Reflexoterapia: un adevarat elixir pentru sanatate

Publicat: 29 octombrie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

reflexoterapia un adevarat elixir pentru sanatate

reflexoterapia un adevarat elixir pentru sanatate


“Crede cu tarie ca omul nu este doar o suma de mecanisme ale caror disfunctionalitati se pot regla doar prin medicatie si recomandari facute in graba si in treacat…

Motiv pentru care, medicul Ruxandra Constantina, asumindu-si o serie de alte specialitati, a inteles prin aceasta sa fie intotdeauna din ce in ce mai aproape nu numai de corpul, ci si de mintea si sufletul omului, in incercarea de a-i aduce nu doar alinarea, ci intocmai vindecarea atit de dorita de orice om aflat in suferinta…

– Reflexoterapia…este una dintre supraspecializarile dumneavoastra.Cum actioneaza ea, cum ne ajuta?

Reflexoterapia este o metoda ce implica stimularea, masarea si aplicarea unei presiuni la nivelul anumitor puncte ale mainilor sau picioarelor cu scopul activarii reflexelor de la acest nivel; se bazeaza pe relatia dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman; astfel, fiecarui organ intern ii corespunde un punct de reflexie pe suprafata corpului, la nivelul picioarelor, mainilor, coloanei vertebrale, limbii, urechilor. Reflexoterapia plantara are la baza constatarea ca la nivelul talpilor se gasesc zone de proiectie ale tuturor organelor. Inainte de tratament un examen medical este absolut necesar.

– Este reflexoterapia dedicata si omului sanatos…? Ajuta la identificarea posibilelor disfunctii aparent asimptomatice?

– Reflexoterapia nu pune diagnostice, ea constata zonele cu dezechilibru energetic care au determinat tulburari functionale si organice si ajuta la refacerea echilibrului energetic
. Poate fi folosita atat de oamenii sanatosi ca mijloc profilactic, care realizeaza detoxifierea organismului, accelereaza metabolismul, reechilibrarea circulatiei sanguine si limfatice, regleaza tranzitul, creste imunitatea naturala a organismului, reda tonusul fizic si psihic, energia si vitalitatea, cit si in cazul persoanelor ce prezinta diferite dezechilibre si afectiuni.

– Influenteaza reflexoterapia biocampul uman? Daca da, in ce fel si care sunt actiunile primordiale ale reflexoterapiei si asupra organismului, a fiintei fizice…?

– Reflexoterapia poate avea un efect deosebit de benefic asupra sistemului nostru energetic, ajutand la reechilibrarea si purificarea acestuia; inlatura blocajele energetice si restabileste fluxul energetic normal. Acest lucru este deosebit de valoros in prevenirea aparitiei unor tulburari sau amelioararea unor afectiuni aflate in etape incipiente.
Oricine poate beneficia de reflexoterapie, de la copii pana la varstnici.

Actiunile  principale ale reflexoterapiei sunt urmatoarele:

 • reduce stresul si inlatura efectele negative ale acestuia
 • iimbunatateste functionarea organelor interne, a sistemului endocrin
 • imbunatateste circulatia sanguina si limfatica
 • actiune detoxifianta- purifica organismul de toxine exo si endogene
 • revitalizeaza si echilibreaza intreg organismul
 • amelioreaza durerea in general si simptomatologia in caz de reumatisme degenerative, discopatie, hernie de disc, etc.

– Aveti anumite indrumari, recomandari, pentru cititori si pentru pacienti, in general?- Da, am, ele exista, cum de altfel exista si unele indicatii si puneri in tema, printre care se numara si acestea:

 • efectele secundare ale reflexoterapiei care pot aparea cu diferite intensitati, in functie de sensibilitatea fiecarui pacient, (modificari de culoare si miros ale urinei si ale transpiratiei, senzatie de greata, diaree, subfebrilitati) reprezinta  reactii normale ale organismului ca raspuns la descarcarea toxinelor in circulatie.
 • pe perioada sedintelor de reflexoterapie este indicat sa se suplimenteze cantitatea de lichide ingerata, dieta sa fie echilibrata, bogata in fructe, legume, sucuri naturale, cu evitarea produselor din carne si a celor bogate in aditivi sintetici, reducerea fumatului si a consumului de bauturi alcoolice si sucuri din comert; de asemenea,este recomandat sa se faca1,2 sau mai multe serii a cate 10-12 sedinte de reflexoterapie urmate apoi de tratament de intretinere.
 • este recomandat ca inainte si dupa terapie cu aproximativ o ora sa nu se manince nimic, iar contraindicatiile se refera la stari si afectiuni precum sarcina, tumorile maligne, insuficienta renala acuta, infarctul miocardic acut, insuficienta hepatica acuta, micoze si leziuni plantare, hemoragii cerebrale recente, rani deschise, boli infectocontagioase.

– Aveti o cazuistica recenta ?

– Iata citeva dintre cele mai recente cazuri rezolvate:

Dna B.C., Bucuresti: dischinezie biliara hipotona  cu digestie dificila, balonari, tendinta la constipatie, insomnie, agitatie. A urmat o cura cu plante cu actiune de stimulare a secretiei si eliminarii de bila, cu efect sedativ si calmant; dieta a fost adaptata simptomatologiei prezente;10 sedinte de reflexoterapie. Dupa aprovatixi 2 saptamani starea generala s-a ameliorat, iar dupa aprox 30-35 zile digestia este imbunatatita, pacienta este tonica din punct de vedere fizic si psihic.

Dna C.C., Bucuresti: persoana cu functie de raspundere, cu timp limitat in afara serviciului, orar supraaglomerat, intens stresata, cu atacuri de panica frecvente ce aveau un impact negativ asupra activitatii profesionale; in aceste conditii, a gasit totusi timpul necesar pentru a urma 7 sedinte, in paralel cu modificarea dietei si administrarea de tratament pe baza de produse apicole; efectele au fost remarcabile chiar dupa prinele sedinte; in prezent efectueaza saptamanal 2 sedinte de reflexoterapie.

Dnul U.N., Alexandria: dureri la nivelul articulatiilor genunchi si glezne bilateral, plus la nivelul coloanei lombare, favorizate de condusul masinii multe ore pe zi: a urmat 10 sedinte de reflexoterapie combinate cu masaj terapeutic, tratament cu plante cu rol antiinflamator si antialgic; imbunatatirea simptomatologiei dupa aprox 20 zile.

Articol preluat din revista Lumea misterelor

Autor: Ingrid Baciu, bioterapeut si maseur
ingridfaroud@yahoo.com
0726432150

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *