Angoasa de a fi tu insuti…

Publicat: 3 octombrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

angoasa-de-a-fi-tu-insuti
angoasa-de-a-fi-tu-insuti

Oricat de adolescentina sau bacoviana ar parea asocierea cuvintelor din titlu, consider ca “ angoasa ” ramane cuvantul potrivit pentru a descrie diferite manifestari ale fiintei umane.

De ce n termen atat de dur? Din simplul motiv ca in zilele noastre, a fi tu insuti intra in categoria celor mai profunde stari de anxietate. Si nu cred ca am simtit numai eu acest lucru.

Cati dintre voi nu au fost etichetati “prea sensibili” atunci cand ati exprimat un adevar deloc compatibil cu cei din jur? Sau cati dintre voi nu ati fost judecati ca fiind ignoranti doar pentru ca nu v-au interesat niciodata subiectele de politica?

Sau cati dintre voi nu ati fost considerati “egoisti” pentru ca nu ati avut dispozitia de a raspunde cererilor unui prieten? Sau cati dintre voi nu ati fost vazuti drept “individualisti” pentru ca nu ati simtit nevoia de a impartasi o taina cu ceilalti?

Exista o multime de cereri pentru omul zilelor noastre. Si toate aceste cereri ne ingrijoreaza si ne provoaca neliniste…

Pentru inceput, “omul trebuie” sa fie intr-un anumit fel, el niciodata nu este…Toate aceste proiectii asupra noastra ne transforma intr-o bucata de plastilina care pe masura ce este modelata, nu mai ramane nimic din ea. Ramanem cu mainile intinse si ne intrebam unde a disparut. Unde am disparut.

Toata aceasta modelare ne stramteaza atat de tare fiinta de parca ne obliga sa ne inghesuim in noi insine. Mai are rost sa ne mai intrebam daca avem de-a face cu o stare de neliniste?

Este cel putin nefiresc sa dam explicatii pentru ca simtim intr-un anumit fel. As mai scrie inca o data aceasta propozitie. Pentru ca, de fapt, angoasa ia nastere in momentul in care noi le permitem celorlalti sa patrunda mai mult decat este cazul in noi insine…

Desigur ca primul pas pe care il vom face va fi unul de revolta. Ne vom intreba de ce trebuie sa ne justificam doar pentru faptul ca suntem asa cum suntem. Strigatele sufletului nostru se vor face auzite si poate ca ceilalti nu vor fi deloc multumiti de felul in care noi ne vom arata in fata lor.

Sau, pe de alta parte, poate ca unii dintre noi am interiorizat atat de intens conventiile sociale incat ajungem sa credem ca actionam din proprie initiativa.

Astfel, poate ca in mod inconstient, vom semna un tratat de pace cu ceilalti…

Ca intotdeauna, ma intreb daca exista o cale de mijloc. V-as spune acum ” Iata cum sa scapi de anxietate “, insa stim cu totii ca lucrurile nu functioneaza astefel.

Ma intreb daca acest prim pas al razbunarii poate fi insotit de un al doilea pas, al impacarii cu noi insine.

Poate ca, atunci cand alegem sa nu ma stam intr-un singur picior, in cel al razbunarii, vom reusi sa ne recapatam echilibrul. Atunci cand ne vom spijini pe ambele picioare, nu vom mai cunoaste teama de a fi noi insine.

Poate ca in aceasta modalitate vom reusi sa fim in contact cu noi insine si nu ne vom mai simti raniti de comentariile celorlalti. Poate ca in acel moment, vom avea puterea sa rostim ceea ce simtim fara a ne (mai) intreba daca ecoul glasului nostru a fost auzit de ceilalti.

Poate ca abia in acel moment despartirea de angoasa va fi atat de fireasca incat va trebui doar sa-i dam drumul asa cum am face-o cu un lucru vechi, care nu ne mai foloseste…

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *