Sanatate

Remedii naturiste pentru combaterea asteniei de toamna

remedii naturiste pentru combaterea asteniei de toamna

remedii naturiste pentru combaterea asteniei de toamna

Trecerea de la temperaturile ridicate la ceata si haine groase nu prezinta efecte neplacute numai la nivel fizic, ci si la nivel emotional.

Acestea dau nastere usor, usor inamicului cu care nu am dori sub nicio forma sa ne intalnim in aceasta toamna: astenia.

Articolul de fata isi propune sa va prezinte o serie de remedii naturiste prin intermediul carora sa combateti sau chiar sa tratati aceasta afectiune deloc indragita de noi.

Insa inainte de a va oferi lista de remedii pe care vi le propunem, va prezentam care sunt simptomele cu care va puteti confrunta atunci cand aveti de-a face cu astenia de toamna:

• depresie: apatie, subapreciere, sentiment de vina, nefericire;
anxietate: neputinta de a face fata stresului;
schimbari ale starii de spirit: treceri bruste de la o stare de spirit la alta;
tulburari de somn: dorinta de a dormi foarte mult si dificultatea de a sta treaz pe parcursul zilei;
letargie: senzatia de oboseala si neputinta de a face fata activitatilor zilnice;
supraalimentarea: pofta excesiva de mancare si in special dulciuri sau junk food;
probleme de ordin social: iritabilitate si dorinta de a evita socializarea;
probleme sexuale: scaderea libidoului;
pierderea interesului pentru munca si pentru alte activitati.

Ce remedii naturiste putem folosi pentru a combate astenia de toamna?

1. Baile fierbinti cu sare sunt o adevarata binecuvantare.

Daca nu credeti acest lucru, va puteti convinge pe cont propriu. Ce poate fi mai relaxant decat o cada plina cu spuma si sare in care sa va eliberati de grijile adunate de-a lungul zilei? De asemenea, puteti profita de momentele placute petrecute in cada pentru a avea grija si de tenul vostru. Incercati sa va creati o masca din miere, galbenus de ou, zeama de lamaie si malai. In scurt timp, va veti simti ca noua si veti putea realiza activitatile pe care le aveti de indeplinit.

2. Nu uitati de exercitiile fizice.

Chiar daca miscarea nu mai este o activitate de baza in anotimpul racoros, ea nu ar trebui deloc neglijata. Nu va sfatuim sa efectuati in fiecare zi exercitii fizice de parca antrenati pentru un maraton, insa aceasta nu ar trebui sa lipseasca nici macar o zi. Nu va permiteti un abonament la o sala de fitness sau nu stiti ce exercitii ar trebui sa faceti?

Nu va faceti griji, plimbarea va veni in ajutorul vostru. Cercetatorii spun ca o plimbare zilnica de 30 de minute este suficienta atat pentru menitinerea greutatii noastre actuale, cat si pentru a ne limpezi mintea.

3. O lista lunga de remedii naturiste.

Chiar daca visati deja la cada care va asteapta acasa sau daca picioarele simt chemarea exercitiilor fizice, ne vom tine de promisiune si va vom prezenta si lista de remedii naturiste pe care v-am promis-o:

• Oare cati dintre noi nu asociem toamna cu ceaiurile? Macese, catina, hibiscus, galbenele, salvie – toate par sa fie in favoarea noastra in acest anotimp. Avand in vedere ca sistemul nostru imunitar este mai slabit in aceasta perioada, ceaiurile de mai sus reprezinta unul dintre acele remedii naturiste care ne poate ajuta sa ne mentinem echilibrul sanatatii noastre.

Laptisorul de matca si polenul tonifiaza organismul si revigoreaza functiile creierului, fiind inamicii perfecti impotriva starii de oboseala.

• Nici dovleacul nu se lasa mai prejus in acest top de remedii naturiste. Rezervele sale de magneziu, seleniu, calciu, fier, zinc si vitaminele A, C, E sunt benefice in lupta impotriva asteniei de toamna.

• Pe langa faptul ca ghimbirul ne relaxeaza, este un aliment perfect impotriva racelilor de sezon.

Ginsengul creste vitalitatea organismului, fiind un aliat de nadejde in obtinerea unei imunitati crescute si a unui mental sanatos.

• In cazul in care va confruntati cu stari accentuate de tensiune si nervozitate, valeriana este recomadarea noastra.

Voi ce alte remedii naturiste pentru a combate astenia de toamna cunoasteti?

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *