tehnici de inviorare pentru suflet
Sanatate

Tehnici de inviorare pentru suflet

tehnici de inviorare pentru suflet

tehnici de inviorare pentru suflet

Astazi va propunem o serie de tehnici de inviorare pentru suflet. Care pot fi la fel de bine numite tehnici de dezvoltare personala.

Si nu facem acest lucru oricum, ci pentru ca antrenorii emotiilor noastre ne-au transmis ca absentam tot mai des la orele de gimnastica sufleteasca.

Dornici sa ne intarim muschii vietii, uitam sa facem incalzirea fiecarui moment. Nu-i de mirare ca ne plangem adesea de rupturi musculare cauzate de inca o despartire sau febre musculare ca urmare a cuvintelor nerostite in relatiile ce ne contureaza drumul de dezvoltare personala.

Pe loc repaus. Inspirati si expirati. Acum putem incepe.

Iata cateva tehnici de dezvoltare personala care nu vor da niciodata gres:

1. Zambetul – o arma secreta.

Pentru multi dintre noi, ora de zambete a devenit de ceva vreme optionala. Multi au preferat sa urmeze cursurile de regrete, reprosuri si resentimente.

Insa o data ce aceasta tehnica de inviorare este realizata cat mai des si cat mai autentic posibil, prezenta zambetului devine obligatorie. Acest lucru nu ne indeamna sa imbratisam falsitatea, ci din contra, sa ne asumam fericirea atunci cand credem ca nu avem nici un motiv sa facem asta.

2. O mult asteptata pauza.

Deseori, fiind atat de dornici sa incercam o serie de tehnici de dezvoltare personala sau, pur si simplu, de trait viata, uitam ca intre doua lectii, o pauza este intotdeauna binevenita.

Asadar, inainte de a pasi dintr-o poveste in alta, trageti concluziile si cautati in voi intelepciunea de care aveti nevoie chiar daca dobandirea acestora prespune timp.

3. Acceptati o lectie de dans.

Dansul – una din cele mai minunate tehnici de dezvoltare personala si crestere interioara. Poate ca cea mai delicata si frumoasa cale de a ajunge la noi insine se petrece adesea prin ceilalti.

In momentul in care ii imbratisati celui din fata voastra atat iubirea si admiratia, cat si teama si nevoile, va imbratisati de fapt pe voi insiva. Poate ca abia dupa ce ne vom indrepta spatele si privirea in acelasi timp cu partenerul nostru, vom putea pasi impreuna in aceleasi directii.

4. Renuntarea la exercitiile inutile.

Uneori avem tendinta de a ne bloca simturile in ceea ce priveste o situatie daunatoare si deloc folositoare a veitii nostre.

Fie ca alegem sa ramanem intr-o relatie in care ne autosabotam, fie ca nu reusim sa aducem in concret promisiunile pe care ni le facem in momente importante, fie ca pur si simplu nu reusim sa renuntam in totalitate la obiceiurile care nu au un impact pozitiv asupra noastra, ramanem deseori intr-o groapa pe care o sapam si mai adanc.

Printre cele mai dificile, dar si surprinzatoare tehnici de inviorare a sufletului este exact aceasta renuntare. Chiar daca procesul nu este unul usor, doar asa ne vom putea intari muschii bratelor pentru a primi in viata noastra oameni si situatii noi si benefice.

5. Acceptarea antrenorilor.

Deseori, propriul orgoliu ne determina sa credem ca putem duce la bun sfarsit un exercitiu sau o tehnica de dezvoltare personala si fara a fi ghidati de o persoana din exterior. O proba a maturitatii consta in a accepta ajutorul celorlalti atunci cand acestia se arata disponibili sa ni-l ofere chiar daca avem impresia ca ne descurcam si singuri.

Desigur, exista o serie de tehnici de dezvoltare interioara in care propriul efort este suficient, insa este util sa ascultam sfaturile pe care ceilalti ni le impartasesc in diferite momente ale existentei noastre.

6. Observarea si acceptarea emotiilor. Indiferent ce tehnici de inviorare folosim, exista momente in care ne dorim sa nu fi inceput niciodata anumite exercitii deoarece sunt mult prea dureroase la nivelul sufletului nostru.

In timp invatam insa, ca pe masura ce experientele vietii noastre se acumuleaza, dobandim o rezistenta care ne ajuta sa fim observatori fini ai propriilor lupte.

Probabil fiecare dintre noi constientizeaza ca tehnicile de dezvoltare si crestere personala amintite isi vor demonstra utilitatea o data ce vom exersa suficient pentru a ne inviora sufletele.

Vor exista momente in care vom respira mai greu, in care vom simti durere sau in care vom dori sa renuntam, insa, asa cum afirma antrenorul fiecarui suflet, rezultatele vor fi pe masura. Exersati, exersati, exersati!

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *