Spiritualitate

Anul 2020 și noua decadă: noua paradigmă în manifestare

2020 este începutul unei noi decade și al unei noi ere. Energia este aceea a unei nașteri care vine după travaliul dureros al ultimilor ani. Este un prag de trecut spre viața nouă, un pod între ceea ce a fost și ceea ce va fi. Este un an care necesită confruntarea cu tot ceea ce până acum ni s-a părut dificil de confruntat și deconstruit. Acest an aduce în prim plan puterea creatoare a deconstrucției și a transformării prin distrugere. Asumându-ne rolul activ în realitatea pe care o construim la nivel colectiv, putem manifesta mai mult din adevărul ființei noastre în această decadă.

Noua paradigmă pe care o simțim de multi ani începe să prindă contur în această dimensiune. Suntem la finalul unor cicluri lungi și la începutul unui nou capitol în realitatea noastră. Urmează o restructurare profundă a lumilor noastre interioare și exterioare și a vieților noastre.

Mult din ceea ce se va întâmpla în 2020 va da tonul pentru întreaga decadă. La nivel global, suntem instrumentele unei schimbări uriașe.

Transformări colective

Cea mai important eveniment astrologic este conjuncția Saturn-Pluto. Saturn și Pluto se întâlnesc la 35-38 de ani. Ultima oara s-au întâlnit în 1983, dar nimeni din cei care suntem în viață acum nu a trăit aceasta întâlnire în semnul Capricornului. Este un eveniment foarte rar care va aduce energii uriașe în 2020 și în întreaga decadă. Saturn și Pluto vor intra în conjuncție pe 12 ianuarie 2020 și vor dansa împreună, aducând alinierea la care se va alătura Jupiter.

Această energie are multe straturi. În primul rând însă aduce energia distrugerii și nevoia de a reconstrui, pentru a crea o lume nouă. Această energie de distrugere și reconstrucție în semnul Capricornului va influența sisteme mari precum guverne, afaceri, sisteme economice. Energia acestei alinieri scoate la lumină energii legate de lupta pentru putere, creând spațiul pentru transformări colective legate de noua paradigmă a puterii.

Este o energie de transformare colectivă pe care o vom putea urmări lucrând toată decada următoare. Vom simți energia la nivel global si colectiv, însă vom putea să vedem oglindiri în viețile noastre. Foarte probabil, vom simți nevoia să reconstruim zone din viețile noastre care nu mai sunt în aliniere cu scopul nostru mai înalt și cu direcția în care avem nevoie să ne investim puterea.

Saturn, Pluto și Jupiter vor rămâne în Capricorn aproape tot anul. Această energie a Capricornului ne va cere să fim împământați și să ne focalizăm pe a construi și a crea ceva concret.

Încheierea lecțiilor karmice din ultimii ani

Saturn va fi în Capricorn pentru tot anul, dar va trece puțin și prin Varsator. Este o altă trecere mare, așa cum Saturn a fost în Capricorn pentru ultimii 2,5 ani. Atunci când Saturn intră într-un semn nou aduce energie proaspătă și lecții noi.

Saturn pregătindu-se de o nouă tranziție ne ține spațiul pentru a încheia lecțiile karmice la care am lucrat în ultimii 2,5 ani. Iar atunci când Saturn trece dintr-un semn în altul lasă un dar în urmă, drept răsplată pentru munca kamică profundă pe care am făcut-o.

Anul eclipselor

În mod obișnuit, avem patru eclipse în fiecare an – două de soare și două de lună însă în 2020 avem 6 eclipse. Asta nu se va mai întâmpla până în 2029.

Iar patru din aceste eclipse sunt de lună. Lucrurile devin foarte intense în preajma eclipselor de lună. Este un alt mesaj de la Univers pentru transformările care sunt pe drum.

Eclipsele deschid portaluri spre noi realități, iar eclipsele de Lună ne ajută să lăsăm în urmă tot ceea ce stă în calea manifestarii sufletului nostru. Este anul în care vom fi provocați să lăsăm în urmă tot ceea ce nu reprezintă sufletul nostru.

Mișcări retrograde

Un alt eveniment major este numărul de planete în mișcare retrogradă în 2020. Mercur este retrograd ca de obicei, la fel ca și celelalte planete – Jupiter, Saturn, Neptun, Uranus, și Pluto, dar anul acesta avem și Venus și Marte în mișcare retrogradă.

Asta va încetini puțin lucrurile. Având în vedere realinierile puternice ale acestui an avem nevoie de momente în care ne vom putea trage sufletul și integra schimbările.

Numerologie

2020 este an 4, cifră care reprezintă întoarcerea acasă, la Sine. Vom simți această energie pe tot parcursul anului.

De fapt, întrebările anului sunt: Ce înseamnă pentru mine să mă simt acasă? În Cine sunt cu adevărat? În corpul meu? În viața mea?

Cifrele 2 și 0, repetate în anul 2020, ne conectează cu ideea de dualitate și de a munci împreună, simbolizate de 2 și cu ideea de potențial infinit, simbolizat de 0. Potențial infinit când lucrăm împreună – este o altă temă pentru 2020.

Responsabilitate pentru creațiile noastre

2020 este anul schimbărilor și al salturilor uriașe. Aceste schimbări ne ajută să țintim mai sus, să visăm mai mult și să schimbăm direcția lumilor pe care le creăm, în interior și în exterior.

Putem schimba frecvența pe care funcționăm, putem găsi o altă definiție pentru ce înseamnă succes și fericire, nu doar la nivel individual ci și global.

2020 este anul asumării responsabilității pentru viața pe care ne dorim să o trăim. Este anul în care putem crea o noua fundație și ne putem focaliza pe comuniune și conectare la un alt nivel. Să experimentăm viața la un nivel înalt, dincolo de ceea ce ne-am putut imagina până acum.

Adaptare: foreverconscious.com

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *