afirmatiile si mintea
Spiritualitate

Afirmatiile si mintea

afirmatiile si mintea
afirmatiile si mintea


Nu exista decat trei lucruri care pot fi dorite in lumea exterioara, si toate trei pot fi descoperite in lumea interioara.

Secretul descoperirii lor consta in aplicarea “mecanismului” corect al racordarii la puterea omnipotenta la care orice om are acces si la evolutie spirituala.

Cele trei lucruri pe care si le doresc toti oamenii si care le sunt absolut necesare pentru a se dezvolta plenar si armonios sunt: Sanatatea, Bogatia si Iubirea.

Cu totii suntem de acord ca sanatatea este o premisa absolut necesara pentru o viata placuta. Nimeni nu poate fi fericit daca trupul sau sufera. Desi nu toti oamenii sunt de acord ca bogatia reprezinta un ingredient la fel de necesar, cu totii trebuie sa recunoasca faptul ca cel putin cerintele de baza ale vietii trebuie satisfacute.

Ce-i drept, ceea ce unii considera a fi suficient, altii considera ca reprezinta o lipsa dureroasa. De vreme ce natura ne furnizeaza nu doar acele lucruri de care avem nevoie, ci infinit mai multe, este usor sa ne dam seama ca orice lipsa sau limitare este consecinta sistemului artificial de distributie pe care l-au creat oamenii.

Cu totii suntem de acord ca iubirea reprezinta cel de-al treilea (unii vor spune cel dintai) ingredient necesar unei vieti traite in fericire. Oricum ar fi, oamenii care se bucura de toate cele trei ingrediente – de Sanatate, de Bogatie si de Iubire- considera ca fericirea lor este perfecta si ca nu i se mai poate adauga nimic.

Substanta universala este caracterizata prin “sanatate absoluta”, “abundenta absoluta”, “iubire absoluta”. Mecanismul prin care ne putem racorda la aceasta substanta universala depinde de modul nostru de a gandi, de mintea umana care cauta in mod constant o serie de explicatii si raspunsuri.

Ce inseamna aceasta “gandire corecta”?

Daca vom descoperi raspunsul la aceasta intrebare, vom afla practic mecanismul prin care vom putea obtine “tot ceea ce ne dorim.” Este posibil ca acest mecanism sa ti se para extrem de simplu.

Treptat, vei incepe sa intelegi ca el reprezinta marele “Secret al Realizarii.”, Lampa lui Alladin, daca doresti. Vei constata ca el reprezinta principala conditie si legea absoluta a bunastarii interioare si exterioare.

Pentru a gandi corect, noi trebuie sa cunoastem Adevarul. Cea mai buna metoda de a face acest lucru consta in a realiza ca Adevarul reprezinta principiul vital al Mintii Universale si ca el este omniprezent.

Spre exemplu, daca iti doresti sa obtii o sanatate perfecta, tot ce trebuie sa faci este sa realizezi ca “eul” tau interior este pur spiritual si ca spiritul este unul singur.

Daca vei realiza acest lucru, fiecare celula a corpului tau va reactiona, manifestand adevarul asa cum il percepi tu. Daca ceea ce vezi este boala, ele vor manifesta aceasta boala. Daca ceea ce vezi este perfectiunea, ele vor manifesta aceasta perfectiune.

De pilda, repetarea continua a afirmatiei: “Sunt perfect, puternic, plin de iubire, armonios si fericit.”

Va atrage dupa sine materializarea acestor conditii in viata ta, intrucat ea se afla intr-un acord perfect cu Adevarul, iar atunci cand Adevarul iese la iveala, orice eroare si orice conflict trebuie sa dispara.

Daca pornesti de la premisa ca “eul” tau este spiritual, rezulta ca acesta nu poate fi altfel decat perfect. De aceea, afirmatia “Sunt perfect, puternic, plin de iubire, armonios si fericit” reprezinta de fapt o afirmatie stiintifica dovedita.

Daca iti doresti bogatie, tot ce trebuie sa faci este sa realizezi ca “eul” tau interior este una cu Mintea Universala, care reprezinta totul in toate si care este omnipotenta. Acest gand va declansa Legea Atractiei, care te va pune la unison cu acele forte care vor atrage succesul in viata ta, daruindu-ti o abundenta si o putere direct proportionale cu fermitatea credintei tale in afirmatia facuta.

Mecanismul prin care te poti racorda la realitatea dorita este vizualizarea. Mai devreme sau mai tarziu, obiectul vizualizat se va manifesta in forma. Acest mecanism este perfect, fiind creat de Marele Arhitect, care face totul impecabil.

Daca doresti sa te bucuri de iubire, trebuie sa pornesti de la premisa ca aceasta nu poate fi dobandita decat prin daruire. Cu cat daruiesti mai multa iubire, cu atat mai multa iubire primesti, iar singura modalitate prin care o poti darui consta in a te umple de iubire pana cand devii la fel ca un magnet.

Cine a invatat sa puna la unison marile adevaruri spirituale cu aspectele aparent minore ale vietii descopera cu usurinta secretul solutiei la toate problemele sale.

El este trezit, iar vibratiile pe care le emana atrag in viata lui idei marete, evenimente marete, obiecte naturale marete si persoane marete. Se spune ca Lincoln avea darul de a trezi in toti cei care se apropiau de el acel sentiment pe care il simti atunci cand urci pe un munte. Exact acelasi lucru il simt toti cei care realizeaza puterea Adevarului si eternitatea tuturor lucrurilor.

Daca iti doresti foarte mult ceva pentru tine insuti, afirma-l inclusiv pentru alti oameni. In acest fel, ii ajuti pe ei si te ajuti inclusiv pe tine.

Omul culege ceea ce seamana. Daca noi trimitem ganduri de sanatate si iubire, acestea se intorc asupra noastra inzecite. Acelasi lucru este valabil si daca trimitem ganduri de teama, de ingrijorare, de gelozie, de manie sau de ura. Astfel, nu este nicio indoiala ca mintea poate vindeca.

Candva se spunea ca organismul uman este reconstruit integral in decursul a sapte ani. La ora actuala, unii oameni de stiinta afirma chiar ca el este reconstruit la fiecare 11 luni. Cum s-ar spune, varsta noastra nu poate depasi vreodata 11 luni (din punct de vedere fizic). De aceea, daca noi ne reconstruim singuri defectele an dupa an, singurii pe care putem da vina suntem noi insine.

Daca iti doresti ceva, foloseste afirmatia: “Sunt perfect, puternic, plin de iubire, armonios si fericit.”

Aceasta este perfecta si nu mai poate fi imbunatatita. Foloseste-o exact asa cum este. Repet-o in tacere pana cand ajunge sa se scufunde in subconstientul tau, astfel incat sa o poti repeta oriunde te-ai afla: pe strada, la birou, acasa.

Acesta este marele avantaj al metodelor spirituale: ele iti stau la dispozitie intotdeauna si in orice context. Spiritul este omniprezent si este intotdeauna disponibil. Tot ce trebuie sa faci este sa ii recunosti omnipotenta si sa iti doresti cu ardoare sa te bucuri de efectele sale binefacatoare.

Extras din cartea de spiritualitate“Sistemul maestrului”, Charles F. Haanel, Editura Adevar Divin

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *