revigorare pentru trup si spirit masajul cu pietre calde
Sanatate

Revigorare pentru trup si spirit: masajul cu pietre calde

revigorare pentru trup si spirit masajul cu pietre calde

revigorare pentru trup si spirit masajul cu pietre calde


Daca inca nu ati apelat la acest nou tratament corporal din industria wellness, e recomandat sa incepeti macar sa va indreptati atentia spre el.

Este una din cele mai benefice si relaxante forme de masaj, care ne poate ajuta in remedierea multor dezechilibre energetice. Cum se desfasoara o astfel de sedinta de terapie geotermala?

Pentru un astfel de masaj este nevoie de un set profesional de pietre din bazalt. Majoritatea seturilor cu uz general contin cel putin 50 piese. Mai exista si seturile speciale, care  se folosesc in functie de tipul de masaj : set pentru masaj facial, pentru manichiura/pedichiura si reflexoterapie, care au piese mai putine decat cele pentru uz general. Se poate lucra si cu pietre mari, care distribuie mai multa caldura si au efect mai bun asupra clientului. Pietrele mici pe de alta parte se pot manui mai usor, insa trebuie rotite mai mult si isi pierd din caldura mai repede.

Pregatirea pentru masajul cu pietre calde:
Exista cateva elemente absolut necesare atunci cand vorbim de un masaj cu pietre calde:

•    Cearsafuri
•    Incalzitor de pietre
•    Un produs fara clor pentru dezinfectarea pietrelor (la magazinele unde se vand piscine)
•    Un termometru pentru gatit
•    O lingura de plastic sau de lemn perforata pentru a scoate pietrele din incalzitor
•    Un set de pietre din bazalt – cel putin 50 de diferite marimi, pentru un masaj complet. Seturile mai mici pot fi folosite pentru anumite parti ale corpului: picioare, maini, fata.
•    O perie si sapun antibacterian – pentru curatarea pietrelor
•    Uleiuri esentiale – ulei din arbore de ceai are efect antiseptic si poate fi adaugat la incalzirea pietrelor in recipientul de incalzire.
•    Prosoape:  un prosop mare de baie pentru client, doua prosoape de mana pentru partile laterale ale clientului si 1 prosop de mana pentru cel care face masajul
•    Ulei de masaj – orice ulei pe baza de aromaterapie. Nu crema sau lotiune, pentru ca va ramane un film alb pe pietre.

Cum se face masajul cu pietre calde:

In masajul cu pietre este imposibil sa mentii tot timpul contactul cu corpul, pentru ca pietrele trebuie schimbate tot timpul.

Contactul initial cu clientul este foarte important pentru nivelul de confort pe care il va avea pe parcursul sesiunii. Acest lucru este valabil mai ales pentru cineva care se afla pentru prima data la o astfel de sedinta si este ingrijorat de aceste obiecte fierbinti plasate pe corpul lui. Daca ne oferim ceva timp inainte de inceperea masajului pentru a vedea daca pietrele sunt tolerate de client, ne vom face un serviciu si noua si clientului. Partile corpului au diferite nivele de sensibilitate, iar comunicarea pe timpul tratamentului este cea mai importanta.

Pietrele mari si plate se vor pune in cate 2 randuri de 4, astfel incat sa incadreze coloana  vertebrala. Putem intercala si un prosop de baie intre pietre si pielea clientului, pentru confort si protectie. Presiunea corpului pe pietre si caldura radianta va relaxa corpul.

Roaga clientul sa-si aseze mainile intr-o pozitie confortabila,. Unii vor prefera sa stea cu palmele in sus, altii cu palmele in jos. Aseaza o piatra mare pe palma sau sub palma, in functie de pozitia aleasa de ei.

Apoi, este important sa fie dezbatut aspectul masajului facial. Pietrele pentru fata pot fi calde sau racite intr-un bol cu apa rece. Indiferent de preferintele clientului pentru fata, pentru ochi trebuie folosite intotdeauna numai pietre reci si numai cu tampoane ude puse intre piele si piatra.

Doua pietre reci se plaseaza pe fiecare ochi si o piatra rece sau calda in dreptul celui de-al treilea ochi. Cat timp lasam aceste pietre pe fata, putem plasa pietre intre degetele de la maini si de la picioare pe care le putem lasa pana in momentul cand clientul se va intoarce pe burta.

Masajul facial

Dupa ce inlaturam cele 3 pietre de pe fata, putem incepe masajul facial: miscarile trebuie sa fie in sus si inspre exterior, niciodata in jos sau inspre interior. Uleiul se aplica pe pietre, nu pe fata. Se lucreaza zona obrajilor, sinusurile, mai ales daca clientul are dureri in acea zona de obicei.

Cand intoarcem clientul in pozitia culcat pe burta, il ridicam in pozitia sezut si inlaturam prosoapele, pietrele si suportul pentru genunchi. Suportul il vom pozitiona la glezne, prosopul il vom pune pe spate si vom aplica pietre calde pe coloana vertebrala. Atentie: Poate aparea roseata a pielii. Este o reactie normala in orice terapie prin masaj.

Putem plasa o piatra si pe talpa piciorului si putem inveli piciorul intr-un prosop, pentru a fi mentinuta temperatura corpului.
La sfarsitul fiecarui masaj pietrele trebuie curatate cu un sapun antibacterian si o perie. Spalarea pietrelor poate fi considerata o curatare de toate energiile negative adunate de la client. Nu lasati pietrele sa stea in apa peste noapte.  Este recomandat si sa reincarcati pietrele la cateva luni lasandu-le o zi undeva in natura pentru a aduna energie din mediul lor natural. Le putem lasa afara noaptea cand e luna noua, le putem pune in iarba, le putem scufunda in apa de mare sau ingropa in nisip.

Putem beneficia de o astfel de terapie in confortul caminului nostru sau cum putem integra acest tip de masaj in viata noastra de cuplu. Sau poate vrem sa facem cadou astfel de seturi de pietre care sa imparta din binefacerile lor celor dragi ai nostri. Indiferent de varianta, masajul cu pietre ramane unul din rasfaturile pe care le avem oricand la indemana.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *