A trai in starea de abandon in fata vietii este echivalent cu o stare pozitiva si sanatoasa in care merita sa traim.
A fi o persoana care stie sa se abandoneze nu inseamna sa fii lipsit de speranta si sa renunti. Inseamna a sti sa traiesti in flux, a avea incredere in ceea ce este si a fi deschis la sincronicitati si surprize.
Atunci cand adoptam obiceiurile oamenilor care traiesc starea de abandon in fata vietii ne putem imbunatati relatiile, putem incepe sa simtim dragoste si recunostinta in fiecare zi, putem deveni mai sanatosi, renunta la tipare distructive si deveni mai de succes si cu mai mare influenta in cariera si in vietile noastre. Si asta este doar varful icebergului.
Iata cele 7 calitati ale oamenilor care traiesc starea de abandon in fata vietii:
- Recunosc ca nu pot controla totul.
A fi obsedat de control te face sa fii tensionat si stresat. Iar pentru cei din jur poate fi foarte neplacut sa stea langa tine. Oamenii care traiesc in abandon in fata vietii inteleg ca nu pot schimba intotdeauna o situatie, in special atunci cand o usa este inchisa.
Ei nu incearca sa o forteze. In loc de asta, acorda atentie propriului comportament, privesc la situatia din fata lor si gasesc un mod creativ de a trece dincolo de obstacole.
- Se simt confortabil cu necunoscutul.
Controlul rezultatului sau nevoia de a sti toate detaliile unui eveniment viitor face ca oamenii sa fie suparati cand lucrurile nu merg cum isi doresc.
Oamenii inflexibili sunt susceptibili la furie, stres si depresie. Oamenii care se abandoneaza merg in flux, dau din umeri cand se intampla ceva neplanificat si continua sa fie fericiti, cu inima usoara si rezilienti.
- Isi aduc aminte sa respire cand sunt stresati.
Avem doua alegeri atunci cand lucrurile se precipita sau cand suntem inconjurati de vampiri energetici. Hiperventilam, ne inchidem si devenim reactivi.
Acest raspuns la stres ne face sa fim si mai stresati. Oamenii care se abandoneaza au capacitatea sa faca pauza, sa respire adanc si sa observe. Linistea si circumspectia sunt doua comportamente care duc la rezultate mai sanatoase.
- Sunt puternici fara sa domine.
Cea mai influenta persoana din camera nu este cea care vorbeste cel mai tare si se impune in fata altora. Oamenii care traiesc in abandon inteleg ca adevarata putere vine din a fi respectuos si a asculta.
Oamenii acestia se cunosc pe sine si sunt empatici fata de ceilalti. Nu pun in discutie cat de mult sunt placuti de ceilalti si nici nu intra in competitie pentru atentie. Cand stau in tacere intr-o camera, ceilalti li se alatura in acel limbaj unic, al sufletului.
- Se simt de succes, dincolo de slujba lor.
Oamenii care se abandoneaza se bucura de viata, se bucura de dezvoltarea lor personala si isi valorizeaza prietenii. Pot avea o cariera exceptionala si pot sa fie si bogati, insa sunt mai preocupati de semnificatie si de implinire.
Dorinta de a strange bani si putere este un comportament care stoarce pasiunea oamenilor si conectarea emotionala cu ceilalti.
- Recunosc cand gresesc.
Oamenii care mentin ranchiuna, insista sa aiba dreptate si incearca sa schimbe parerea altora au dificultati in a mentine relatii sanatoase si fericite. Oamenii care se abandoneaza iarta usor. Sunt deschisi spre idei noi si nu sunt atasati de ideea de a avea dreptate.
Ca rezultat, oamenilor le place sa munceasca si sa colaboreze cu ei. Ceilalti ii cauta ca mediatori si consilieri. Se relaxeaza mai mult decat oamenii rigizi, ceea ce ii face valorosi in fata altora.
- Sunt pasionati si emotionali.
Oamenii care simt nevoia de a controla isi mentin sentimentele incarcerate. Ca rezultat, se inchid, iar sentimentele lor ies afara in moduri nesanatoase. Devin iritabili, pasiv-agresivi. Oamenii care se abandoneaza sunt spontani si jucausi. Isi simt si isi exprima toate emotiile. Sunt vibranti, sanatosi si energici.
Sursa: http://www.omtimes.com/