Terapie pentru sanatate: Bowtech

Publicat: 9 august 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

terapie pentru sanatate bowtech

terapie pentru sanatate bowtech


Bowtech sau tehnica Bowen este o forma de vindecare vibrationala.

Este o terapie dezvoltata de Tom Bowen in Geelong, Australia, care se bazeaza pe tehnica de transmitere a unor impulsuri subtile catre corp, pentru a-l stimula sa se vindece singur, la cele mai profunde niveluri.

Este o metoda revolutionara de tratament corporal, bazata pe principiul “Cu cat mai putin, cu atat mai bine”. Technica Bowen nu e masaj, nu e fizioterapie, presopunctura si nu este comparabila cu nici o alta terapie alternativa cunoscuta publicului larg.

Tehnica Bowen ofera numeroase beneficii pacientilor, si se bazeaza pe un efort foarte mic din partea terapeutului. Poate fi o solutie pentru ameliorarea multor dureri sau probleme de sanatate, acute sau cronice, la nivel holistic, prin mecanismele naturale de vindecare ale corpului. Miscarile terapeutului furnizeaza semnale catre sistemul nervos, din diverse parti ale corpului (muschi, tendoane, ligament sau nervi) iar corpul raspunde in timpul sau propriu, conform capacitatii sale vitale. Miscarile sunt delicate, usoare si se realizeaza cu degetele. Tehnica Bowen este recomandata, cu cateva mici exceptii, tuturor persoanelor, de toate varstele, de la nou-nascuti la batrani, de la oameni bolnavi la sportivi de performanta, de la barbati extreme de  activi pana la femei insarcinate

Tehnica Bowen se adreseaza intregului corp, restabilind echilibrul prin intermediul sistemului nervos autonom sau vegetativ, care controleaza peste 80% din functiile corpului si care este foarte reactiv la stimuli externi. Pe parcursul unei sedinte de tratament, clientul se relaxeaza profund sau poate chiar adormi. Acest lucru elibereaza stresul si permite interventia sistemului nervos parasimpatic, responsabil pentru odihna si digestie.  Acest lucru explica de ce sesiunile Bowtech pot activa procesul de recuperare in situatii in care, din cauza unor trauma, boli sau interventii chirurgicale, vindecarea a fost inceata.

O sedinta Bowen dureaza de la 15 la 45 minute. Pacientii stau pe o masa de masaj sau pe pat, sau chiar pe un scaun. Se pot face una sau mai multe proceduri, fiecare procedura constand intr-un set de miscari specifice. Miscarile sunt usoare, dar au un scop bine definit, si pot fi facute prin haine. Intre fiecare set de astfel de miscari, terapeutul trebuie sa faca o pauza, pentru a permite corpului clientului sa raspunda. Deoarece sistemul nervos ajusteaza nivelul de tensiune din muschi, terapeutul simte momentul in care clientul este pregatit pentru urmatorul set de miscari. Echilibrarea intregului corp se face prin aplicarea miscarilor in partea de jos a spatelui, apoi in partea de sus a spatelui, si apoi pe gat.

Tehnica Bowen da corpului ocazia de a se reface singur, cu  ajutorul unor interventii minimale din exterior. Datorita naturii subtile a acestei tehnici, care presupune un raspuns continuu al corpului timp de cateva zile dupa aplicarea tehnicii, se recomanda sa nu mai fie folosite alte forme de tratamente corporale cu  cel putin 5 zile inainte sau dupa desfasurarea sesiunii de Bowtech.

Bowtech poate constitui o metoda de tratament eficienta in foarte multe situatii. Poate ajuta la refacerea in cazul unor rani sau boli cronice, in functie de capacitatea de vindecare a fiecarui individ in parte. Foarte multi clienti afirma faptul ca Bowtech este cea mai relaxanta forma de tratament corporal pe care l-au experimentat.

Iata cateva din afectiunile care pot fi tratate cu succes prin Bowtech:

•    Dureri de spate si sciatica
•    Probleme digestive
•    Probleme ale urechii
•    Migrene si dureri de cap
•    Fibromialgie si sindromul oboselii cronice
•    Probleme ale picioarelor, genunchi, glezna, coapse, laba piciorului
•    Tulburari menstruale si hormonale
•    Probleme ale gatului si umerilor
•    Dureri intestinale
•    Probleme respiratorii
•    Probleme ale mainilor, sindromul de tunel carpian
•    Rani cauzate de sport

Momentul ideal pentru a face o sesiune Bowtech este imediat dupa ce am suferit un accident sau ne-am ranit. In acest fel, corpul nostru poate depasi trauma inainte de a incepe sa o compenseze. De cele mai multe ori, acest proces de compensare crreaza mai multe probleme pe termen lung decat trauma in sine. Daca putem ajunge la un terapeut Bowen imediat cum ne-am ranit, este foarte bine. 3 zile este termenul ideal pentru o refacere rapida si completa.

Ce facem atunci cand am aflat de un astfel de terapeut dupa saptamani, luni sau ani de cand am suferit o astfel de rana? In acest caz, vom obtine cele mai bune rezultate daca:
•    Nu vom face apel la alte forme de tratament corporal cu cel putin 4 zile inainte
•    Evitam exercitiile fizice grele in ziua in care efectuam sedinta Bowtech
•    Nu punem gheata sau lucruri calde pe rana
•    Purtam haine usoare prin care terapeutul poate lucra cu usurinta.

Sfatul nostru este sa incercati aceasta terapie a secolului XXI, care ajuta la echilibrarea organismului si are efecte uimitoare in cateva sedinte in cazul unei palete largi de probleme de sanatate.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *