere? Cum am putea noi sa apreciem lumina?

A fi treziti si in ascensiune spirituala nu inseamna sa traim in rai 24 de ore din 24. Inseamna sa primim toate senzatiile cu bucurie si sa recunoastem potentialul aflat in toate senzatiile.

Daca intelegem ca acel tumult emotional, spiralele de gand si durerea fizica nu reprezinta nimic altceva decat acumulare de energie, recunoastem: Asta este potential!

Este mai multa energie disponibila decat de obicei si putem sa folosim asta ca sa ne miscam inainte mai repede. In momentele de activitate energetica sustinuta, butoanele ne sunt apasate mai mult si tot ce caram in interior se amplifica. Asta este ca un catalizator pentru expansiunea constiintei.

Sensul adevarat al vindecarii: suntem transformatori

Dupa ce am invatat toate astea – intelegem ca suntem transformatori de energie. Si facem asta prin corpul fizic si prin chakra inimii. Experimentand durerea, fizic, emotional si mental, transmutam energia la un nivel inalt.

A ne simti oribil este un element necesar in munca cu lumina. Asta inseamna cu adevarat sa transformam intunericul in lumina. Si asta inseamna uneori sa plangem pana eliberam sau sa tipam toata furia. Important este sa o facem cu recunostinta si compasiune.

Desigur, lumea 3D ne va considera “nebuni” atunci cand suntem intr-o asemenea stare. Dar, procesarea acestor energii este foarte importanta. E nevoie sa ne detasam de sistemul de credinte legat de cum ar trebui sa arate munca de vindecare. Si nu trebuie sa intelegem care este cauza radacina a durerii. Asta este mintea noastra care isi doreste sa inteleaga.

Putem cheltui multi bani, timp si energie pentru a incerca sa aflam sursa durerii noastre. Insa trebuie sa fim constienti ca aceste energii nu sunt interesate de intelegerea lor rationala. Ele vor doar sa fie transformate.

Asa ca e momentul sa recunoastem puterea vulnerabilitatii si a emotiilor noastre, pentru a putea cu totii sa ne miscam mai repede inspre urmatorul nivel. Emotiile noastre sunt esentiale pentru ascensiunea spirituala si pentru planeta.

A trai permanent in 5D devine posibil atunci cand am lasat in urma toate frecventele joase. Asta inseamna a merge cu fluxul. Sa imbratisezi, accepti si sa intampini orice apare, indiferent ce energii trec prin noi. Este important sa nu ne identificam cu ele si sa le interpretam. Este doar energie care vrea sa fie transformata. Va trece.

 

thewakeupexperience.eu

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

22 de comentarii

 1. Prea sofisticat si prea putin practic articolul.
  Mai bine 10 rânduri cu exerciții practice decât o tona de scrieri cu definiții fără cap si coada de aplicat. Sorry…..așteptam mai mult de la tine!

  1. Imi pare rau daca nu ti-a placut. Mie mi s-a parut util. Cu drag, Mihaela

 2. Margareta spune:

  Multumesc frumos, draga Mihaela! Acesta e un DAR atat de special si aveam maare nevoie de el: a venit la fix! De fapt, cautam ceva legat de empatie si compasiune cand, ce sa vezi, dau de acest minunat raspuns la intrebari nerostite… Da, asa e, traim intr-o lume care se schimba dar numai dupa ce-mi schimb eu perceptiile si-mi retrag eu proiectiile, renunt eu la pretentii si asteptari. E greu sa fii diferit dar, daca am pornit, nu merita sa ma mai intorc. Si adevarata spiritualitate vine la pachet cu dureri care, de cele mai multe ori, ma deruteaza si ma fac sa ma intreb: DE CE?! Dar ele imi sunt cei mai buni maestri, cu conditia sa-i accept. Ceva din mine ”ma trage de maneca” sa-mi arate ce am de asumat si integrat. Mereu ma intorc la povestile copilariei si-mi dau seama ca, de exemplu, ”Povestea prostiei” sau ”Povestea porcului” sunt asa de actuale. E atata intelepciune mascata sub o coperta pentru copii dar, totusi, cine sunt copiii carora li se adreseaza?! Dincolo de naratiune sunt atat de multe instrumente spirituale de asumare a propriei Vieti… Da, eu m-am regasit in povestea fetei de imparat care n-a avut rabdare. Da, am retrait disperarea femeii care striga speriata ca pisica darama drobul si-i omoara copilasul, fara sa ia copilul / piatra / pisica de acolo. As putea continua dar cred ca am spus destule.
  Pentru ca, in fond, acesta e un dar de iubire pe care tu, Mihaela impreuna cu ajutoarele tale, l-ati adus pentru mine si pentru toti cei ce-l accepta. Nu e comod, doare dar se vindeca acel CEVA de care am uitat, SUFLETUL meu / al nostru, al tuturora.
  Daca n-am spus-o, o repet (!): MULTUMESC 🙂

  1. Ma bucur, Margareta, de fiecare data cand articolele de pe site te inspira atat de mult! Te imbratisez!

 3. Orice informatie pe aceasta linie, este binevenita. Pentru aceaste informatii eu iti multumesc !

  1. Cu drag! Sa ne fie de folos tuturor.

 4. Multumesc Mihaela. Foarte folositor pentru mine. Te imbratisez

 5. Este un articol foarte bun pentru cursanti de toate nivelele de evolutie spirituala si pentru incepatori si pentru avansati. Eu am considerat valabil pentru mine acele pasaje de text care mi se potriveste pentru nivelul meu de acum.

  1. Ma bucur ca vi se pare util.

 6. Interesant, o sa-l am in vedere zilele urmatoare … daca va fi cazul.

  1. La cat de repede se misca energiile, e posibil sa fie:))

 7. Doinita Badea spune:

  Multumesc foarte mult, draga Mihaela! Este atat de adevarat tot ceea ce ai scris in aceasta postare si acest lucru il spun din propria experienta, din ceea ce traiesc ACUM. L-am citit la momentul cel mai potrivit pentru mine, cand aveam cea mai mare nevoie sa inteleg si mai profund procesul si emotiile prin care trec acum. Te imbratisez cu mult drag!

  1. Ma bucur, Doinita, ca-ti este de folos.

 8. Foarte complex si util,a venit intr un moment in care aveam atata nevoie de niste raspunsuri,multumesc Mihaela!

 9. IONELA spune:

  IMI RECUNOSC TOATE ACESTE STARI CE SUNT DESCRISE IN ACEST ARTICOL. iTi MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU ACESTE RANDURI PRETIOASE.

 10. Corina spune:

  Extrem de pretioase ,pertinente si de actualitate! Bravo ! Si multumesc draga Mihaela!

 11. Foarte util articolul!! Mulțumesc! 🙂

 12. Foarte util articolul! Mulțumesc!! 🙂

 13. Steluta spune:

  Multumesc

 14. Si cum anume transformam emotiile de energie joasa fara se ne identificam cu ele sau sa le interpretam?
  Intr-o situatie simt de exemplu ca isi face prezenta invidia sau aroganta. Cum ar trebui sa procedez pentru depasi aceste situatii si a putea evolua in constiinta?
  Sunt la inceput de drum si am nevoie sa inteleg acest proces.
  Multumesc cu recunostinta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *